ΠΟΛΟ

Ο «Βόλος» μάχεται στην πισίνα!

ο-βόλος-μάχεται-στην-πισίνα-770378

Οι παίδες παίζουν στη β’ φάση του πρωταθλήματος πόλο, ενώ ο βολιώτικος σύλλογος αναφέρεται στην 3η θέση που κέρδισε χωρίς αγώνα

Στη β’ φάση του πρωταθλήματος πόλο Παίδων (γεννηθέντες το 2005 και νεότεροι) μετέχει από σήμερα ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση (ΟΥΚ) που έχει τοποθετηθεί στον όμιλο της Θεσσαλονίκης…

Ο Βόλος με προπονητή τον Δημήτρη Κόφφα στην α΄φάση πήρε άνετα 1η θέση σε όμιλο με ΟΕΑ/ΝΑΒ και Νίκη πετυχαίνοντας μάλιστα νίκες με μεγάλη διαφορά τερμάτων (21-2 και 35-0), ενώ τώρα στη Θεσσαλονίκη θα έχει αντιπάλους ΠΑΟΚ, Αρη, Φοίβο και Κοζάνη διεκδικώντας μια από τις δυο θέσεις πρόκρισης…

Στην πρώτη φάση για τον ΒΟΛΟΣ το ρόστερ αποτελούσαν οι Δημήτρης Χατζήνας (τερμ.), Γιάννης Βαλτσιώτης (τερμ.), Γιάννης Νάσιος (τερμ.), Γιάννης Μυλωνάς, Χρήστος Γεωργατζιάς, Γιάννης Μεριστούδης, Γρηγόρης Ρουμελιώτης, Παναγιώτης Γλούμης, Γιάννης Κουρκούβελος, Ηρακλής Ζέππος, Μιχάλης Παυλίδης, Συμεών Μυλωνάς, Χρήστος Κανάκης, Μάριος Κομνιανός, Στέλιος Πουλαράκης, Θάνος Βασιλούδης που στην πλειονότητά τους θα είναι στη διάθεση του προπονητή Δημήτρη Κόφφα και στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ενώ στην τελική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (σύνολο 10) το πρόγραμμα στον όμιλο του «Βόλος» (ΟΥΚ), έχει ως εξής:

1η αγωνιστική σήμερα Παρασκευή 17/7

19:30 ΟΥΚ Βόλου-Άρης Θεσσαλονίκης

21:00 ΠΑΣ Φοίβος-ΠΑΟΚ

Ρεπό ΚΕ Κοζάνης

2η αγωνιστική Σάββατο 18/7

10:30 ΠΑΟΚ-ΟΥΚ Βόλου

12:00 ΚΕ Κοζάνης-ΠΑΣ Φοίβος

Ρεπό Άρης Θεσσαλονίκης

3η αγωνιστική Σάββατο 18/7

17:00 Άρης-ΠΑΟΚ

18:30 ΟΥΚ Βόλου-ΚΕ Κοζάνης

Ρεπό ΠΑΣ Φοίβος

4η αγωνιστική Κυριακή 19/7

09:30 ΚΕ Κοζάνης-Άρης

11:00 ΠΑΣ Φοίβος-ΟΥΚ Βόλου

Ρεπό ΠΑΟΚ

5η αγωνιστική Κυριακή 19/7

17:00 ΠΑΟΚ-ΚΕ Κοζάνης

18:30 Άρης-ΠΑΣ Φοίβος

Ρεπό ΟΥΚ ΒΟΛΟΣ

*Σε ακόμη ένα ηλικιακό πρωτάθλημα, αυτό των Νέων ανδρών (γεν. 2001), συμμετέχει από χθες ο Βόλος, μαζί με τους ΝΟ Χανίων, ΑΝΟ Γλυφάδας, Ολυμπιακό και ΑΟ Παλαιού Φαλήρου. Οι αγώνες γίνονται στα κολυμβητήρια Πειραιά και Παλαιού Φαλήρου και ο Βόλος αντιμετωπίζει σήμερα Παρασκευή τον Ολυμπιακό (11:30) και τον ΑΟ Π. Φαλήρου στις 21:45. Για την 5η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον ΝΟ Χανίων, το Σάββατο 18 Ιουλίου στις 17:30.

«Προσβολή για το άθλημα»

Ο ΒΟΛΟΣ τελείωσε το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση στην Α2 πόλο Ανδρών, χωρίς να χρειαστεί να παίξει ωστόσο η συμπεριφορά του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης που δεν ήρθε να αγωνιστεί δεν άφησε καλές εντυπώσεις. Ο ΟΦΘ δεν «κατέβηκε» στο παιχνίδι του μικρού τελικού στην Α2 Ανδρών, με τον σύλλογο του Βόλου να εκδίδει ανακοίνωση και να καυτηριάζει αυτήν τη συμπεριφορά και στάση!

Η ανακοίνωση του ΒΟΛΟΣ ΥΔΑΤΟΦΑΙΡΙΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μας εξέπληξε αρνητικά η ξαφνική και χωρίς ειδοποίηση απόφαση της ομάδας υδατοσφαίρισης του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης να μην εμφανιστεί στον αγώνα κατάταξης (για την 3η θέση) του πρωταθλήματος τη Α2 Εθνικής κατηγορίας. Σε μια περίοδο που όλα τ’ αθλητικά σωματεία (και το δικό μας) αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα (για τα οποία δεν είμαστε άμεσα υπεύθυνοι) αναγκαστήκαμε να μετακινήσουμε, για τις ανάγκες του συγκεκριμένου αγώνα αθλητές μας από την Αθήνα αλλά και το εξωτερικό (Σόφια). Ένας εκ των αθλητών μας ανέβαλε προγραμματισμένο χειρουργείο και κάποιοι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν τα προγράμματα τους ή να πάρουν άδεια. Αντίστοιχα προβλήματα δημιουργήθηκαν τόσο στο προσωπικό του κολυμβητηρίου και του κυλικείου όσο και στην γραμματεία και τους διαιτητές του αγώνα που ήταν παρόντες για την διεξαγωγή του αγώνα. Δυστυχώς τέτοιες ενέργειες διαταράσσουν τις σχέσεις των σωματείων μας που μέχρι πρότινος θεωρούνταν πολύ φιλικές. Αγγίζουν όμως και τα όρια της προσβολής προς το άθλημα που υπηρετούμε.

Κ. πρόεδρε του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, ο κώδικας δεοντολογίας είναι πάνω και πέρα απο κανονισμούς και προκηρύξεις και η τήρηση του ή όχι μας χαρακτηρίζει σε κάθε περίπτωση. Με την ενέργειά σας δεν τιμωρήσατε την ομοσπονδία, τους διαιτητές και το περιβόητο «κράτος των Αθηνών». Απλά προσβάλλατε ένα σωματείο και τους αθλητές του που προσπαθούν παθιασμένα ν’ αναπτύξουν την υδατοσφαίριση στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.

Ευχόμαστε να μην χρειαστεί ν’ ασχοληθούμε στο μέλλον ξανά με θέματα δεοντολογίας και ηθικής τάξης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου