ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαν σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πρωταθλητής…

σαν-σήμερα-ο-ολυμπιακός-βόλου-ήταν-πρω-10568

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ πήρε τίτλο το 1978, ενώ στο σήμερα οι υποδομές δίνουν υποσχέσεις για το μέλλον

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σαν σήμερα …πριν 42 χρόνια… ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πρωταθλητής Ελλάδος! Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου στις 2 Ιουλίου του 1978 σήκωνε το τρόπαιο, κερδίζοντας στο ανοικτό γήπεδο που υπήρχε στο Εθνικό Στάδιο Βόλου τον Σπόρτινγκ 49-40, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε και στο κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης!

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τον τίτλο από τον Σπόρτιγκ (είχε 21 πρωταθλήματα από το 1976 έως το 2004) προκάλεσε μεγάλη αίσθηση εκείνη την εποχή…

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι παίκτριες που είχαν στεφθεί πρωταθλήτριες Ελλάδας με την ομάδα του Ολυμπιακού το 1978 ήταν οι: Μαρίνα Πανταζή, Πόπη Παρασχάκη, Ελένη Καθηνιώτου, Πόπη Σταμάτη, Εύη Μάργαρη, Πατρούλα Παπανικολάου, Γιούλα Σακελλαροπούλου, Αγγελική Βούρου, Γιούλα Μόρφη, Σέβι Χριστοδούλου, Αντρι Παυλίδου, η Κύπρια Σοφία Χαδουλού και η Δέσποινα Κτενά, ενώ προπονητής ήταν ο Τάκης Παπουτσής.

Στις 2 και 9/11/78 στο κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης ο Ολυμπιακός έπαιξε με την Ελιτζούρ Τελ Αβίβ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, εκτός από τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος από τότε έχει να επιδείξει μια πολυετή παρουσία (15 φορές) στο πρωτάθλημα της Α1, αλλά και την είσοδό του στους 16 του Ευρωπαϊκού κυπέλλου Ρονκέτι το 1994 με τη Ρωσίδα Εβκοβα τις Σατραζέμη ,Γιαννούλη Γεωργιτσάκη και τις Χατζηγιάννη, Θώδη, Δημητρίου, Στεφανίδου, Ρηγούλια, Καρανίκα, Ρατζένοβιτς, ενώ το 1997 η ερυθρόλευκη ομάδα έφτασε και σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος.

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου έχει γράψει τη δική της ιστορία στο Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ, κι ενώ στην τελευταία δεκαετία ήταν δυο φορές πρωταθλήτρια της Α2… τώρα με μικρές σε ηλικία παίκτριες αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. έχοντας δώσει πλέον βάρος στις υποδομές…

Φέτος η ομάδα κορασίδων του Ολυμπιακού Βόλου μετά από έξοχη και αήττητη πορεία (12 νίκες σε ισάριθμους αγώνες), αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Μαγνησίας, διευρύνοντας το εξαιρετικό ρεκόρ που έχει δημιουργήσει (5ος συνεχόμενος τίτλος την τελευταία πενταετία).

Την πρωταθλήτρια Μαγνησίας ομάδα κορασίδων του Ολυμπιακού Βόλου, συγκροτούν οι Κανελλοπούλου Πετρίνα, Παρασχάκη Κασσιανή, Σιουμουρέκη Βασιλική, Γκρίνια Θαλασσινή, Γκέτσιου Δήμητρα, Κωστοπούλου Έλενα, Δίπλα Κατερίνα, Μαντζιάρα Ειρήνη, Βούλγαρη Αναστασία, Βούλγαρη Άννα, Χαβδούλα Μαριαλένα, Τσατσαρώνη Στεφανία με προπονήτρια την Ελένη Παπαθανασίου που ήταν στο τιμ και της Ευρωπαϊκής ομάδας του 1994.

Η γυναικεία ομάδα με ρόστερ κατά 90% κορασίδων με την τεχνική καθοδήγηση του Κώστα Δέρβου αποκόμισε πλούσιες εμπειρίες με την 16χρονη Πετρίνα Κανελλοπούλου να είναι δεύτερη σκόρερ της κατηγορίας με 124 πόντους, ενώ η επίσης 16χρονη Κασσιανή Παρασχάκη ήταν δεύτερη στον πίνακα των «μπόμπερ» (τρίποντων) με 14 τρίποντα.

Τη γυναικεία ομάδα συγκρότησαν οι καλαθοσφαιρίστριες: Πετρίνα Κανελλοπούλου, Κασσιανή Παρασχάκη, Βασιλική Σιουμουρέκη, Θαλασσινή Γκρίνια, Δήμητρα Γκέτσιου, Έλενα Κωστοπούλου, Κατερίνα Δίπλα, Ειρήνη Μαντζιάρα, Αναστασία Βούλγαρη, Άννα Βούλγαρη, Μαριαλένα Χαβδούλα, Στεφανία Τσατσαρώνη, Ειρήνη Τζανετοπούλου, Βιβή Ζαμπάκα, Κέρη Σπυριδοπούλου, Εύα Καρακώστα, ενώ στα τμήματα υποδομής του συλλόγου γίνεται σπουδαία δουλειά από την παλιά δόξα του Ολυμπιακού, Κατερίνα Γιαννούλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου