ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Από Δευτέρα στα ψηλότερα και σχεδιασμός με Βεργέτη στη Νίκη Βόλου

από-δευτέρα-στα-ψηλότερα-και-σχεδιασμ-28447

Με τον Στάικο Βεργέτη θα αρχίσει από τη Δεύτερα να σχεδιάζεται …το αύριο της Νίκης Βόλου αφού οι άνθρωποι της βολιώτικης ΠΑΕ περιμένουν το επόμενο τριήμερο να είναι γεμάτο με ευχάριστες ειδήσεις και θετικά μηνύματα…

Στη Νίκη είναι πλέον σίγουροι ότι τη νέα χρονιά η ομάδα θα είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία μέσω της αναδιάρθρωσης και θέλουν το ξεκίνημα της νέας περιόδου να γίνει με αυτό που θέλουν όλοι …δηλαδή την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον προπονητή Στάικο Βεργέτη.

Αυτό που απομένει είναι ο ερχομός του Αλέξη Παπακωνσταντίνου από την Αγγλία και του Στάικου Βεργέτη από την Αρκαδία ώστε να μπουν οι υπογραφές στην ήδη συμφωνία των δυο πλευρών αφού στη Νίκη εκτός του ότι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του προπονητή περιμένουν από αυτόν τις προτάσεις του για την επόμενη μέρα ώστε να μη χαθεί χρόνος όπως πέρσι.

Σίγουρο είναι ότι στη Νίκη η συνέχιση της συνεργασίας με τον Στάικο Βεργέτη αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα για να σχεδιαστεί και η νέα χρονιά με τον τεχνικό που ήδη έχει δώσει το στίγμα του στην ομάδα. Ο τεχνικός της Νίκης Στάικος Βεργέτης έχει κερδίσει άλλωστε την εκτίμηση της διοίκησης των παικτών και του κόσμου και στην πράξη αφού με το που κάθισε στον πάγκο της βολιώτικης ομάδας τον περασμένο Νοέμβριο και όταν η Νίκη …ήταν πολύ χαμηλά και 5 ματς χωρίς νίκη …κατάφερε να συγκεντρώσει 33 βαθμούς σε 17 ματς (9-6-2) αποδεικνύοντας πως πραγματικά η ΠΑΕ πήρε προπονητή από το λεγόμενο «πάνω ράφι»…

Βέβαια ο Στάικος Βεργέτης δεν ήρθε από το πουθενά στον Βόλο καθώς από το 2011 όταν και ανέλαβε τον Αστέρα Τρίπολης, μετρά 103 παιχνίδια πρωταθλήματος στην Α’ Εθνική, ενώ συνολικά με την παρουσία του και στη Νίκη έχει 160 αγώνες (67-45-48) και εκτός Ελλάδας έχει εργαστεί και στην Κύπρο και στην Α’ Εθνική με τη Νέα Σαλαμίνα, ενώ έχει 15 παιχνίδια στο Κύπελλο Ελλάδος αλλά και 18 στην Ευρώπη…

Στα υπέρ του Βεργέτη είναι και το ότι ήρθε στον Βόλο σε μια δύσκολη στιγμή με την ομάδα να έχει μια μόνο νίκη, μια ισοπαλία και 4 ήττες …να έχει μικρό ρόστερ και τραυματισμούς και κατάφερε και με σωστή διαχείριση να φτάνει σε επιτυχίες… ενώ στα θετικά για συνέχιση της συνεργασίας των δυο πλευρών είναι και το ότι και ο ίδιος είδε σοβαρότητα από τη διοίκηση αλλά και αγάπη από τον κόσμο.

Στη Νίκη περιμένοντας να υπάρξει και ανακοίνωση ότι του χρόνου η ομάδα θα αγωνίζεται σε αναβαθμισμένη κατηγορία, η ΠΑΕ θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην πρώτη της γενική συνέλευση μετά την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες και η οποία θα συγκληθεί σύντομα… Το Μ.Κ. της ΠΑΕ είναι τώρα 300.000 ευρώ και οι 153 μέτοχοι στην ερχόμενη Γ.Σ. θα ενημερωθούν από τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Παπακωνσταντίνου για την επικείμενη αύξηση, αφού στόχος είναι η ομάδα να «μεγαλώνει» σε όλους τους τομείς…

Επίσης στη Νίκη θεωρούν ότι στην Γ.Σ θα ανακοινωθούν κι άλλες μεγάλες πρωτοβουλίες για τη νέα χρονιά που στην ουσία αν όλα πάνε καλά θα αρχίσει από Δεύτερα με ραντεβού συμφωνίες και σχεδιασμό…

Πάει για δύο ομίλους!

Ολα δείχνουν πως η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει και θα εφαρμοστεί ένα μοντέλο από το παρελθόν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες SL2 και FL καταργούνται και δεν θα υπάρξουν από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Έπειτα από αρκετές συζητήσεις και κουβέντες, αφού εξεταστήκαν τα συμφέροντα των πολλών και αφού υπάρχουν και πολιτικές πιέσεις φαίνεται να επικρατεί η άποψη της Football League με ύπαρξη μίας μόνο επαγγελματικής κατηγορίας μετά τη Super League 1. Δηλαδή, Super League 2 και Football League να ενωθούν σε μία ενιαία κατηγορία, την πάλαι ποτέ Β’ εθνική.

Να σχηματιστούν δύο όμιλοι, Βορράς και Νότος . Όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων ανά όμιλο, αυτός θα είναι ο «16» .Σύνολο δηλαδή, «32». Δεν υποβιβάζεται κανείς από τις δύο κατηγορίες, εκτός και αν κάποιες ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή.

Άρα έχουμε 14 ομάδες από την Football League και 8 (οι πρωταθλητές) από τη Γ΄εθνική, φτάνουμε τις 22.

Τα υπόλοιπα 10 (ή 12) κενά θα συμπληρωθούν από τη Super League 2 και τη Super League 1, ενώ θα παίξει σημαντικό ρόλο αν αυξηθούν οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης όλων των κατηγοριών. Το συγκεκριμένο πλάνο φαίνεται να… εξυπηρετεί τις περισσότερες ΠΑΕ και να ελαχιστοποιεί τις φωνές περί του αντιθέτου.

Ωστόσο θα δημιουργήσει μεγάλο ζήτημα με το τηλεοπτικό, καθώς είναι απίθανο ένα κανάλι να μπορέσει να ικανοποιήσει οικονομικά έναν τόσο μεγάλο αριθμό ομάδων.

Και Α. Μαύρος στο μπάσκετ

Ο Βολιώτης Ανδρέας Μαύρος θα είναι στο τεχνικό τιμ της ομάδας μπάσκετ της Νίκης ως δίδυμο με τον Γιώργο Κοσμάτο προπονητή της ανόδου στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο Α. Μαύρος ήταν και στο παρελθόν και παίκτης και προπονητής της Νίκης Βόλου, έχει διακρίσεις με τον ΑΟ Ερμούπολης Σύρου, έχει υπάρξει άμεσος συνεργάτης του Κώστα Μίσα στις εθνικές ομάδες, και το 2009 συμμετείχε στον άθλο της Εθνικής Νέων Ανδρών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου