ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Αισιοδοξία για θετική λύση

ολυμπιακοσ-βολου-αισιοδοξία-για-θετι-729743

Σε συνεχείς επαφές οι άνθρωποι της βολιώτικης ΠΑΕ, ποντάροντας σε νομοθετική ρύθμιση από τον υφυπουργό Αθλητισμού

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αδιάκοπες είναι οι επαφές των ανθρώπων της ΠΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζοντας την προσπάθεια για να υπάρξει η λύση στο «μπέρδεμα» που έφερε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ να δικαιώσει τα Χανιά στην προσφυγή που κατέθεσαν κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Ολυμπιακός Βόλου που έκανε τα πλάνα του σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΟ για να παίξει στην Super League 2 των 18 ομάδων μετά την «ανατροπή» …βάζει για λίγο το αγωνιστικό και την ενίσχυση σε δεύτερη μοίρα …και βλέπει ως μοναδική λύση την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, για κατάργηση της Football League και ενοποίηση της εν λόγω κατηγορίας με τη Super League 2 σε δύο ομίλους (Βορράς-Νότος).

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός περιμένει τη θετική λύση από την πολιτεία η όποια έχει τις θέσεις των 20 ομάδων ενώ αντέδρασε και ζητά από τον Υφυπουργό Αθλητισμού να μην λάβει υπόψη τις διαρροές για επιστολή που εμφανίστηκε ανυπόγραφη και παρουσιάζει υποτίθεται τη θέληση 10 ΠΑΕ της Super League 2 να μην γίνουν δύο οι όμιλοι της κατηγορίας…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: «Σχεδόν ομόφωνα οι ομάδες της Football League (20 από τις 22) απέστειλαν επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας του να συνεκτιμήσει την θέση μας αλλά και της απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και όπως προβεί στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, καταργώντας την Football League εις τρόπον ώστε η Super League 2 να απαρτίζεται από δυο ομίλους. Μάλιστα τη σχετική επιστολή, συνυπογράφουν οι 20 ΠΑΕ.

Με έκπληξη μας, εμφανίστηκε χθες μια ανυπόγραφη ανακοίνωση δήθεν από τις ομάδες της Super League 2.

Επειδή είναι σίγουρο ότι αυτή η ανακοίνωση δεν εκφράζει το σύνολο των ομάδων της Super League 2 και συνεπώς δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη από ΚΑΝΕΝΑ και πόσο μάλλον από τον κύριο Υφυπουργό. Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος της παραπάνω ανακοίνωσης είναι να παραπλανήσει και μόνο, αφού είναι βέβαιο ότι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου πουθενά δεν αναφέρει ότι το Πρωτάθλημα της Super League 2 πρέπει να γίνει με 12 ομάδες!!!

Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού είναι αρμοδιότητα και μόνο, του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 – Football League.

Ασφαλώς, σε καμία περίπτωση, ουδείς μπορεί να στερήσει στον Υφυπουργό να λάβει νομοθετική πρωτοβουλία για αναδιάρθρωση, η οποία είναι βέβαιο ότι δεν έρχεται σε καμία σύγκρουση με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ».

Στη βολιώτικη ΠΑΕ αναφέρουν πως επιβάλλεται η κυβερνητική λύση και αυτό είναι και θέση του Ολυμπιακού Βόλου και της πλειοψηφίας των ομάδων με τον μεγαλομέτοχο Ευριπίδη Τσιμπανάκο να δηλώνει χθες στον spor fm : «οι δύο όμιλοι ή το χάος».

Ραγδαίες είναι πάντως οι εξελίξεις στο χώρο της FL και της SL2… Ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Λεωνίδας Λεουτσάκος έγκαιρα προχωρεί σε ενημέρωση των πάντων μετά τα όσα επέφερε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για 12 ομάδες στη δεύτερη κατηγορία.

Έτσι προχωρεί σε άτυπη συνεδρίαση των ομάδων της Football League σήμερα Πέμπτη (10/9) και την Παρασκευή κάνει Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση SL2-FL ώστε να παρθούν αποφάσεις. Μάλιστα σε πρώτο πλάνο είναι η νέα προκήρυξη της Σούπερ Λίγκας 2 και η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας.

Φιλικά

Φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη έχει μεθαύριο Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την ακύρωση αυτού με τον Απόλλωνα Λάρισας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν ένα ακόμη δυνατό παιχνίδι, με ομάδα της Super League, μετρώντας τις δυνάμεις τους.

Θυμίζουμε, πως ο Απόλλων Σμύρνης δεν θα αγωνιστεί τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα, τη στιγμή που πριν από λίγες μέρες έδωσε τα μπαράζ με την Ξάνθη, ανεβαίνοντας στη μεγάλη κατηγορία.

Μέτοχοι …οι κάτοχοι διαρκείας

Στη διάθεση των φιλάθλων είναι τα εισιτήρια διαρκείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για τη νέα αγωνιστική σεζόν 2020-2021. Τα διαρκείας είναι τριών οικονομικών κατηγοριών, ενώ ο κάτοχος με την αγορά θα παίρνει ως δώρο και μετοχές. Η προπώληση έχει ξεκινήσει ήδη και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, προχωρώντας σε μια πρωτοποριακή κίνηση, δίνει μαζί με τα διαρκείας και μετοχές της ομάδας, μιας και είναι ακόμη άγνωστο πότε θα μπορέσει να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Gold: (200 ευρώ – έξι μετοχές των 30 ευρώ), Silver: (100 ευρώ – τρεις μετοχές), Fans: (50 ευρώ μία μετοχή), Ladies – Kids: (50 ευρώ και μία μετοχή).

Γενικός αρχηγός στην Κ19 ο Ι. Θεοδωρίδης

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου, Γιάννης Θεοδωρίδης, ο οποίος πέρυσι διετέλεσε γενικός αρχηγός στην ποδοσφαιρική ομάδα, επιστρέφει στον σύλλογο, αυτή τη φορά ως γενικός αρχηγός στην ομάδα Κ19. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει την επιστροφή του Γιάννη Θεοδωρίδη στην μεγάλη «ερυθρόλευκη» οικογένεια αυτή την φορά από την θέση του γενικού αρχηγού στην ομάδα Κ19 του συλλόγου.

Ο Γιάννης Θεοδωρίδης είναι ένας αθλητής από τα σπάργανα του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς ξεκίνησε το 1972 από τα «τσικό» του Συλλόγου και στη συνέχεια προωθήθηκε στην εφηβική και την πρώτη ομάδα, όπου έπαιξε έως το 1984. Κατόπιν αγωνίστηκε σε ομάδες της περιοχής, όπως ο Αλμυρός και ο Θησέας Αγριάς.

Εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται με την Ένωση Παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου, στην οποία είναι πρόεδρος από το 2016 και πάντα ήταν συμπαραστάτης τόσο προσωπικά όσο και μέσω της Ένωσης στις εκάστοτε Διοικήσεις του Ολυμπιακού Βόλου.

Οι ποδοσφαιρικές του γνώσεις και η μεγάλη του αγάπη για τον Ολυμπιακό Βόλου, την οποία και έχει αποδείξει εμπράκτως όλα αυτά τα χρόνια, θα είναι καταλυτικές στην νέα του θέση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου