ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάει προς εγγυημένη λύση

πάει-προς-εγγυημένη-λύση-22608

Ο Ολυμπιακός Βόλου με προπονητή τον Γιώργο Βαζάκα

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σε μια δοκιμασμένη και επιτυχημένη λύση φαίνεται να προσανατολίζονται στον Ολυμπιακό Βόλου στο θέμα του προπονητή για τη νέα περίοδο ενώ περιμένουν να αγωνίζονται και σε ψηλότερη κατηγορία. Ο Γιώργος Βαζάκας είχε χθες βράδυ συνάντηση με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στους Νέους Πόρους Πιερίας και αν είναι ο προπονητής της νέας περιόδου θα είναι η πέμπτη του φορά στον Βόλο, εν τούτοις έδειξε την όρεξη της πρώτης φοράς αφού ποτέ δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του.

«Συζητάμε για κάτι καινούργιο για κάτι αντάξιο της ιστορίας του Ολυμπιακού και της δυναμικής του Βόλου. Βλέπω πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις και τα κίνητρα. Μακάρι όλα να πάνε καλά και να υπηρετήσω για μια ακόμη φορά τον Ολυμπιακό και να συμβάλλω σε νέες επιτυχίες» ανέφερε ο Γρεβενιώτης τεχνικός που η πρώτη του φορά στον Βόλο ήταν τον Νοέμβριο του 1998 που ανέλαβε και ανέβασε το 1999 στη Β’ Εθνική τον Ολυμπιακό.

Ο έμπειρος προπονητής ολοκλήρωσε πριν λίγες μέρες τη συνεργασία του με τον Ασπρόπυργο στον οποίο κάθισε δύο χρόνια και πέρυσι είχε πανηγυρίσει την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ.

Ο Γιώργος Βαζάκας έχει να επιδείξει τέσσερις θητείες στον Ολυμπιακό Βόλου και μετά την πρώτη άνοδο παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας μέχρι το τέλος και ξανάρθε, όταν η ομάδα επανέρχονταν μετά από ένα χρόνο απουσίας δίχως να γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί (2012-13), κάθισε στον πάγκο για 16 ματς και επέστρεψε τον Μάιο του 2013.

Ο Γιώργος Βαζάκας συνέχισε και την επόμενη χρονιά στον Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο, η παραμονή του στον πάγκο ήταν σύντομη.

Ύστερα από επτά περίπου χρόνια, ο Γιώργος Βαζάκας ετοιμάζεται να αναλάβει και πάλι την τεχνική ηγεσία της ομάδας και να ολοκληρώσει κάτι που άφησε στη μέση το 2013, τότε που δεν κατάφερε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Στη μακροχρόνια πορεία του στο ποδόσφαιρο ο Γιώργος Βαζάκας έχει δουλέψει σε 24 ελληνικές ομάδες. Ως προπονητής εργάστηκε και στη Σούπερ Λιγκ με τους Πανιώνιο, Αιγάλεω και Καλλιθέα, ενώ με τον Πανιώνιο ήταν στον πάγκο και σε ευρωπαϊκά ματς…

Μάλιστα ο Γιώργος Βαζάκας ήταν ο μακροβιότερος προπονητής για τον Ολυμπιακό, αφού ανέλαβε την ομάδα την 4η αγωνιστική της περιόδου 1998-99 καταφέρνοντας στο τέλος να την ανεβάσει από τη Γ’ στη Β’ και την επόμενη περίοδο να τη διατηρήσει σε αυτή την κατηγορία, ενώ το ρεκόρ έφθασε να το καταρρίψει μόνο ο Σάκης Τσιώλης όχι χρονικά αλλά με περισσοτέρους αγώνες λόγω του ότι ήταν περισσότεροι οι αγώνες ανά περίοδο.

Αν όλα πάνε καλά και υπάρξει νέα συνεργασία με τον Γ. Βαζάκα άμεσα θα αρχίσει και ο σχεδιασμός της ομάδας…

Περιμένοντας πάντως θετικές εξελίξεις στο θέμα της αναδιάρθρωσης ο Ολυμπιακός Βόλου, θέλει να κάνει πράξη το ένα καλύτερο αύριο του συλλόγου και για αυτό στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης εβδομάδας που ακούστηκε το όνομα του Γ. Βαζάκα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σωτήρης Μαυρονάσιος, ο Νίκος Τσεκούρας που ηγείται του ΑΣ Ολυμπιακός, αλλά και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ευριπίδης Τσιμπανάκος, έδωσαν τον τόνο αισιοδοξίας για μια νέα αρχή με δοκιμασμένες λύσεις αλλά με νέο όραμα…

Τα μηνύματα που έχουν στον Ολυμπιακό είναι ότι του χρόνου θα αγωνίζονται σε μια δεύτερη στην τάξη κατηγορία και στην προοπτική αυτή υπάρχει και κάτι που αναφέρθηκε αλλά δεν αναλύθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δίνει έναν παραπάνω τόνο αισιοδοξίας και μάλιστα και στο πιο κύριο ζήτημα το οικονομικό…

Στον Ολυμπιακό υπάρχει αισιοδοξία πως η αναδιάρθρωση θα τον φέρει ψηλότερα με το σενάριο των δύο ομίλων σε ενιαία 2η κατηγορία να «παίζει» και πάλι δυνατά, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι εξελίξεις θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν και αναμένονται αποφάσεις ή προς το τέλος του μήνα, ή το αργότερο στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες SL2 και FL καταργούνται και δεν θα υπάρξουν από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020-21. Έπειτα από αρκετές συζητήσεις και κουβέντες, αφού εξετάστηκαν τα συμφέροντα των πολλών και αφού υπάρχουν και πολιτικές πιέσεις, φαίνεται να επικρατεί η αρχική άποψη του Ολυμπιακού που υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των ομάδων της Football League με ύπαρξη μίας μόνο επαγγελματικής κατηγορίας μετά τη Super League 1. Δηλαδή, Super League 2 και Football League να ενωθούν σε μία ενιαία κατηγορία, την πάλαι ποτέ Β’ εθνική για να σχηματιστούν δύο όμιλοι, Βορράς και Νότος . Όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων ανά όμιλο, αυτός θα είναι το «16» .Σύνολο δηλαδή, «32».

Το σενάριο με τους δύο ομίλους της δεύτερης ενιαίας επαγγελματικής κατηγορίας θα έχει τις ομάδες: Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Καβάλα, Βέροια, Θεσπρωτός, Τρίγλια, ΑΕ Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, Πόντιοι Κοζάνης, Κέρκυρα, Καλαμαριά και Διαγόρας Ρόδου, Ιάλυσος Ρόδου, Ρόδος, ΟΦ Ιεράπετρας, Αιγάλεω, Ασπρόπυργος, Καλαμάτα, Χανιά, Λεβαδειακός, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Πλατανιάς, Καλλιθέα, Αστέρας Βλαχιώτη, Επισκοπή.

Ένα άλλο σενάριο με τρεις κατηγορίες των 16 ομάδων ή των 18 στην ΣΛ1 δεν φαίνεται να προχωρά μετά τη χθεσινή οριστική διακοπή της σεζόν 2019-20 που αποφάσισαν οι ομάδες της Superleague 2. Χθες επικυρώθηκε η βαθμολογία που υπήρχε τη στιγμή της διακοπής, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδεικνύεται πρωταθλητής και εξασφαλίζει την επάνοδό του στη μεγάλη κατηγορία, μετά από ένα χρόνο απουσίας. Ο Απόλλων Σμύρνης καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και, βάσει προκήρυξης, θα πρέπει να διεκδικήσει την άνοδό του σε -διπλούς- αγώνες μπαράζ με τον 13ο της Super League. Η Super League 2 θα ζητήσει την άνοδο συνολικά τεσσάρων ομάδων (Χανιά και Λεβαδειακός είναι στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα), όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για συνολική αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, για την οποία τον τελικό λόγο έχει η ΕΠΟ που θέλει ενιαία 2η κατηγορία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου