ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με περισσότερη στήριξη στο αύριο

με-περισσότερη-στήριξη-στο-αύριο-31016

Σε «Ολυμπιακή Συμμαχία» και ξύπνημα του «κοιμώμενου γίγαντα», που είναι ο κόσμος, συμφώνησαν ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Περισσότερη στήριξη στο αύριο, μεγαλύτερη συμμετοχή όλων γύρω από τον Ολυμπιακό Βόλου, κοινή γραμμή με διακριτούς ρόλους μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, καμιά συζήτηση για σενάρια και το μυαλό μόνο στο καλό της ομάδας ήταν το αποτέλεσμα του χθεσινού κοινού διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΣ Ολυμπιακός Β., όπως ανακοινώθηκε στη συνέχεια σε κοινή συνέντευξη Τύπου…

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωτήρης Μαυρονάσιος και ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου Νίκος Τσεκούρας αναγνωρίζοντας και τυχόν λάθη που έγιναν συμφώνησαν ότι μια μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει τη μεγάλη απήχηση που πρέπει στη φίλαθλη κοινωνία και όχι μόνο και έτσι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια «Ολυμπιακή Συμμαχία» που θα συνδεθεί στη συνέχεια με πολυμετοχικότητα και δράσεις ενώ και ο μεγαλομέτοχος Ευριπίδης Τσιμπανάκος τόνισε ότι και ο κόσμος χρειάζεται ένα νέο όραμα για το καλύτερο αύριο του Ολυμπιακού…

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σωτήρης Μαυρονάσιος είπε αρχικά ότι «ήταν ένα πολύ σημαντικό συμβούλιο με πολλά θέματα για εμάς και με πιο σημαντικό την επόμενη ημέρα αφού τα οικονομικά της ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ δύσκολα πόσο μάλλον των ΠΑΕ και αντηλλάγησαν απόψεις με συμφωνίες στα περισσότερα σημεία».

Στη συνέχεια κάνοντας μια αναδρομή στη χρονιά που έφυγε ανέφερε: «Μετά την Καλαμάτα ο κ. Τσιμπανάκος αισθάνθηκε πικραμένος για κακοπροαίρετη κριτική και είχε αποφασίσει μετά το τέλος της χρονιάς να αποχωρήσει. Είχε δώσει και μία καταληκτική ημερομηνία μέχρι τις 10 Ιουνίου για κάθε ενδιαφερόμενο και για να συζητήσει μαζί του.

Είχε ενεργοποιηθεί και ο Ερασιτέχνης με τον οποίο υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και δεν βρέθηκε κάποιος έστω και με φιλολογικό ενδιαφέρον. Συναισθανόμενοι την ευθύνη για τον Ολυμπιακό Βόλου, δεν αφήσαμε ποτέ την ομάδα και είχε καθημερινότητα ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας. Κάνουμε ό,τι καλύτερο για την επόμενη ημέρα και το ίδιο πράξαμε και τώρα. Έχουμε όμως ένα σημαντικό εμπόδιο και είναι σκοτεινό το τοπίο για το θέμα των αναδιαρθρώσεων και που θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός Βόλου… Πέρσι η ομάδα με τις προδιαγραφές που είχε και ξοδεύοντας 500 χιλιάδες ευρώ δεν είχε την ανάλογη πορεία. Ζητάμε από τον κόσμο συγγνώμη γι’ αυτό. Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και συζητήσαμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να βγούμε κατηγορία και πήραμε εγνωσμένης αξίας παίκτες. Δεν αφήσαμε ποτέ την ομάδα, δυστυχώς όμως και από τα λάθη τα δικά μας σε σημαντικά θέματα του ποδοσφαίρου, υπήρχαν δικαιολογημένες μουρμούρες και αποχή από το γήπεδο. Με τη συμμετοχή μας εδώ και το σημερινό συμβούλιο εκτιμούμε ότι τη νέα χρονιά παρά τις δυσκολίες θα μπορέσουμε ό,τι ελλείψεις είχαμε να τις βελτιώσουμε για να έχει ο Ολυμπιακός καλύτερο αύριο» είπε ενώ για τις αποφάσεις του κοινού ΔΣ τόνισε: «Οι κ.κ.Τσεκούρας, Μουρτζίνος, Μεταφτσής και Κυριακόπουλος θα συμμετέχουν πλέον ενεργά ως στελέχη της ΠΑΕ για το καλό της ομάδας και θα είναι πιο κοντά με καλύτερο κοινωνικό πρόσωπο και παρουσία στην πόλη για την επίτευξη των πρωταγωνιστικών μας στόχων. Κάνουμε μία εκστρατεία για την Ολυμπιακή Συμμαχία για να δραστηριοποιηθούν πολλοί άνθρωποι. Η Ολυμπιακή Συμμαχία θα δίνει κίνητρο να πάρουν εισιτήριο διαρκείας των 100 ευρώ που θα αντιστοιχεί σε μετοχές και να μπορούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις και η εταιρεία θα πάει σε πάρα πολλούς ανθρώπους με λίγα χρήματα… Το πιο σημαντικό για τη νέα χρονιά είναι η βελτίωση των εγκαταστάσεων του Αγίου Γεωργίου και του προπονητικού κέντρου Θα γίνουν δύο γήπεδα, και σε δύο μήνες η ομάδα θα είναι έτοιμη. Ο κ. Τσεκούρας ανέλαβε αποκλειστικός υπεύθυνος των ακαδημιών και των ηλικιακών ομάδων» ενώ απάντησε ξεκάθαρα και στα σενάρια περί συγχώνευσης : «Δεν ξέρουμε τίποτε και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου. Αν προκύψει κάτι στο μέλλον τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Ερασιτέχνης , τα μέλη και η γενική συνέλευση».

Αναφορά επίσης έγινε και για πρόστιμα: «12 χιλιάδες για τα επεισόδια με τη Νίκη Βόλου. Να δείξουμε καλύτερη συμπεριφορά και να είμαστε κόσμιοι. Υπάρχουν τρόποι να δείξουμε την αντίδρασή μας χωρίς να επιβαρύνεται η ΠΑΕ, με τα πρόστιμα τη φετινή χρονιά να φτάνουν τις 30 χιλιάδες ευρώ. Για τον κ. Τσιμπανάκο οι κριτικές τον έχουν αδικήσει. Έχει ματώσει οικονομικά και έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα. Το μεγαλύτερο πράγμα είναι η ηθική δικαίωση. Από το πρωί μέχρι το βράδυ τρέχουμε για το ποδόσφαιρο και δη για τον Ολυμπιακό Βόλου».

Ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου Νίκος Τσεκούρας ξεκίνησε τις δηλώσεις ξεκαθαρίζοντας ότι: «Κατηγορηματικά δηλώνω ότι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου που είχε υποσχεθεί ότι είναι φύλακας του ονόματος, του σήματος και των χρωμάτων το έκανε πράξη. Εμείς θα προχωρήσουμε όσο μπορούμε και θα διαφυλάξουμε τον Ολυμπιακό Βόλου. Το ξεκαθαρίζω για να μην τρέφουμε σενάρια που αναπαράγονται στην πόλη», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νέα προσπάθεια: « Από τη στιγμή που η ΠΑΕ ζήτησε τη βοήθειά μας είμαστε αρωγοί. Ο Ερασιτέχνης θα βοηθήσει τη διοίκηση της ΠΑΕ αναλαμβάνοντας κάποιους τομείς, όπως της επικοινωνίας και της επαφής με τον κόσμο για να έρθουν περισσότεροι άνθρωποι πιο κοντά. Θα γίνει μία μεγάλη προσπάθεια. Εμείς ζητήσαμε από την ΠΑΕ να υπάρχει οργάνωση, σειρά και καλή επικοινωνία και συνεννόηση για να μπορέσει η Ολυμπιακή Συμμαχία να περάσει στον κόσμο, αφού και η ΠΑΕ θα κάνει αυτά που πρέπει και αγωνιστικά για να δώσουμε στον κόσμο την ελπίδα και το όραμα ότι ξεκινάμε κάτι καινούργιο και να γίνει η επαναφορά της ομάδας. Περάσαμε δύσκολα. Αφού πέρασε αυτή η δύσκολη χρονιά με τα λάθη να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο σαν οικογένεια. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας και πρέπει να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο. Με τη βοήθεια τη δική μας, δεν συνδιοικούμε αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάποια θέματα. Όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά. Πιστεύω ότι θα δείτε κάτι καινούργιο. Στο κομμάτι της οργάνωσης της υποδομής έχω βρεθεί με συνεργάτες για να αναλάβουν αυτό το έργο θα παρουσιαστεί και το οργανόγραμμα της ακαδημίας κοστολογημένο. Η ομάδα πρέπει να αγαπήσει και κάποια παιδιά από την πόλη. Υπάρχουν παιδιά και πρέπει να έχουμε στον Ολυμπιακό και 7-8 Βολιώτες παίκτες».

Τέλος από την πλευρά του ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος αφού ανέφερε ότι για τα πολλά τον κάλυψαν ο κ. Μαυρονάσιος και ο κ. Τσεκούρας τόνισε: «Ειπώθηκαν πολλά για κάτι μεγάλο που προσπαθούμε να χτίσουμε από την αρχή. Για την τελευταία χρονιά ο πρώτος που έχει την ευθύνη είμαι εγώ. Δεν θα γίνουν αυτά τα λάθη ξανά. Πήραμε κάποιες αποφάσεις για την πλαισίωση με στελέχη του Ερασιτέχνη για να βγάλουμε και κάποια παιδιά από τις ακαδημίες, για να έχει η ομάδα αν γίνεται και 15 ποδοσφαιριστές, αρκεί να έχουν τη διάθεση να δουλέψουν. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήταν δίπλα μας και ας δεχτήκαμε κακόβουλη κριτική. Όταν έχεις υπηρετήσει τον σύλλογο χωρίς κέρδος έχεις πίκρα, όπως μετά το παιχνίδι με την Καλαμάτα. Έδωσα μία προθεσμία και δεν εμφανίστηκε κανείς. Δεν έχουμε όμως αφήσει ούτε μία στιγμή την ομάδα, με όποια λάθη και αν έχουμε κάνει και στενοχωριέμαι που δεν βρέθηκε κάποιος να αναλάβει την ομάδα. Δυστυχώς δεν εμφανίστηκε κανείς εκτός των δύο ανθρώπων που θέλουν την ομάδα στη Super League 2. Στόχος είναι η ομάδα να βρει τον δρόμο της επιτέλους. Πρέπει να ξυπνήσει ο κόσμος, να στηρίξει και εύχομαι να είμαστε στη δεύτερη κατηγορία. Τότε θα είναι διαφορετικά για τον κόσμο, αλλά με πλάνο, ταπεινότητα δουλειά και χαμηλούς τόνους. Καλό θα είναι να γεμίζουμε με φιλοδοξίες τον κόσμο αλλά αληθινές. Δεν πρέπει να βγαίνουμε να κάνουμε κουτσομπολιό γιατί αυτό είναι κακό για την ομάδα». Επίσης για τα σενάρια τόνισε απλά πως: «Σήματα και ιδέες δεν αλλάζουν» ανέφερε πως ήδη γίνονται κινήσεις με παίκτες και προπονητές θεωρώντας πως «ο χρόνος είναι σύμμαχός μας αυτή τη στιγμή. Πέρυσι τέτοιο καιρό ήμασταν σε μία διαδικασία για το αν θα ασχοληθώ με την ομάδα δεν ήμασταν καν ΠΑΕ. Ας μην πετύχω παραγοντικά αλλά τουλάχιστον να έχω αφήσει προίκα το προπονητικό κέντρο και να μην υπάρχουν χρέη» υπογράμμισε δίνοντας και αυτός βάρος στο αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ στον Αγιο Γεώργιο Φερών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου