Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Στη Λάρισα η συνέχεια για τον ΝΠΣ Βόλος

στη-λάρισα-η-συνέχεια-για-τον-νπσ-βόλος-34596

Μετά την 1η νίκη παραμονής θέλει και καλύτερες εμφανίσεις

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μετά την πρώτη νίκη στα play out που στην ουσία σφράγισε και την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία ο ΝΠΣ Βόλος θέλει να συνεχίσει το ίδιο καλά και στα υπόλοιπα 5 παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης επιτυχημένης χρονιάς Super League 1, ενώ το αμέσως επόμενο ματς είναι την ερχόμενη Δευτέρα στη Λάρισα.

Η πρώτη νίκη του ΝΠΣ Βόλος ήρθε στην 2η αγωνιστική στο πρώτο από τα τρία ματς που έχει ως γηπεδούχος στα play out και αποκτά και μεγαλύτερη αξία αφού επετεύχθητε επί της Ξάνθης που καιγόταν για βαθμούς παραμονής.

Η νίκη του ΝΠΣ Βόλος δεν ήταν μόνο η 1η στα play out, άλλα και η 1η επί της Ξάνθης (που είχε κερδίσει τα δυο ματς στο πρωτάθλημα) και κυρίως η 1η για τον Βολιώτη προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο στη Super League, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του: «Είμαι πολύ χαρούμενος είδα ένα πολύ καλό παιχνίδι, είχε φάσεις, ρυθμό και ένταση, δεν έχει σημασία ότι τελείωσε 1-0. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Η Ξάνθη είναι πολύ καλή ομάδα και γι’ αυτό έχει αξία η νίκη μας. Ο στόχος μας είναι η σωστή διαδικασία, να βλέπουμε τι λάθη κάνουμε σε κάθε παιχνίδι και στο επόμενο να τα διορθώνουμε και να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι», ανέφερε ο Ξηροφώτος.

Επίσης και το γκολ του Μάριου Τσαούση ήταν το πρώτο στο πρωτάθλημα (είχε σκοράρει στο κύπελλο στις Σέρρες 29/10) στην 11η συμμετοχή του κι ενώ για 4η φορά ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα.

Στο 2ο αυτό ματς των πλέι άουτ ο ΝΠΣ Βόλος είχε και πάλι απουσίες καθώς για τον Στέφανο Ξηροφώτο έλειψαν οι Ερικ Γέντρισεκ, Χουάν Μουνίθ, Στέργιος Δημόπουλος, Σάκης Γκαραβέλης που πιθανόν κάποιοι αν όχι όλοι θα είναι στη διάθεση του στη Λάρισα την ερχόμενη Δευτέρα…

Τώρα ως γηπεδούχος θα παίξει πάλι στην 4η αγωνιστική με τη Λαμία και στην 6η αγωνιστική όταν θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο. Εκτός έδρας ενώ στην πρεμιέρα έχασε 1-0 στη Ν. Σμύρνη, στην ερχόμενη 3η αγωνιστική η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου θα παίξει Δευτέρα (22/6 -19.30) στη Λάρισα με την ΑΕΛ, στην 5η αγωνιστική θα παίξει στην Τρίπολη με τον Αστέρα και στο φινάλε (7η Αγωνιστική) θα παίξει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

Μπορεί το μυαλό όλων στην ΠΑΕ Βόλος να είναι στην ολοκλήρωση των play out της Super League 1, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει ξεκινήσει έστω και ανεπίσημα ο προγραμματισμός για το αύριο και την επόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία…

Για την Βολιώτικη ομάδα τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται είναι μια ολόκληρη ενδεκάδα αφού υπάρχουν και δανεικοί.

Οι δανεικοί είναι οι: Χοακίν Τόρες (από τη Νιούελς Ολντ Μπόις της Αργεντινής), Νάτσο Κάσες (από την ΑΕΚ Λάρνακας), Απόστολος Διαμαντής, Λευτέρης Λύρατζης, Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης, Νίκος Μελίσσας, Μάριος Τσαούσης (από τον ΠΑΟΚ), ενώ λήγουν και τα συμβόλαια για τους εξής παίκτες: Ίκερ Γκουαροτσένα, Στέργιος Δημόπουλος, Αντώνης Ντεντάκης, Βασίλης Μάντζης και Τάσος Καραγκιόζης.

Από τους δανεικούς ο Μπαλογιάννης, έχει γραφτεί πως θα είναι στο ρόστερ του νέου ΠΑΟΚ, ενώ ο Τόρες θα επιστρέψει στην Αργεντινή καθώς η Newells θα τον διαπραγματευτεί με άλλες ομάδες…

Προτεραιότητα πάντως στην ΠΑΕ Βόλος είναι η ολοκλήρωση των play out της Super League 1, και στην 3η αγωνιστική θα γίνουν τα ματς : Ξάνθη-Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος, Λαμία-Πανιώνιος και ΑΕΛ-ΝΠΣ Βόλος.

Αδοξο φινάλε για Εντουάρντο

Πρόωρο τέλος θα έχει η καριέρα του Εντουάρντο στην Ξάνθη.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο και αποχώρησε μετά από μισή ώρα αγώνα στο Πανθεσσαλικό, στην ήττα της ακριτικής ομάδας από τον Βόλο.

Ο παίκτης αγωνίζεται ως δανεικός από την Μπράγκα και κάπως έτσι θα ολοκληρωθεί η πορεία του στη Θράκη.

Παρασκευή οι εκλογές στη Super League

Στη μετά Λυσάνδρου εποχή περνάει από τις 19 Ιουνίου η Super League. Την Παρασκευή (19/6) θα διενεργηθούν στα γραφεία της Super League, οι αρχαιρεσίες που θα αναδείξουν τον διάδοχο του Μηνά Λυσάνδρου στον προεδρικό θώκο του συνεταιρισμού.

Πέραν από την θέση του προέδρου, εκλογές θα γίνουν και για την θέση του αναπληρωτή προέδρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου