Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

ΝΠΣ Βόλος: Με δύο απουσίες το Σάββατο στο ΟΑΚΑ

νπσ-βόλος-με-δύο-απουσίες-το-σάββατο-στ-834922

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό ο ΝΠΣ Βόλος, που ώς τώρα έχει χρησιμοποιήσει 20 συνολικά παίκτες

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με δύο απουσίες θα παραταχθεί ο ΝΠΣ Βόλος στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική της Super League στο τρίτο φετινό παιχνίδι εκτός έδρας κι ενώ ώς τώρα δεν έχει απώλεια στις εξόδους του…

Ο Ανχελ Λόπεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Τάσου Τσοκάνη, ο οποίος στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα υπέστη θλάση α’ βαθμού και τον Χουάν Χοσέ Περέα που είναι δανεικός από τους «πράσινους» και υπάρχει ειδική συμφωνία ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ να μην αγωνιστεί ο Κολομβιανός επιθετικός στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στον ΝΠΣ Βόλος πάντως έχουν τις λύσεις και υπολογίζονται και κανονικά οι Ίκερ Γκουαροτσένα και Έρικ Γέντρισεκ που δεν ήταν στην αποστολή στο προηγούμενο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

9 παίκτες και στα 5 ματς

Ο ΝΠΣ Βόλος που δεν έκανε ποτέ πέντε αλλαγές έχει χρησιμοποιήσει στα 5 ματς 20 συνολικά παίκτες και 9 από αυτούς έχουν συμμετοχή σε όλα. Ο Λόπεθ σε τρεις περιπτώσεις έκανε τρεις αλλαγές (στα 3 ματς στο Βόλο) και στα δύο παιχνίδια σε Περιστέρι και Λαμία τέσσερις.

Από τους 9 παίκτες που έπαιξαν και στα 5 ματς, οι τρεις,Σάκης Γκαραβέλης, Φράνκο Φεράρι, Ροντρίγκο Κολόμπο δεν έχουν χάσει λεπτό (450’), ενώ σε όλα τα ως τώρα παιχνίδια έπαιξαν και οι: Τάσος Δουβίκας (441’), Νταν Ριένστρα (439’), Νίκολας Μαρτίνες (394’), Σαλβαδόρ Σάντσες (383’), Ζαν Μπαριέντος (365’) και Χουάν Περέα (350’).

Σε 4 παιχνίδια αγωνίστηκαν οι: Σέρχιο Τέκιο(325’), Τάσος Τσοκάνης (307’), Ίκερ Γκουαροτσένα (125’), Γιάννης Κιάκος(45’), σε 3 ο Χούλιαν Μπαρτόλο(122’), σε 2 οι Αντώνης Ντεντάκης(125’) και Έρικ Γέντρισεκ (20’), ενώ σε 1 ματς συμμετείχαν οι: ΑμρΟυάρντα (90’), Στέργιος Δημόπουλος(67’), Σωτήρης Νίνης (1’) και Αναστάσιος Κρητικός (1’).

Τις περισσότερες συμμετοχές με τον ΝΠΣ Βόλος στη Super League 1 έχει ο Φεράρι (36) και ακολουθεί ο Τσοκάνης (35) ο οποίος έχει συνολικά τις περισσότερες στην κατηγορία (168).

Διπλό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό!

Διπλό αγωνιστικό πρόβλημα προέκυψε χθες στον Παναθηναϊκό. Οι Βέλεθ και Αγιούμπ αποχώρησαν τραυματίες από την προπόνηση και τέθηκαν νοκ-άουτ από το ματς με τον ΝΠΣ Βόλος.

Μόλις προχθές ο νέος τεχνικός της ομάδας, Λάζλο Μπόλονι, παρουσίασε τα πλάνα του για την αγωνιστική αναγέννηση του Παναθηναϊκού. Ο Μπόλονι εμφανίστηκε απόλυτα ευχαριστημένος για τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο χαρακτήρισε ομάδα με μεγάλο μέγεθος και ιστορία, που εμπνέει σεβασμό. Εδειξε να έχει άριστη γνώση της αγωνιστικής εικόνας του «τριφυλλιού», δηλώνοντας μάλιστα «σοκαρισμένος» από την έλλειψη αυτοπεποίθησης που δείχνουν οι παίκτες στους μέχρι τώρα αγώνες του πρωταθλήματος. Προτεραιότητά του είναι η ομάδα να αποκτήσει σταθερότητα στο παιχνίδι της, επεσήμανε και πρόσθεσε ότι πέρα από τα συστήματα που θα εφαρμοστούν, σημασία έχει οι παίκτες να κάνουν σωστά τα πιο απλά πράγματα.

Στην χθεσινή προπόνηση πάντως ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού είδε τους Βέλεθ και Αγιούμπ να αποχωρούν τραυματίες (ο Ισπανός με διάστρεμμα στην ποδοκνημική και ο Μαροκινός με τράβηγμα στον δικέφαλο).Αμφότεροι θα υποβληθούν σε μαγνητική για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος, αλλά σε κάθε περίπτωση θα απουσιάσουν από το παιχνίδι του Σαββάτου.

Οι αριθμοί της 5ης αγωνιστικής

Στην επίσημη σελίδα της Super League αναφέρονται τα στατιστικά και οι αριθμοί της 5ης αγωνιστικής.

Εχουμε δει ήδη 30 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα Super League Interwetten, αναμένοντας τον πρώτο που και οι δύο ομάδες θα σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο.

Την 5η αγωνιστική είχαμε το πρώτο χατ τρικ και μια ικανοποιητική συγκομιδή από 18 γκολ, τα 13 στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα στη σεζόν που πετυχαίνει τέσσερα γκολ και ο Αστέρας Τρίπολης η πρώτη που βάζει τρία εκτός έδρας. Ο Βόλος πέτυχε τη δεύτερη ανατροπή στη σεζόν, μετά τον Άρη, στην πρεμιέρα.

Και αυτή την εβδομάδα αναδεικνύουμε κάποιους από τους ενδιαφέροντες αριθμούς της αγωνιστικής.

3.549 μέρες, παραλίγο δέκα χρόνια, πέρασαν από την προηγούμενη συμμετοχή του Χρήστου Ελευθεριάδη του ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League. Είχε να παίξει από τις 30 Ιανουαρίου 2011, με τη φανέλα της Καβάλας.

1.785 μέρες πέρασαν για να ξαναπαίξει και ο Σωτήρης Νίνης στο πρωτάθλημα. Η προηγούμενη συμμετοχή του ήταν το Νοέμβριο του 2015.

1.700 γκολ στην ιστορία του στην Α’ Εθνική/Super League έφτασε ο ΟΦΗ με το δεύτερο γκολ σε βάρος του Παναθηναϊκού από τον Μιγκέλ Μεγιάδο. Χρειάστηκε 1363 αγώνες για να τα φτάσει, ενώ έχει δεχτεί 1803.

300 αγώνες πρωταθλημάτων συμπλήρωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, μπαίνοντας αλλαγή στο Νέο Φάληρο με τη φανέλα του Ατρομήτου. Έχει 229 συμμετοχές στην Α’ Εθνική/Super League και 71 στο ιταλικό πρωτάθλημα.

300 αγώνες στην επαγγελματική καριέρα του έφτασε ο Δήμος Μπαξεβανίδης. Αναλυτικά έχει 188 στη Super League, 47 στην δεύτερη κατηγορία, 30 στην τρίτη, 32 στο Κύπελλο Ελλάδας και τρεις στην Ευρώπη. Οι 218 είναι με την Ξάνθη, οι 80 με τη Δόξα Δράμας και μόλις δύο με τον Απόλλωνα.

200 αγώνες στη Super League έφτασε ο Γιάννης Σκόνδρας. Ο 30χρονος Τρικαλινός αμυντικός έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Ατρομήτου στις 27 Σεπτεμβρίου 2009 και έπαιξε ακόμα στον ΠΑΟΚ και τώρα στη Λαμία. Με τους αγώνες του στη Σκωτία και την Β’ Εθνική έχει 250 συνολικά.

55 νίκες με τον Ολυμπιακό στη Super League έφτασε ο Πέδρο Μαρτίνς και ανέβηκε στην 5η θέση των προπονητών με τις περισσότερες νίκες με τους “ερυθρόλευκους” στο πρωτάθλημα. Άφησε τον Τόζα Βεσελίνοβιτς στις 54 και κυνηγά τον Ερνέστο Βαλβέρδε που έχει 69.

40 ήττες εκτός έδρας με σκορ 2-1 έφτασε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το συνηθέστερο σκορ του εκτός έδρας είναι η ήττα με 1-0, που έχει εμφανιστεί 62 φορές.

40 ισοπαλίες έφτασε η Λαμία στη Super League στους 98 αγώνες που έχει παίξει. Οι 17 είναι με 0-0, άλλες 18 με 1-1 και πέντε με 2-2.

11 χρόνια είχε να δώσει ασίστ ο Στέφανος Σιόντης και 10 χρόνια να υποπέσει σε πέναλτι. Το Σάββατο στον Βόλο τα έκανε και τα δύο μαζί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου