Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Νέα διοίκηση, νέος προπονητής

νέα-διοίκηση-νέος-προπονητής-764903

Ο Σάκης Τσιώλης για τον πάγκο του ΝΠΣ Βόλος, που θα έχει νέα πρόσωπα στο ΔΣ της ΠΑΕ

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Νέα πρόσωπα στη διοίκηση και στον πάγκο θα έχει ο ΝΠΣ Βόλος καθώς με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Super League υπήρξε η παραίτηση του προέδρου της ΠΑΕ Γ. Σπυριδόπουλου και ακολούθησε και αυτή του αντιπροέδρου Π. Λούτσου, ενώ ο Βολιώτης προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος που είχε αναλάβει την ομάδα από τις 25 Φεβρουαρίου και μετά τη μεγάλη διακοπή λόγω κορονοϊού την οδήγησε στα πλέι άουτ και στην παραμονή μέχρι τις 18/7, φαίνεται πως …θα αφήσει τη θέση του στον Σάκη Τσιώλη.

Η βολιώτικη ΠΑΕ κάνοντας τον προγραμματισμό της για τη νέα χρονιά, φέρεται να έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό και η κίνηση αυτή δείχνει πως τη δεύτερη περίοδο στη Super League ο πήχης θα μπει λίγο ψηλότερα…

Ισως και σήμερα να υπάρξει η ανακοίνωση για τον νέο προπονητή με τον Σάκη Τσιώλη να ηχεί ήδη «εικόνα» της ομάδας και τον πετυχημένο προπονητή να επιστρέφει μετά από χρόνια στον Βόλο αλλά και σε πάγκο ομάδας Σούπερ Λιγκ καθώς η τελευταία του ήταν τον Ιανουάριο του 2018, σε εκείνον της Κέρκυρας.

Ο έμπειρος τεχνικός έχει πάντως επιτυχίες και πολλές παραστάσεις από το πρωτάθλημα της Super League και στο βιογραφικό του, ενώ είναι κάτοχος του προπονητικού διπλώματος UEFA-PRO. Επίσης είναι άξιο αναφοράς ότι ο νέος έχει πανηγυρίσει και ανόδους στην μεγάλη κατηγορία με τους Πανηλειακό, Λεβαδειακό, Θρασύβουλο, Ολυμπιακό Βόλου και ΑΕΛ!

Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον Αστέρα Αμαλιάδας και μέχρι το 2004 δούλεψε κατά σειρά σε Ναυπακτιακό Αστέρα, Πρέβεζα, Πανηλειακός, Πανελευσινιακό, Ναυπακτιακό (δεύτερη φορά), Πατραϊκό, Πανηλειακό (δεύτερη φορά). Στη συνέχεια ακολούθησε η Καλαμάτα, ο Ιωνικός Νίκαιας, ο Λεβαδειακός και ο Θρασύβουλος. Την αμέσως επόμενη σεζόν, ήταν ο άνθρωπος που ανέβασε στην Super League και οδήγησε τον Ολυμπιακό Βόλου στην έξοδο στο Europa League παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έπειτα κάθισε στον πάγκο του Άρη. Ακολούθησε μία σημαντική τριετία στον Αστέρα Τρίπολης (2011-2013) με τον οποίο έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος την σεζόν 2012-2013 και για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρήθηκε από το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου ως η ομάδα που έπαιζε το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Μετά τη θητεία του στον Αστέρα Τρίπολης, πέρασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Ξάνθη, ενώ προβίβασε από την Football League στην Super League την ΑΕΛ, στην οποία εργάστηκε και στην πρώτη κατηγορία. Για λίγο χρονικό διάστημα ανέλαβε στα μέσα της σεζόν και η τελευταία του ομάδα ήταν η Παναχαϊκή.

Ενώ για το θέμα προπονητή απομένουν οι λεπτομέρειες και η ανακοίνωση αλλαγές θα υπάρξουν και διοικητικά στην ΠΑΕ Βόλος αφού μετά τη απόφαση του προέδρου Γιώργου Σπυριδόπουλου, να υποβάλει την παραίτησή του, ακολούθησε και αυτή του αντιπροέδρου, γνωστού Βολιώτη γιατρού, Παναγιώτη Λούτσου.

Ο Γ. Σπυριδόπουλος αποχώρησε απόλυτα επιτυχημένος αν αναλογιστεί κανείς ότι επί προεδρίας του ο ΝΠΣ Βόλος κέρδισε δυο πρωταθλήματα και δυο ανόδους και βρέθηκε στην μεγαλύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και ανέφερε ότι η αποχώρησή του βρίσκει την ομάδα στη Super League, χωρίς προβλήματα και χωρίς οικονομικές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τρίτους.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναγιώτης Λούτσος στη δήλωσή του ανέφερε: «Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Super League παρά τις αντίξοες συνθήκες, παραιτούμαι από την αντιπροεδρία της ΠΑΕ VOLOS FC λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια μια ομάδα επιχειρηματιών να ενώσουμε την πόλη και όχι να την διχάσουμε δημιουργώντας μια μεγάλη ομάδα γιατί ο Βόλος το εδικαιούτο. Κατά γενική ομολογία η ομάδα προχώρησε απολύτως υγιής οικονομικά και ο στόχος επετεύχθη παρά τον πόλεμο που δέχθηκε κι εγώ προσωπικά στις συνεδριάσεις της Super League από συγκεκριμένα συμφέροντα ανθρώπων όπως ο Καραπαπάς και ο Κούγιας. Παραμένω δίπλα στην ομάδα όπως ξεκίνησα. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλο το επιτελείο της ομάδος τους παράγοντες τους παίκτες και τους αγνούς φιλάθλους που πίστεψαν σε αυτήν την ιδέα παροτρύνοντας όλους τους φιλάθλους της Μαγνησίας να συσπειρωθούν δίπλα της γιατί είναι κρίμα η ομορφότερη πόλη της Ελλάδος να μην μετέχει στην Super League».

Ετσι πολύ σύντομα αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι διοικητικές αλλαγές που θα υπάρξουν στην ΠΑΕ και ποιο θα είναι το άτομο που θα αναλάβει την προεδρία της εταιρείας, ενώ ακούγεται ότι θα είναι πρόσωπο έκπληξη, ενώ στο ΔΣ της ΠΑΕ θα είναι και νέα άτομα που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον Βόλο.

ΚΕΔ: Οφσάιντ το γκολ στον Βόλο!

Σε ανάλυση έξι πολυσυζητημένων φάσεων που διαλευκάνθηκαν με τη χρήση του Virtual Offside Line προχώρησε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, βρίσκοντας πέντε σωστές αποφάσεις και μία λανθασμένη. Η ΚΕΔ ανακοίνωσε ότι έβαλε γραμμή οφσάιντ σε 6 αμφισβητούμενες φάσεις της σεζόν και όπως απεφάνθη στο παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό Π., ορθώς είχε ακυρωθεί το τέρμα του Σουντανί, καθώς αποδείχτηκε ότι η τηλεοπτική γραμμή δεν είχε τοποθετηθεί τελικά σωστά στον τελευταίο αμυνόμενο των γηπεδούχων κι ως εκ τούτου το σώμα του ο Αλγερινού εξτρέμ ήταν οριακά πιο μπροστά.

Στο τραπέζι τα ανοιχτά θέματα

Μπορεί αγωνιστικά η αυλαία στο πρωτάθλημα της Super League 1 να έπεσε την περασμένη Κυριακή με τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής σε πλέι οφ και πλέι άουτ, ωστόσο τα ανοιχτά ζητήματα την επόμενη μέρα ενόψει της νέας σεζόν δεν είναι και λίγα. Από το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας και το «αγκάθι» των δικαστικών εκκρεμοτήτων για να συμβεί αυτό, μέχρι την πιθανή αναδιάρθρωση των κατηγοριών, το τοπίο είναι ιδιαίτερα ρευστό για τη Λίγκα. Με βάση αυτά, από πλευράς Λίγκας έχει δρομολογηθεί σύγκληση του ΔΣ για τη Δευτέρα 27/7, που στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα της αναδιάρθρωσης. Οι πληροφορίες θέλουν τα μέλη της Λίγκας να προχωρούν σε πρόταση προς την ΕΠΟ για το συγκεκριμένο ζήτημα στις αρχές της επόμενης βδομάδας.

Ολα τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1 / Επικύρωση βαθμολογίας Πρωταθλημάτων Super League 1, (Ανδρών – Κ19 – Κ17 – Κ15), αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

2 / Αναδιάρθρωση πρωταθλήματος – τροποποίηση προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League 1, 2019-20 – αριθμός ομάδων και μορφή πρωταθλήματος Super League 1, 2020-21.

3 / Σύμβαση ανταποδοτικής χορηγίας με την INTERWETTEN.

4 / Επιλογή αναδόχου για την ασφάλιση ποδοσφαιριστών, περιόδων 2020-21 και 2021-22.

5 / Επιλογή αναδόχου για τη συλλογή & ανάλυση δεδομένων για προπονητικούς σκοπούς.

6 / Διάφορα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου