Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

ΝΠΣ Βόλος: Προβληματισμός, αλλά όχι απογοήτευση

νπσ-βόλος-προβληματισμός-αλλά-όχι-απο-814377

Για τον ΝΠΣ Βόλος, που μετά την ήττα από τον ΟΦΗ σκέφτεται την επιστροφή στις επιτυχίες

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μπορεί να έφερε κάποιους προβληματισμούς στον ΝΠΣ Βόλος η προχθεσινή ήττα στο Πανθεσσαλικό από τον ΟΦΗ, αλλά σε καμία περίπτωση απογοήτευση, αφού γνωρίζοντας τις δυνατότητες της ομάδας – που άλλωστε έχουν φανεί στο γήπεδο – θέλει να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες…

Ενα βαρύ σκορ όπως το προχθεσινό 1-4 σίγουρα προβληματίζει αλλά η βολιώτικη ομάδα έχει τα ελαφρυντικά των απουσιών, του παίκτη λιγότερο, της παρατεταμένης αγωνιστικής αδράνειας και ρυθμού, ενώ και προχθές είχε τις προσπάθειες και το σκορ μεγάλωσε μόνο στο φινάλε!

Ικανοποιημένος μάλιστα, παρά το τελικό 1-4 από τον ΟΦΗ, έμεινε ο προπονητής του Βόλου, Ανχελ Λόπεθ, που στάθηκε και στην αποβολή του Σαλβαδόρ Σάντσες και στα πέναλτι.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοση των παικτών, πίεσαν τον αντίπαλο στην περιοχή του, από το πρώτο ημίχρονο μένοντας με δέκα έδωσαν τα πάντα οι παίκτες μου»… «Δεν είναι μόνο οι κόκκινες κάρτες, είναι 8-9 πέναλτι, κάποια ακύρωσε το VAR, κάποια απέκρουσε ο τερματοφύλακάς μας, στο προηγούμενο είχαμε κόκκινη κάρτα, όπως και τώρα» κατέληξε ο Λόπεθ που στο επόμενο ματς δεν θα έχει στη διάθεσή του λόγω τιμωρίας τους Σάντσες, Μπαριέντος τους Τσοκάνη, Τέκιο λόγω τραυματισμού, ενώ επιστρέφουν ο Ντεντάκης και από τιμωρία οι Ριένστρα και Μήτογλου.

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΟΦΗ Γιώργος Σίμος, μιλώντας για την εκτός έδρας νίκη στον Βόλο τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές του πήραν ψυχολογία για τα επόμενα παιχνίδια χαρακτηρίζοντας τη ως νίκη αυτοπεποίθησης: «Είχαμε καλή εμφάνιση κοντά στα στάνταρ που θέλουμε την ομάδα και στα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε καλή απόδοση αλλά όχι το αποτέλεσμα που θέλαμε. Τη χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, είναι νίκη αυτοπεποίθησης, έχουμε δουλειά, μας περιμένουν δύο παιχνίδια».

Ο Βόλος ΝΠΣ παρά την προχθεσινή ήττα παρέμεινε στην 5η θέση της βαθμολογίας έχοντας 12 βαθμούς σε 8 αγώνες, έχοντας και το αήττητο στα εκτός έδρας παιχνίδια, έχοντας κερδίσει σε Περιστέρι (0-2) και Λαμία (1-2) και πήρε ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, ενώ στο Πανθεσσαλικό εκτός από το 1-4 του ΟΦΗ είχε ήττα από τον Άρη (0-1) ,ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ (0-0), νίκη (2-1) επί του ΠΑΣ Γιάννινα και ισοπαλία (1-1) με την Λάρισα.

Στον αγώνα με τον ΟΦΗ πέρα από την απουσία των δυο βασικών αμυντικών χαφ του Νταν Ριένστρα που είχε παίξει σε όλα τα προηγούμενα ματς και του Τάσου Τσοκάνη αλλά και των δυο κλασικών δεξιών μπακ Σέρχιο Τέκιο και Αντώνη Ντεντάκη, ο ΝΠΣ Βόλος «αναγκάστηκε» για ένα ακόμη ματς να αγωνιστεί για μεγάλο διάστημα να παίξει με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής στο 30’ του Σαλβαδόρ Σάντσες ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς… και βέβαια μετά την κόκκινη «θυσιάστηκε» και έγινε αλλαγή και ένας παίκτης βαρόμετρο ο Νίκο Μαρτίνες!

Πρώτη φορά 4 γκολ

Το αριθμητικό μειονέκτημα σίγουρα «αποσυντόνισε» και άλλαξε τα πλάνα της βολιώτικης ομάδας που παρόλα αυτά προσπάθησε, πίεσε ψηλά και στο τέλος το «πλήρωσε» δεχόμενη πρώτη φορά φέτος 4 γκολ τη στιγμή που σε προηγούμενα 7 ματς είχε δεχθεί συνολικά 5 τέρματα.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην φάση του 4ου γκολ του ΟΦΗ βρέθηκαν 6 παίκτες της Κρητικής ομάδας απέναντι σε έναν αμυντικό της βολιώτικης!

Παράλληλα η ομάδα του ΝΠΣ Βόλος δέχτηκε για πρώτη φορά τέσσερα γκολ στην έδρα της για τη Super League και υπέστη τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα στην κατηγορία. Τέσσερα γκολ στην έδρα της είχε δεχτεί μόνο από τον Κισσαμικό για την δεύτερη κατηγορία, χάνοντας και τότε (2/3/19) με 1-4, ενώ τόσο ευρεία ήττα είχε και από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο (0-3) τον περασμένο Ιανουάριο και τον ίδιο μήνα στο πρωτάθλημα είχε χάσει 1-3 από ΑΕΚ και Ξάνθη.

Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ έκανε ρεκόρ καθώς πέτυχε για πρώτη φορά τέσσερα γκολ εκτός έδρας στη Super League και μετά από 17,5 χρόνια στην Α’ Εθνική εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι έπαιξε από το 30ό λεπτό με παίκτη περισσότερο.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Super League, η κρητική ομάδα πέτυχε για πρώτη φορά εκτός έδρας τέσσερα γκολ στα χρόνια της Super League, ενώ ισοφάρισε και την ευρύτερη εκτός έδρας νίκη του. Είχε νικήσει με τρία γκολ στις 2 Μαρτίου του 2008, 0-3 στη Λιβαδειά (21′ Σφακιανάκης, 27′ Πετρόπουλος, 63′ Σίμιτς).

Επεκτείνοντας και στα χρόνια της Α’ Εθνικής, ο ΟΦΗ είχε να πετύχει τέσσερα γκολ εκτός έδρας εδώ και δεκαεπτά και μισό χρόνια! Στις 13 Απριλίου 2003 νικούσε 0-4 στο Αιγάλεω (36′ κεφαλιά Δέντσας, 44′ σουτ Μπελεβώνης, 62′ σουτ Ντεγιάνοφ, 80′ σουτ Ντεγιάνοφ).

Σε επίσημο αγώνα για κάθε διοργάνωση, ο ΟΦΗ είχε να πετύχει τέσσερα γκολ εκτός έδρας εδώ και τρία χρόνια, από τις 4 Δεκεμβρίου 2017, όταν νικούσε τον Εργοτέλη με 4-2 στη Β’ Εθνική.

Για τον ΝΠΣ Βόλος οι μεγαλύτερες ήττες στη Super League, ήταν εκτός έδρας πέρσι στο Καραϊσκάκης (5-0), στο Χαριλάου και στην Τρίπολη (4-0) και στο ΟΑΚΑ (4-1) από τον Παναθηναϊκό.

Τα πέναλτι

Εκτός των αποβολών που είχε στα δύο τελευταία ματς για τον ΝΠΣ Βόλος ένα επιπλέον «πρόβλημα» είναι και τα πέναλτι! Εκτός από τα ματς στο Περιστέρι και με τον ΠΑΣ στο Βόλο που κέρδισε πέναλτι και τα μετέτρεψε σε γκολ ο Μπαριέντος στα υπόλοιπα παιγνίδια οι διαιτητές έδειξαν το σημείο του πέναλτι, άσχετα αν δυο φορές το VAR «είπε» όχι ή ο Γκαραβέλης άλλες δυο φορές είπε το δικό του όχι και τα απέκρουσε!

Με τον Αρη η πρώτη ήττα (0-1) ήρθε με εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα, με τον ΠΑΟΚ (0-0) το VAR το πήρε πίσω, όπως και στη Λαμία που ένα δεύτερο απέκρουσε ο Γκαραβέλης κάτι που έκανε και στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ. Με πέναλτι – σε ματς που υπήρξαν και 2 αποβολές – έγινε και το γκολ που προηγήθηκε η Λάρισα στο 1-1 του Πανθεσσαλικού, ενώ από τη «βούλα» ήταν και το τρίτο γκολ του ΟΦΗ προχθές!

Ριζούπολη η συνέχεια

Μέσα στον Νοέμβριο ο ΝΠΣ Βόλος έχει ακόμη ένα παιχνίδι και για την 10η αγωνιστική παίζει πάλι Δευτέρα (30/11), στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης (19.30) που εχει και σήμερα παιχνίδι που «χρωστά» στην Τρίπολη.

Τρία ματς θα γίνουν τον Δεκέμβριο και για την 11η αγωνιστική Σάββατο (5/12) στο «Καραϊσκάκης» θα παίξουν Ολυμπιακός Π. – Βόλος ΝΠΣ (19.30), στο Βόλο για την 12η Σάββατο (12/12) Βόλος ΝΠΣ – Παναιτωλικός (15.00) και ο α’ γύρος (13η) κλείνει Δευτέρα (21/12) με το ΑΕΚ – Βόλος ΝΠΣ (19.30), ενώ αναμένεται να οριστεί και το ματς στην Τρίπολη που αναβλήθηκε στην 8η αγωνιστική.

Ενα ματς σήμερα

Εκτός από το Αστέρας Τρίπολης- ΝΠΣ Βόλος υπάρχουν και άλλες αναβολές αγώνων που αναμένεται να οριστούν σε νέα ημερομηνία με έναν πάντως να γίνεται σήμερα.

Αστέρας Τρίπολης και Απόλλων Σμύρνης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σήμερα 17.15 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και το εξ αναβολής παιχνίδι για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1 θα διευθύνει ο Ευαγγέλου του Συνδέσμου Αθηνών, με βοηθούς τους Μπαλτά και Κολλιάκο, ενώ στο VAR θα είναι οι Φωτιάς και Μπούξμπαουμ.

Οι Αρκάδες έχουν να ηττηθούν εντός έδρας στην Σούπερ Λίγκα σχεδόν έναν χρόνο. Συγκεκριμένα, η τελευταία ήττα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ήταν στις 15 Δεκεμβρίου του 2019 από τον Ολυμπιακό με 5-0. Έκτοτε, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς δεν έχει ηττηθεί στην έδρα της. Συγκεκριμένα, έχει μετατρέψει την έδρα της σε… κάστρο, μετρώντας 12 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα. 7 νίκες και 5 ισοπαλίες ο απολογισμός των Αρκάδων στο γήπεδό τους, που θέλουν σήμερα με τον Απόλλωνα Σμύρνης να διευρύνουν το σερί τους.

Αναλυτικά το αήττητο σερί του Αστέρα έχει δημιουργηθεί κόντρα σε: Ξάνθη (5-0), ΟΦΗ (2-0), ΑΕΚ (1-1), Πανιώνιο (2-0), Παναιτωλικό (2-1), Άρη (1-1), Παναθηναϊκό (1-1), Πανιώνιο (0-0), Ατρόμητο (1-1), Βόλο (4-0), Λαμία (1-1), Παναθηναϊκό (1-0) και ΟΦΗ (1-0).

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε το αποτέλεσμα στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και καλείται να δώσει συνέχεια. Ο Αστέρας Τρίπολης, όμως, είναι ο… εφιάλτης της Ελαφράς Ταξιαρχίας, είτε μιλάμε για αγώνες της Σούπερ Λίγκας, είτε για την Γ’ Εθνική, είτε και του Κυπέλλου αφού δεν έχει καταφέρει ποτέ να του πάρει ούτε την ισοπαλία!

Συγκεκριμένα, Απόλλων Σμύρνης και Αστέρας Τρίπολης έχουν αναμετρηθεί έξι φορές στην Σούπερ Λίγκα. Οι Αρκάδες έχουν κερδίσει και τα έξι παιχνίδια, τρία εντός και τρία εκτός έδρας. Τη σεζόν 2013/14 ο Αστέρας κέρδισε με 2-0 και 1-2, τη σεζόν 2017/18 με 1-3 και 2-1, ενώ τη σεζόν 2018/19 με 2-0 και 0-2!

Παράλληλα, ο Αστέρας τον Σεπτέμβριο του 2018 κέρδισε με 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τρίπολη για τον θεσμό του Κυπέλλου, ενώ την πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν για την Γ’ Εθνική τη σεζόν 2005/06. Ο Αστέρας είχε επικρατήσει ξανά και στα δύο ματς, με 6-2 στην Τρίπολη και με 1-0 στη Ριζούπολη.

Οι αριθμοί της 9ης αγωνιστικής

Μια πλήρης αγωνιστική έγινε το τριήμερο και πρόσφερε πολλά γκολ, 24 συνολικά, που ανέβασαν τον μέσο όρο από 2,15 γκολ ανά αγώνα σε 2,29.

-1100 γκολ παθητικό εκτός έδρας έφτασε ο Απόλλων σε 652 αγώνες

-100 αγώνες σε πάγκους ελληνικών ομάδων συμπλήρωσε ο Σέρβος προπονητής Μίλαν Ράσταβατς. Έχει 70 με την Ξάνθη και 30 με τον Αστέρα Τρίπολης.

-40 γκολ με ελληνικές ομάδες έφτασε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Με την ΑΕΚ ήταν το τέταρτο, ενώ έχει ακόμα 15 με τον Πανιώνιο και 21 με τον Ολυμπιακό.

-35 παιχνίδια έπρεπε να περάσουν για να πετύχει ο Απόλλων δύο τουλάχιστον γκολ σε αγώνα εκτός έδρας.

Η 10η αγωνιστική

Η Super League θα συνεχιστεί το Σάββατο με τη 10η αγωνιστική που θα ολοκληρωθεί Δευτέρα 23 Νοεμβρίου με το ματς του Βόλος ΝΠΣ στη Ριζούπολη. Αναλυτικά:

Σάββατο (28/11)

ΑΕΛ – Ατρόμητος (17.15)

Άρης – Ολυμπιακός (19.30)

Κυριακή (29/11)

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός (15.00)

Λαμία – ΠΑΟΚ (17.15)

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα (17.15)

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ (19.30)

Δευτέρα (30/11)

Απόλλων Σμύρνης – Βόλος ΝΠΣ (19.30).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου