Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Το μυαλό στο 2ο ματς ο ΝΠΣ Βόλος

το-μυαλό-στο-2ο-ματς-ο-νπσ-βόλος-43299

Μεθαύριο Σάββατο θα υποδεχθεί στο Πανθεσσαλικό την Ξάνθη για τα πλέι άουτ

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το μυαλό στο δεύτερο ματς των πλέι άουτ της Super League 1 έχει πλέον ο ΝΠΣ Βόλος με τον προπονητή της ομάδας Στέφανο Ξηροφώτο να ετοιμάζει τα πλάνα του για το σαββατιάτικο παιχνίδι με την Ξάνθη «μετρώντας» απουσίες και επιστροφές…

Η βολιώτικη ομάδα, μετά την επιστροφή της στο γήπεδο από 97 μέρες μετά και την ήττα από τον Πανιώνιο, μεθαύριο Σάββατο 19:15 δίνει το πρώτο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό όπου τελευταία φορά έπαιξε στις 23 του περασμένου Φεβρουαρίου (0-0 με Λάρισα), ενώ τώρα υπάρχουν νέα δεδομένα πέρα από τα αγωνιστικά και οι άνθρωποι της ΠΑΕ φροντίζουν ώστε όλα να είναι στην εντέλεια αφού δεν είναι και λίγα αυτά που απαιτούνται από το υγειονομικό πρωτόκολλο…

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ έχουν να φροντίσουν από τις αφίξεις κάθε ομάδας με δύο διαφορετικά πούλμαν, ώς τις μπάλες που θα πρέπει να απολυμαίνονται με ειδικό αντισηπτικό προτού επιστραφούν στον αγωνιστικό χώρο για χρήση, ενώ πριν την έναρξη των αγώνων όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι αξιωματούχοι αγώνα, το προπονητικό προσωπικό και το προσωπικό της ομάδας, θα πρέπει να εξεταστούν εκ νέου για τον COVID-19.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό θα πραγματοποιηθεί θερμομέτρηση πριν την είσοδο στην εγκατάσταση σε ειδικά προκαθορισμένο χώρο, ενώ πέραν των ποδοσφαιριστών και των διαιτητών κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και του αγώνα, όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να φοράνε προστατευτικές μάσκες και γάντια καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στην εγκατάσταση.

Μάλιστα ο ΝΠΣ Βόλος ως γηπεδούχος Π.Α.Ε. είναι υπεύθυνος για την τήρηση καταλόγου για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση για πιθανή ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ. Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση θα καταγράφονται σε ειδικό κατάλογο εισερχομένων – εξερχομένων το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, η ώρα εισόδου και εξόδου, η ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων και θα υπογράφεται από όλους τους εισερχόμενους στην αθλητική εγκατάσταση.

Πάλι απουσίες

Και στο δεύτερο ματς των πλέι άουτ το Σάββατο ο ΝΠΣ Βόλος φαίνεται πως θα έχει απουσίες ενώ υπάρχει και μια σίγουρη επιστροφή αυτή του Ισπανού μεσοεπιθετικού Ικερ Γκουαροντσένα ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 9 ματς πρωταθλήματος και δεν έπαιξε το περασμένο Σάββατο στη Νέα Σμύρνη καθώς ήταν τιμωρημένος από το τελευταίο της κανονικής διάρκειας, ενώ λόγω τραυματισμού απουσίασε ο Σλοβάκος επιθετικός Ερικ Γέντρισεκ ο οποίος σε 20 ματς έχει σκοράρει 4 φορές και δεν είναι σίγουρο ότι θα επανέλθει και αυτό το Σάββατο. Πάντως υπάρχει και νέο πρόβλημα με τον Χουάν Μουνίθ, που έχει παίξει 27 παιχνίδια (23 στο πρωτάθλημα με 5 γκολ και 4 ματς στο κύπελλο) και ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού μετά το ματς με τον Πανιώνιο ευτυχώς όχι σοβαρό όπως έδειξε η μαγνητική αλλά ως χθες προφυλάσσονταν στην προπόνηση . Επίσης αμφίβολος παραμένει και ο Αργεντινός Τόρες που είχε πρόβλημα με την τενοντίτιδα ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς αλλά δεν είναι στην ίδια ετοιμότητα…με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο ΝΠΣ Βόλος στην 2η αγωνιστική των πλέι άουτ το Σάββατο θα φιλοξενήσει στο Πανθεσσαλικό την Ξάνθη θέλοντας και την πρώτη νίκη ενώ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος από την ακριτική ομάδα είχε δύο ήττες: (Ξάνθη – Βόλος ΝΠΣ 3-1 (40’ Εντουάρντο, 56’ Γουϊλιαν, 89’ Φοσέ, 90’ Ατιγιάτ Αλάχ) και Βόλος ΝΠΣ -Ξάνθη 1-3 (56’Γέντρισεκ-41’ Μπαξεβανίδης, 73’ Εντουάρντο, 80’ αυτογκόλ Φεράρι).

Η Ξάνθη δεν έπαιξε στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο και βαθμολογία στα πλέι άουτ έχει ως εξής: Αστέρας Τρίπολης 33, Ατρόμητος 32, ΑΕΛ 30, Λαμία 30, ΝΠΣ Βόλος 27, Ξάνθη 18, Παναιτωλικός 17, Πανιώνιος 14.

Η 2η αγωνιστική (13-15/6) περιλαμβάνει τα ματς:

Σάββατο, 13 Ιουνίου

Πανθεσσαλικό Στάδιο, 19:15, ΝΠΣ Βόλος-Ξάνθη

Περιστερίου, 19:30, Ατρόμητος-Λαμία

Δευτέρα, 15 Ιουνίου

Θ. Κολοκοτρώνης, 19:30, Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος

Παναιτωλικού, 20:00, Παναιτωλικός-ΑΕΛ

Στην 3η αγωνιστική η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου θα παίξει Δευτέρα (22/6) στη Λάρισα με την ΑΕΛ.

Φήμες για Κανταμουρό

Το γεγονός ότι ο Αλγερινός στην καταγωγή Λιασίν Κανταμουρό που γεννήθηκε στην Τουλούζη της Γαλλίας δεν είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή για το πρόσφατο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των πλέι άουτ, έφερε φήμες για αποχώρησή του.

Για τον διεθνή Κανταμουρό που έχει παίξει σε 5 παιχνίδια χθες μάλιστα υπήρξε δημοσίευμα ιστοσελίδας που τον έφερνε να αποχωρεί: «Χωρίζουν οι δρόμοι του Λιασίν Κανταμουρό και του Βόλου έπειτα από τη συμφωνία που υπήρξε ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο 32χρονος Αλγερινός στόπερ βρισκόταν σε συζητήσεις με την ομάδα της Μαγνησίας το τελευταίο διάστημα, ενώ δεν είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή για το πρόσφατο ματς με τον Πανιώνιο στην ήττα με 1-0 στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των πλέι άουτ.

Κανταμουρό και Βόλος συμφώνησαν για τη λύση του συμβολαίου του και πλέον ο Αλγερινός αμυντικός θα επιστρέψει στη Γαλλία, αναζητώντας τον νέο σταθμό στην καριέρα του. Ο Κανταμουρό είχε υπογράψει στον Βόλο μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και πρόλαβε να αγωνιστεί σε πέντε παιχνίδια της Super League και σε ένα ματς Κυπέλλου με την ομάδα της Μαγνησίας» ανέφερε το δημοσίευμα.

Συνεχόμενοι έλεγχοι κορονοϊού

Συνέχεια στην προετοιμασία της έδωσε και η η Ξάνθη με μία προπόνηση, ενόψει του πρώτου της αγώνα για τα play out, αυτό με τον ΝΠΣ Βόλου, το ερχόμενο Σάββατο (13/6, 19:15). Πριν την προπόνηση πραγματοποιήθηκαν επαναληπτικές εξετάσεις για τον Covid-19. Τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν στο αθλητικό κέντρο της ομάδας και μετά τις πρώτες οδηγίες ξεκίνησαν τις ασκήσεις προθέρμανσης, ταχυδύναμης και passing game πριν τις ασκήσεις τακτικής των υποομάδων που χωρίστηκαν σε προσαρμοσμένους αγωνιστικούς χώρους. Προβλήματα δεν υπάρχουν στην ξανθιώτικη ομάδα.

Αρνητική στην αναδιάρθρωση

Στον αέρα παραμένει το θέμα της αναδιάρθρωσης, που έχουν αιτηθεί οι ομάδες της Super League 2 και της Football League.

Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας δεν βλέπουν με καλό μάτι την πιθανότητα ανόδου περισσότερων ομάδων, θεωρώντας πως η τηλεοπτική και χορηγική πίτα της ελληνικής αγοράς είναι πολύ μικρή για να «σηκώσει» κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, ήδη κάνουν κινήσεις για να προφυλαχθούν από τυχόν αρνητικές συνέπειες αυτού, συζητώντας για επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Αρνητική στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης είναι και η Nova, με την οποία θα κληθούν να διαπραγματευτούν οι 14 ομάδες της Super League.

Η ΕΠΟ, από τη μεριά της, δεν έχει πάρει επίσημα θέση για το θέμα, ενώ στον αέρα παραμένει και η ημερομηνία διεξαγωγής των μπαράζ της Super League 2, με την 2η Αυγούστου να έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου