ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Πράξεις στην επόμενη μέρα

ολυμπιακός-βόλου-πράξεις-στην-επόμεν-770256

Από τη θεωρία στην πράξη περνά ο Ολυμπιακός Βόλου στην επόμενη μέρα της εκδήλωσης παρουσίασης του τεχνικού τιμ με τη διοίκηση να είναι ικανοποιημένη από τη μεγάλη παρουσία του κόσμου και αρχίζει πλέον να υλοποίει τους στόχους με νέο ρόστερ.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αλλωστε οι επισημοποιήσεις μεταγραφών άρχισαν από προχθές και ο Παντελής Ριζογιάννης ήταν η 1η μεταγραφή και ο 1ος που επιστρέφει στην ομάδα του Ολυμπιακού, αφού ο 32χρονος μέσος παρευρέθηκε στη χθεσινή εκδήλωση και παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Σωτήρη Μαυρονάσιο θα συνεργαστεί εκ νέου με τον Περικλή Αμανατίδη.

Ο Καρδιτσιώτης ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Ξάνθη το 2005 στην οποία κάθισε πέντε χρόνια, παίζοντας στην Α’ Εθνική. Στη συνέχεια αγωνίστηκε κατά σειρά σε Τρίκαλα, Νίκη Βόλου, Πανελευσινιακό, Δόξα Δράμας, Ολυμπιακό Βόλου τη χρονιά της ανόδου και ήταν και πάλι στα Τρίκαλα.

Στη προχθεσινή εκδήλωση ήταν και οι Μπουτζίκος, Σκοπελίτης, Ρόκας που μεταξύ άλλων ανανέωσαν και συνεχίζουν στα ερυθρόλευκα… κάτι που θα γίνει με τον γκολκίπερ Ξενοδόχοφ και επιδιώκεται να συνεχίσει και ο Κουτσιανικούλης.

Πάντως όλα δείχνουν πως θα αλλάξει και το κέντρο άμυνας αφού μετά τον Φαζό παρελθόν είναι και ο Βοσνακίδης. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός δεν συνεχίζει και τη νέα αγωνιστική σεζόν στους «ερυθρόλευκους» του Βόλου. Ο 26χρονος αμυντικός έλυσε την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό Βόλου και βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης. Ο Δημήτρης Βοσνακίδης κατέγραψε 20 συμμετοχές στο περσινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ και τέσσερις στο Κύπελλο Ελλάδος, με την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Ακόμη, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Ηρακλή, Σπάρτη, Ζάκυνθο, Μπάρι (Ιταλία) και Πανθρακικό, μεταξύ άλλων.

Ο Δημήτρης Βοσνακίδης μίλησε στο liganews.gr και τόνισε: «Ευχαριστώ την διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου για την συνεργασία. Χωρίσαμε φιλικά με την ομάδα. Εύχομαι τα καλύτερα στον σύλλογο. Εις το επανιδείν». Όσο αναφορά για το μέλλον του, σχολίασε: «Υπάρχει ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων αλλά και κρούση από ομάδα του εξωτερικού».

Ενας καινούργιος παίκτης με εμπειρία για το κέντρο της άμυνας πάντως θα είναι ο Μιχάλης Γιαννίτσης. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε ως βασικός στα Τρίκαλα (20 συμμετοχές) αναμένεται να συνεργαστεί εκ νέου στο Βόλο με τον Περικλή Αμανατίδη, τον νέο προπονητή των «ερυθρολεύκων». Ο 28χρονος στόπερ, έχει 29 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ με τον Άρη (πήγε το 2011 και έπαιξε ουσιαστικά τις δύο επόμενες χρονιές). Στη συνέχεια, όταν ο Άρης υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική, λόγω χρεών, πήγε στην Καλλιθέα (Φούτμπολ Λιγκ, 21 συμμετοχές στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος την περίοδο 2014-15). Έκανε γεμάτη χρονιά στον Κισσαμικό (2015-16) με 28 συμμετοχές στη Β’ Εθνική, ενώ την επόμενη χρονιά κατέγραψε 30 συμμετοχές στη Σπάρτη (Φούτμπολ Λιγκ). Στη συνέχεια πήγε για έξι μήνες στα Τρίκαλα, πριν πάρει μεταγραφή για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, στον οποίο αγωνίστηκε ενάμιση χρόνο, σε Γ’ Εθνική και Φούτμπολ Λιγκ. Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε στέφθηκε πρωταθλητής στη Φούτμπολ Λιγκ με την ομάδα του ΑΟ Τρίκαλα.

Ενώ αντίθετα στα Τρίκαλα ενδέχεται να συνεχίσει ο Τσιάρας αφού ο Ολυμπιακός δεν προχώρησε σε ανανέωση του συμβολαίου του στην Βολιώτικη ΠΣΑΕ κινούνται και σε άλλα θέματα που τονίστηκαν στην προχθεσινή εκδήλωση στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Συμμαχίας.

Ο Περικλής Αμανατίδης, πλέον ως ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε ότι η πρώτη και μεγαλύτερη μεταγραφή της ομάδας είναι η κατασκευή του νέου προπονητικού κέντρου και ο Ολυμπιακός αλλάζει επίπεδο ενώ μίλησε και για τη σύνδεση με την ομάδα Νέων τονίζοντας ότι οι ομάδες χτίζονται από τις υποδομές.

Οσον αφορά στους συνεργάτες του Αμανατίδη ένας θα είναι σίγουρα ο Τρικαλινός γυμναστής Φάνης Τζατζάκης που μετά από δύο περιόδους στον ΑΟ Τρίκαλα ακολουθεί τον Περικλή Αμανατίδη στον Ολυμπιακό Βόλου με τον οποίο και εμφανίστηκε μαζί στην προχθεσινή παρουσίαση. Ακόμη η προετοιμασία του Ολυμπιακού φέτος θα γίνει στο Καρπενήσι κι ενώ ο τεχνικός διευθυντής, Θωμάς Μακρής, ανέφερε προχθές ότι όλοι όσοι απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό και για φέρουμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου