ΤΟΠΙΚΟ

Πρωτάθλημα 200 μέρες μετά!

πρωτάθλημα-200-μέρες-μετά-848461

Μετά από 200 μέρες θα ξαναβρεθούν από αύριο στα γήπεδα για τα τοπικά πρωταθλήματα οι ομάδες της ΕΠΣΘ με τον τελευταίο αγώνα της προηγούμενης σεζόν να έχει γίνει στις 8 Μαρτίου.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στο νέο πρωτάθλημα με ιδιαιτερότητες στην μετά covid 19 εποχή και πάντα με προσοχή και με μέτρα πρόληψης μετέχουν 35 ομάδες σε δυο κατηγορίες… Στην Α΄ Κατηγορία θα είναι 16 ομάδες, ενώ 19 θα είναι στη Β΄ Κατηγορία σε 2 ομίλους που καταρτίστηκαν με γεωγραφικά κριτήρια αλλά και κλήρωση.

Στην Α΄ Κατηγορία δεν δήλωσε συμμετοχή το Αθλητικό Κολλέγιο Νίκης (τη θέση του πήρε η Μακρινίτσα) ενώ στη Β΄ δεν δήλωσαν συμμετοχή η Σκόπελος, ο Νέος Μαγνησιακός και η Δημητριάς και επαναδραστηριοποιήθηκαν Μικροθήβες, Ηρακλής Α.Θ. , Νέοι Αθλητές Νίκης, ΑΟ Άνω Λεχωνίων και αναγνωρίστηκε το νέο σωματείο Νέοι Αγίας Άννας.

Ετσι χωρίς Γ΄ Κατηγορία για φέτος αρχίζει το σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ στις δυο κατηγορίες με τις 14 από τις 16 ομάδες της Α΄ να έχουν τους ίδιους προπονητές με πέρσι, ενώ στους πάγκους τους παρέμειναν και 13 τεχνικοί υπεύθυνοι της Β΄ Κατηγορίας.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής σε Α΄και B’ κατηγορία ΕΠΣΘ έχει ως εξής:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Γηπ. Βασδέκειο,16:00, Αγία Άννα – Πρωτεσίλαος

Γηπ. Σαρακηνού,16:00, Σαρακηνός – Αγία Παρασκευή

Γηπ. Καλών Νερών,16:00, ΑΕ 2002 – Πύρασος

Γηπ. Ριζομύλου,16:00, Αστέρας – Ακρόπολη

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Γηπ. Βασδέκειο,13:00, Δάφνη – Σκιάθος

Γηπ. Πλατάνου,16:00, Μυρμιδόνες – Μακρινίτσα

Γηπ. Αγχιάλου,16:00, Α.Σ.ΦΘ Αγχίαλος – Αίας Σούρπης

Γηπ. Βοηθητικό,16:00, Τοξότης – Ρήγας Φεραίος

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Γηπ. Αργαλαστής,16:00, Κένταυρος Νοτίου Πηλίου – Άνθιμος Γαζής

Γηπ. Π. Μαγουλάς,16:00, Νέοι Αθλητές Νίκης – Μαγνησιακός

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Γηπ. Γατζέας, 11:00, ΑΟ Άνω Λεχώνια – Ερμής

Γηπ. Λεχωνίων,11:00 ,Ενωση Λεχωνίων/Νηλέας – ΑΕ Διμηνίου

Γηπ. Βοηθητικό, 11:00, Ιάσων Άλλης Μεριάς – Νέοι Αγίας Άννας

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Γηπ. Αγίων Θεοδώρων, 16:00, Ηρακλής Αγ. Θεοδώρων – Πηλέας

Γηπ. Αλμυρού,16:00, Άθλος – ΑΠΟΒ

Γηπ. Μικροθηβών, 16:00, Μικροθήβες – Απόλλων Καναλίων

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Γηπ. Βασδέκειο.16:00, Πανιώνιος – Αχιλλέας Αχιλλείου

Ρεπό: Ελευθεριακός

Στις προκηρύξεις Πρωταθλημάτων περιόδου 2020-2021, υπάρχουν αλλαγές κι ενώ σήμερα με συμπληρωματικό στην προκήρυξη θα περιγράφονται το πόσοι θα ανεβαίνουν και θα πέφτουν, ενώ ήδη αναφέρεται ότι την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-22, η ΕΠΣΘ έχει ως στόχο να δημιουργηθούν και πάλι τρεις ( Α’, Β’ και Γ’) Κατηγορίες.

Στην συμπληρωματική προκήρυξη θα προβλέπεται υποβιβασμός 3 ομάδων από την Α΄ Κατηγορία και άνοδος 2 από την Β΄ Κατηγορία όπου θα υπάρχουν πλει οφ για 6 ομάδες (οι τρεις πρώτες από κάθε όμιλο).

Συγκέντρωση εκπροσώπων ακαδημιών

Η ΕΠΣ Θεσσαλίας καλεί όλους τους εκπροσώπους (ένας εκπρόσωπος ανά σωματείο & με υποχρεωτική χρήση μάσκας) των ακαδημιών της Ένωσης, τη Δευτέρα 28/9 και ώρα 17:30 στα γραφεία της Ένωσης, για τον προγραμματισμό του Πρωταθλήματος Υποδομών 2020-2021. Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων συμμετοχών των ακαδημιών είναι η σημερινή Παρασκευή 25/9.

Νέα δεδομένα στις εκλογές των Ενώσεων

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στις εκλογές των Ενώσεων ποδοσφαιρικών σωματείων όλης της χώρας με την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου. Σύμφωνα με αυτόν: «Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου σε Γενική Συνέλευση αθλητικής ένωσης έχει κάθε αθλητικό σωματείο που φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση, έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α΄ 148)». Αυτό επιβεβαίωσε και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. Δημοσθένης Κιουπτσίδης.

Στο κάλεσμα της Γ.Γ.Α. για να εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων να πάρουν την «Ειδική Αθλητική Αναγνώριση» να μοιραστούν τα 12 εκατ. ευρώ που έχουν ανακοινωθεί ως επιχορήγηση σε όλες τις ομοσπονδίες και τυχόν άλλα ωφελήματα που θα υπάρξουν, δεν ανταποκρίθηκαν τα ερασιτεχνικά σωματεία του ποδοσφαίρου της χώρας αφού μόνο 804 σωματεία του ποδοσφαίρου, από τα 2.599 της δύναμης της ΕΠΟ, εντάχθηκαν στο «Μητρώο».

Το γεγονός ότι λιγότερο από το 1/3 των σωματείων εντάχτηκαν στο «Μητρώο» οφείλεται τόσο στην δυσκολία συγκέντρωσης των στοιχείων άλλα και στα έξοδα των απαιτούμενων εγγράφων αλλά και στα λίγα χρήματα που θα μοιραστούν καθώς τα σωματεία υπολόγισαν πώς θα πάρουν λιγότερα χρήματα από αυτά που θα ξοδέψουν!!!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου