ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πολύ κοντά σε συμφωνίες

πολύ-κοντά-σε-συμφωνίες-13125

Απομένει η ανακοίνωση του νέου προπονητή και θα ακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό Βόλου

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις στον Ολυμπιακό Βόλου για να αρχίσουν να «κλείνουν» βασικά θέματα της ομάδας με προτεραιότητα στο θέμα του προπονητή που έχει μπει στην τελική ευθεία και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσουν τον νέο τεχνικό, ενώ οι υπεύθυνοι της βολιώτικης ΠΑΕ συζητούν για ανανεώσεις, εξετάζουν και διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από την ελληνική και την ξένη ποδοσφαιρική αγορά για τη στελέχωση του ρόστερ…

Ο Περικλής Αμανατίδης φαίνεται να έχει το προβάδισμα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας με τον Μακεδόνα προπονητή που την περασμένη χρονιά δούλεψε στα Τρίκαλα, και πανηγύρισε τον τίτλο και άνοδο, όπως και την αμέσως προηγούμενη με τον Ολυμπιακό όπου ετοιμάζεται για επιστροφή.

Οι διοικούντες της ΠΑΕ έχουν κάνει πολύ καλή πρόταση στον Αμανατίδη στη βάση του ότι πιστεύουν ότι θα αγωνίζονται σε μια κατηγορία που θα είναι κάτω από τη Σούπερ Λίγκα 1, με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Ευριπίδη Τσιμπανάκο που χειρίζεται το θέμα, να αισιοδοξεί ότι η λύση για την ομάδα θα είναι λύση σιγουριάς και εμπειρίας, ενώ και ο Θωμάς Μακρής, από το πόστο του τεχνικού διευθυντή πλέον έχει και εναλλακτικές επιλογές.

Πάντως στον Ολυμπιακό Βόλου ο σχεδιασμός έχει αρχίσει, αν και ο διοικητικός ηγέτης Ευριπίδης Τσιμπανάκος έχει τονίσει πως φέτος ο χρόνος είναι υπέρ της ομάδας αφού πέρσι τέτοιο καιρό δεν υπήρχε καν ΠΑΕ, εν τούτοις δεν επιθυμεί να υπάρξει καθυστέρηση σε ζητήματα που αφορούν το προπονητικό επιτελείο και το ρόστερ της νέας περιόδου περιμένοντας όμως να ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά η ομάδα.

Με τον Αμανατίδη φαβορί για τον πάγκο έχουν γίνει συναντήσεις με 10 ποδοσφαιριστές, τους οποίους ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει, ενώ θα επιδιωχθεί να έρθουν στην ομάδα παίκτες με παραστάσεις από τις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες, χωρίς να αποκλείονται και επιστροφές!

Πρώτα, πάντως θα ξεκαθαρίσει ποιοι από τους παίκτες που περσινού ρόστερ θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό και στο νέο πρωτάθλημα και μετά θα γίνουν οι νέες προσθήκες .Οι διοικούντες έχουν συζητήσει με τους παίκτες εκείνους που θέλουν να κρατήσουν στην ομάδα και υπάρχουν κάποιοι όπως ο Νίκος Μπουτζίκος που πέρσι έπαιξε σε 20 παιχνίδια 1750 λεπτά και στην καριέρα του είναι μια συμμετοχή πριν το 200…που θέλουν το ρεκόρ να το κάνει στον Βόλο.

Ο Μπουτζίκος που στις 14/5/2008 στο ματς ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (1-1) ο Ν.Μπουτζίκος έκανε την πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή ενώ στις 22/2/2020 στο ματς Ολυμπιακός Β.-Νίκη (1-1) οι συμμετοχές του έφτασαν τις 199 (οι 73 με τη Βολιώτικη ερυθρόλευκη φανέλα), δείχνει θετικός να συνεχίσει στο Βόλο όπου είναι και αγαπητός , ενώ Κέρκυρα, Πανθρακικός, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Δόξα Δράμας, Παναιγιάλειος, Απόλλων Σμύρνης, Αγροτικός Αστέρας και Παναχαϊκή ήταν οι άλλες ομάδες για τον γεννημένο τον Σεπτέμβριο του 1989 στον Πολύγυρο αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή και αρχηγό της ομάδας και πέρσι .

Στην ίδια λίστα παραμονής είναι και ο Αντώνης Τσιάρας που ξεκίνησε από την ΑΕΛ σε ηλικία 18 ετών παίζοντας δύο χρόνια στη Β’ Εθνική κατηγορία. Στη συνέχεια πήγε στην Ξάνθη (Σούπερ Λιγκ). τον Ιανουάριο του 2014 μεταγράφηκε στον Άρη παίζοντας τη χρονιά εκείνη σε 9 ματς στη Σούπερ Λιγκ, ενώ ακολούθησαν ο Πιερικός (Football League, 24 συμμετοχές), Ολυμπιακός Β. (Football League 13 συμμετοχές), Πανθρακικός (Σούπερ Λιγκ, 9 συμμετοχές), Απόλλωνας (16 συμμετοχές στη Football League), ενώ πριν ξανάρθει στον Βόλο (22 συμμετοχές πέρσι) είχε «γεμάτες» χρονιές στον ΑΟ Τρίκαλα (48 συμμετοχές στη Football League).

Επίσης στον Ολυμπιακό θα ήθελαν να συνεχίσει ο Βασίλης Κουτσιανικούλης που έπαιξε σε 22 ματς (1878 λεπτά), όπως οι Θωμάς Τσίτας (1550’ ) και Θωμάς Γραικός (1825΄)…και φυσικά οι Φίλιππος Σκοπελίτης, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, Κλεβί Κόλα, Λόρι Κέρη, Νίκος Γιδόπουλος, Στάθης Βασιλούδης, και Στάθης Ρόκας.

Παρελθόν θα αποτελέσουν οι Παύλος Μητρόπουλος, Χούλιαν Ναβαλόν, Ηλίας Μακρυωνίτης, Γκοτιέ Κλεμέντε όπως και οι Μπακουλάτι Αντερσόνιο και ο Φουτσίνι.

Το σίγουρο είναι πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο πρόεδρος Σωτήρης Μαυρονάσιος και ο τεχνικός διευθυντής, Θωμάς Μακρής, κινούνται στο να φέρουν στη ομάδα έναν προπονητή που θα έχει τις ικανότητες και τις γνώσεις να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει στους στόχους που θα θέσει τη νέα χρονιά και οι οποίοι θα είναι πρωταγωνιστικοί, αλλά και οι παίκτες του ρόστερ θα είναι για το κάτι παραπάνω…

Στην ΠΑΕ επιθυμούν επίσης να μην υπάρξει πρόβλημα με τις προπονήσεις της ομάδας και έχουν ήδη αναθέσει σε τεχνική εταιρεία να προβεί στις κατάλληλες εργασίες στα γήπεδα του Αγίου Γεωργίου, ώστε αυτό να καταστεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα καλύπτει τις ανάγκες του Ολυμπιακού Βόλου. Όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα, στο ένα γήπεδο θα τοποθετηθεί έτοιμος χλοοτάπητας ενώ στο δεύτερο γήπεδο θα γίνει τον Σεπτέμβρη σπορά και τα δυο θα είναι τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου