ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο χρόνος είναι σύμμαχος

ο-χρόνος-είναι-σύμμαχος-737261

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να είναι έτοιμος για το νέο πρωτάθλημα στο σωστό χρονικό σημείο και δεν βιάζεται, αφού φέτος ο χρόνος είναι σύμμαχος για τους ερυθρόλευκους… που είναι μόλις με 15 μέρες προετοιμασίας και είχε κι ένα μόλις φιλικό…

Ο Βολιώτης τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Θωμάς Μακρής μιλώντας χθες στον Spor fm τόνισε ότι δεν υπάρχει βιασύνη για να βγουν συμπεράσματα και στόχος είναι η ομάδα να κτίζεται βήμα βήμα και με δουλειά και φιλικά αλλά πάνω σε ένα πρόγραμμα που θα φέρει την ετοιμότητα όταν πρέπει… «Δεν βιαζόμαστε ούτε για φιλικά ούτε θέλουμε να ρισκάρουμε με τραυματισμούς. Δεν ξεχνάμε ότι οι παίκτες προέρχονται από μεγάλη αποχή. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ένα πρόγραμμα προετοιμασίας ώστε η ετοιμότητα της ομάδας να είναι τον Οκτώβριο καθώς τότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα… Επίσης έχουν να γίνουν κι άλλες μεταγραφές γνωρίζοντας τι θέλουμε. Δεν χρειάζεται βιασύνη αλλά τήρηση του σχεδίου βήμα βήμα. Πάντως και φιλικά θα γίνουν και νέοι παίκτες θα έρθουν» ανέφερε ο Θωμάς Μακρής ενώ και ο προπονητής Περ. Αμανατίδης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του πρώτου φιλικού παιχνιδιού με τον Διαγόρα (4-3) στο Στεφανοβίκειο τόνισε ότι είναι νωρίς και Ολυμπιακός Βόλου θα μπει στο γήπεδο πρωταγωνιστής.

«Ηταν ένα προπονητικού χαρακτήρα παιχνίδι και ευχαριστούμε την ομάδα του Διαγόρα. Μας δόθηκε η δυνατότητα να δούμε όλους τους παίκτες, με τους οποίους δουλέψαμε στο Καρπενήσι. Σιγά-σιγά θα βρούμε τα πατήματα μας. Ηταν ένα παιχνίδι μετά από πέντε μήνες και τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθουν κανονικά σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Είναι πολύ μεγάλο το διάστημα, γι’ αυτό τώρα η προσπάθειά τους θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Από κει και πέρα, είμαι ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές, καθώς έκαναν πολύ καλή προσπάθεια σε πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω θερμοκρασίας. Κρατάμε τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά, τα οποία σημειώνουμε και προχωράμε. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα.

Θα γίνουν κάποιες κινήσεις για να ολοκληρωθεί το ρόστερ και όλοι να είναι σίγουροι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπει στο γήπεδο πρωταγωνιστής. Αυτό είναι κάτι το οποίο και θέλουμε και μπορούμε να το κάνουμε» ανέφερε ο τεχνικός του Ολυμπιακού που μίλησε και για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στην ομάδα, τονίζοντας: «Οι ομάδες πρέπει να έχουν νέα παιδιά στο ρόστερ τους. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα. Γιατί αυτό θα δώσει δύναμη στις ομάδες να αποκτήσουν ένα κορμό από νέους παίκτες, οι οποίοι θα είναι δυνατοί μέσα στο γήπεδο. Αυτός, είναι και ένας στόχος που έχουμε θέσει, ως ομάδα. Ο Ολυμπιακός διαθέτει τέτοιους ποδοσφαιριστές. Αυτά τα παιδιά θα τα δώσουμε μία υπεραξία, έτσι ώστε να πατήσουν καλύτερα μέσα στο γήπεδο κι αυτό να το εισπράξει και η ομάδα».

Ο Περικλής Αμανατίδης δοκίμασε στο Καρπενήσι στη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας κάποιους νεαρούς παίκτες και από το μικροσκόπιό του πέρασαν ο δεξιός αμυντικός Θανάσης Κακάμης που έχει περάσει από Απόλλωνα Λάρισας, Φωκικό και Σπάρτη και ο μεσοεπιθετικός Σταύρος Καρανικόλας που προέρχεται από τον Μακεδονικό και έχει αγωνιστεί και στην ΑΕ Ευόσμου, αλλά κι ακόμη ένας νεαρός που δεν έπεισε και αποχώρησαν όπως και ο κεντρικός αμυντικός Βαγγέλης Θεοδώρου ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στο Κερατσίνι και έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού με τον Διαγόρα.

Ο Ολυμπιακός για τη θέση του στόπερ αναζητεί έμπειρο ποδοσφαιριστή με τη διοίκηση της ΠΑΕ να εξετάζει αρκετές περιπτώσεις Ελλήνων κεντρικών αμυντικών και ενός ξένου.

Ενας παίκτης με τον οποίο έχουν γίνει επαφές είναι ο Κώστας Τσαμούρης που την τελευταία διετία ήταν στον Πλατανιά και κατέγραψε 50 συμμετοχές ενώ πέτυχε και δύο τέρματα με τον 25χρονο αμυντικό στο παρελθόν να έχει αγωνιστεί σε Πανσερραϊκό, Καϊζερσλάουτερν (Γερμανία), Λαμία και Ξάνθη, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και εναλλακτική λύση με τον Χρήστο Κουκόλη. Ο 30χρονος αμυντικός έχει μεγάλη εμπειρία σε επίπεδο Β’ Εθνικής. Πέρυσι αγωνίστηκε στη Δόξα Δράμας ενώ έχει αγωνιστεί, επίσης, σε Ηρακλή, Λαμία (Σούπερ Λιγκ), Αγροτικό Αστέρα, Πανσερραϊκό, Εθνικό Γαζώρου και Βέροια. Σε επίπεδο Β’ Εθνικής έχει καταγράψει συνολικά 128 συμμετοχές ενώ μετρά και 20 στη Σούπερ Λίγκα με την φανέλα της Λαμίας. Τέλος, στο περσινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια με τη φανέλα της Δόξας Δράμας.

Για τη θωράκιση της αμυντικής γραμμής συζήτηση υπήρξε και για τον Χρυσόστομο Ρεβυθόπουλο που είναι δεξιός μπακ-χαφ και ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν κάνοντας 14 συμμετοχές στον Πλατανιά, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη σε Ηρακλή, Δόξα Δράμας, Φωκικό και Καβάλα.

Είναι γεγονός πως στον Ολυμπιακό έχουν προταθεί αρκετοί παίκτες και όλες μελετώνται και κρίνονται ανάλογα με τις ανάγκες.

Οι παίκτες στην ώς τώρα προετοιμασία είναι οι: Παντελής Ριζογιάννης, Μιχάλης Γιαννίτσης, Χρήστος Αγρόδημος, Ιάσων Παπαδημητρίου, Νίκος Γιαννιτσάνης, Ντα Κάμπο, Γιώργος Παπακώστας, Δημήτρης Ζιάκας, Γιώργος Λαδάς, Αχιλλέας Κωνσταντίνου, Ανέστης Μαστακούλης, Στάθης Ρόκας, Νίκος Μπουτζίκος, Βασίλης Κουτσιανικούλης, Φίλιππος Σκοπελίτης, Κλεβί Κόλα, Στάθης Βασιλούδης, Γκενάντι Ξενοδόχοφ, Λόρι Κέρι, Τάσος Μαρούδας και ο Κώστας Κάβουρας που προέρχεται από την ομάδα νέων.

Εγγραφές στην ακαδημία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, με την οποία κάνει γνωστό πως άρχισαν οι εγγραφές στην ακαδημία ποδοσφαίρου του συλλόγου. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει ότι άρχισαν οι εγγραφές στην ακαδημία ποδοσφαίρου του συλλόγου.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, που βρίσκονται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στην Άλλη Μεριά, οι υπεύθυνοι και οι προπονητές των τμημάτων υποδομών διδάσκουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου στους μικρούς αθλητές 5-15 ετών που έχουν την ευκαιρία να ενσωματωθούν στην μεγαλύτερη αθλητική οικογένεια της πόλης μας τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στόχος του Ολυμπιακού Βόλου είναι μέσω της ακαδημίας ποδοσφαίρου η εκπαίδευση των μικρών αθλητών όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά η σωστή κοινωνικοποίησή τους και η ανάπτυξη της προσωπικότητας τους. Παράλληλος στόχος είναι η ανάδειξη ταλέντων που θα στελεχώσουν με αθλητές της περιοχής μας μελλοντικά τις αγωνιστικές ομάδες του συλλόγου.

Το σύνθημα της ακαδημίας ποδοσφαίρου είναι: Έλα και εσύ για να γνωρίσεις νέους φίλους και να νιώσεις τη χαρά του αθλήματος.

Πληροφορίες για εγγραφές Ζάχος Γιώργος 6974443541, Σταμπουλής Σταύρος 6983500671, Τσεκούρας Νίκος 6979002709».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου