ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Φιλική ισοπαλία 2-2 με Αιγάλεω

ολυμπιακός-βόλου-φιλική-ισοπαλία-2-2-με-840035

Οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν δύο φορές στο ματς στη Φυλή, ενώ η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της στρέφεται κατά της Νίκης

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αλλη μια φιλική ισοπαλία (2-2) είχε χθες ο Ολυμπιακός παίζοντας στο γήπεδο της Φυλής στην Αττική με το Αιγάλεω, σε ένα δυνατό ματς που αν και βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ, είχε αντίδραση και ισοφάρισε…

Το Αιγάλεω άνοιξε το σκορ στο 24’ με τον Τσιλιγγίρη, με ανύπαρκτο πέναλτι, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 με τον Ντα Κάμπο, επίσης με εκτέλεση πέναλτι, στο 34’, οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 2-1 στο 57’ με τον Αναστασίου και οι ερυθρόλευκοι έφεραν το ματς στο τελικό 2-2 στο 82′ με το γκολ από τον Φιλίποβιτς.

Ο Στέφανος Ξηροφώτος είχε χθες θεωρητικά δύο βασικές απουσίες αφού έλειψαν ο Μιχάλης Γιαννίτσης και ο Χρήστος Αγρόδημος και επίσης ο Κώστας Γεωργακόπουλος και οι νεαροί Μπόλης, Μαστακούλης και Κάβουρας και ο Ζιάκας, ο οποίος είναι καιρό τραυματίας.

Ετσι στο χθεσινό όγδοο φιλικό κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γιώργος Λαδάς, στην άμυνα δεξιά ο Θωμάς Γραικός, αριστερά ο Νίκος Μπουτζίκος και κεντρικοί αμυντικοί ξεκίνησαν ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς και ο Στάθης Ρόκας που όμως στο 13ο λεπτό ένιωσε ένα τράβηγμα και αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Παπακώστα. Κλεβί Κόλα και Φίλιππος Σκοπελίτης ήταν τα αμυντικά χαφ και μεσοεπιθετικά για πρώτη φορά ξεκίνησε ο Γεράσιμος Βουκελάτος από δεξιά ο Μπρούνο Μπαράνκο αριστερά και ο έτερος Αργεντινός Ερνάν Ντα Κάμπο ήταν ο επιτελικός πίσω από τον προωθημένο Ιάσονα Παπαδημητρίου.

Το χθεσινό φιλικό πάντως ήταν αρκετά δυνατό και τα είχε όλα, 4 γκολ, τα 2 με πέναλτι που προήρθαν μετά από κόρνερ αλλά και ένταση και διαπληκτισμούς με αποτέλεσμα ο ανεπαρκής διαιτητής Άρης Αλιάγας (Δυτ. Αττικής) να «απαιτήσει» αναγκαστικές αλλαγές και για τον Ολυμπιακό χρησιμοποιήθηκε και ένας παίκτης υπό δοκιμή με τον Κώστα Βλάχο που πέρσι έπαιξε στην Κέρκυρα να παίζει 20 λεπτά αντί του Βασιλούδη.

Στο ματς στο γήπεδο της Φυλής που παρακολούθησε και ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Σούλης Παπαδόπουλος οι ερυθρόλευκοι απειλήθηκαν στην αρχή από το Αιγάλεω που στο 11’ είχε δοκάρι μετά από πλασέ του Μπαρμπαρούση, ενώ στο 16’ ο ίδιος παίκτηςδεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά απέναντι στον Λαδά.

Ενώ στο 13’ ο Ολυμπιακός είχε κάνει ήδη αλλαγή στο κέντρο της άμυνας στο 23΄σε μακρινό σουτ του Τσιλιγκίρη ο Λαδάς απέκρουσε σε κόρνερ και με την εκτέλεσή του ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για σπρώξιμο παίκτη του Αιγάλεω και πτώση του εντός περιοχής. Ο Μπαράγκο που είχε γυρίσει πίσω παρ ότι κοντραρίστηκε με τον Τσιλιγκίρη πριν το κόρνερ εν τούτοις ο παίκτης του Αιγάλεωέπεσε πολύ μετά και «κέρδισε» το πέναλτι. Ο Ηλίας Τσιλιγκίρης που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό την περίοδο 15-16 εκτέλεσε το πέναλτι εύστοχα στο 24’ και έκανε το 1-0 για το Αιγάλεω.

Στο 28’ ο Λαδάς έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Σταματάκη, ενώ στο 33’ ο Ολυμπιακός μετά από φάουλ του Κόλα για χέρι παίκτη του Αιγάλεω ο διαιτητής «έδωσε» κόρνερ …που προήρθε και πάλι γκολ. Με την εκτέλεση βρέθηκε στο έδαφος ο προωθημένος Παπακώστας ο Αλιάγας έδειξε πέναλτι και ο Αργεντίνος Ντα Κάμπο το εκτέλεσε εύστοχα για να κάνει το 1-1 για τους «ερυθρόλευκους».

Στο 40’ υπήρξε η πρώτη διακοπή που προκάλεσε την ανακλαστική «έξοδο» του Οικονομόπουλου, ενώ το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με ένα ανάποδο ψαλίδι του Ντα Κάμπο που δεν ανησύχησε τον Σικαλιά.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακόςξεκίνησε με δυο αλλαγές με τον Ξενοδόχοφ να είναι στην εστία και τον Βασιλούδη που είχε μια καλή ευκαιρία να παίρνει τη θέση του Βουκελάτου ενώ γενικά το παιχνίδι στη συνέχεια δεν είχε καλό ρυθμό, λόγω και των αλλαγών που έγιναν και από τις δύο ομάδες.

Πάντως το Αιγάλεω έφτασε στο 2-1 στο 57’ όταν ο Κασνέτση «έβγαλε» μόνο του πίσω από την άμυνα του Ολυμπιακού τον Αναστασίου, που «κρέμασε» τον εξελθόντα Ξενοδόχοφστέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 68’ υπήρξε νέος διαπληκτισμός και διακοπή μετά από δυνατό μαρκάρισμα στον Βασιλούδη από τον Μαγκάκη και ο διαιτητής ζήτησε από τους δύο προπονητές να τους αντικαταστήσουν.

Στο 82’ πάντως ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόλα από δεξιά, ο Μπαράνκο προσπάθησε για την κεφαλιά, ο γκολκίπερ Σκαφίδας δεν έδιωξε σωστά και ο προωθημένος Φιλίποβιτς με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ προς το τέλος του αγώνα ο Ντακάμπο μπαίνοντας από αριστερά έχασε τον βηματισμό του και δεν ολοκλήρωσε την ευκαιρία!

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σικαλιάς (46’ Σκαφίδας), Μαγκάκης (70’ Χαντί), Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Αναστασίου), Παπανικόλας, Οικονομόπουλος (40’ Βλάχος), Μαχαίρας (46’ Κασνέτση), Πινιώτης (86’ Τασουλής), Σταματάκης, Τσιλιγγίρης (67’ Τσίτσαρης), Μπουρλάκης (60’ Μπουερέ), Μπαρμπαρούσης (52’ Σισέ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Λαδάς (46’ Ξενοδόχοφ), Γραικός, Μπουτζίκος, Φιλίποβιτς, Ρόκας (13’ λ.τρ. Παπακώστας), Κόλα, Σκοπελίτης (86’ Μπέικος),Βουκελάτος (46’ Βασιλούδης – 71’ Βλάχος) Μπαράνκο, Ντα Κάμπο, Παπαδημητρίου (67’ Πατρώνης).

Ανακοίνωση Ολυμπιακού κατά της Νίκης

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες καταφέρεται κατά της ΠΑΕ Νίκη, η οποία προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο και αναφέρει τα εξής: «Αν και η FootballLeague είναι επαγγελματική κατηγορία, εν τούτοις διαπιστώνουμε ότι έχουν παρεισφρήσει μαθητευόμενοι μάγοι, οι οποίοι το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούν την κατηγορία.

Η FootballLeague, εν μέσω πανδημίας, αντιμετωπίζει πλείστα προβλήματα που αφορούν στην ύπαρξη και βιωσιμότητα των περισσότερων ΠΑΕ, εν τούτοις κάποιοι προτιμούν να σπαταλούν τα χρήματα που έχουν σε προσφυγές, δημιουργώντας προβλήματα και αποπροσανατολίζοντας τις ομάδες από τον στόχο τους, που είναι η εξεύρεση πόρων για ένα υγιές και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Κύριοι της Νίκης Βόλου κουράσατε. Μιλάτε για νομιμότητα όταν το καταστατικό μας έχει προθεσμία για την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης 10 ημέρες και εσείς ζητάγατε να συγκληθεί εντός 2 ημερών!!!!!

Σας ενόχλησε που η Ομοσπονδία προβίβασε 8 ομάδες όπου είχε δικαίωμα με το Νόμο Αυγενάκη λόγω της πανδημίας αφού δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, δεν προσβάλατε την απόφαση αλλά βγήκατε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό δημιουργώντας εντυπώσεις.

Ενοχληθήκατε που προβιβάστηκαν οι ΠΑΕ Διαγόρας και Ιεράπετρα στην SL2, προσφύγατε στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου και η απόφαση που εξεδόθη ήταν καταπέλτης εις βάρος σας και πανηγυρικά δικαιώθηκε η διοργανώτρια αρχή.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι προσφύγατε εκ νέου στο Διαιτητικό Δικαστήριο γιατί η ΕΠΟ προβίβασε την ομάδα της Σαντορίνης στην FootballLeague και ζητάτε ακόμα τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων, Καλαμάτα, Ιάλυσος, Ασπρόπυργος, Τρίγλια.

Έχετε καταντήσει γραφικοί και σπαταλάτε χρήματα του μεγαλομετόχου σας φερόμενοι ως δικομανείς με απωθημένα.

Στέλνετε επιστολές και ζητάτε από την Διοργανώτρια να προβιβαστείτε σε ανώτερη κατηγορία όταν ήδη έχουν παρθεί τελεσίδικες αποφάσεις οι οποίες δεν μπορούν να προσβληθούν. Και το κυριότερο; Ότι τα κάνετε όλα αυτά χωρίς να έχετε κανένα άμεσο έννομο συμφέρον!

Επιτέλους σταματήστε! Δεν παίζετε μόνοι σας. Σεβαστείτε τους κόπους και την προσπάθεια όλων των ομάδων της κατηγορίας που μοχθούμε για την επιβίωση μας!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου