ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιμένει και περιμένει ο Ολυμπιακός Βόλου

επιμένει-και-περιμένει-ο-ολυμπιακός-β-51080

Ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου την περασμένη Τρίτη γιόρτασε τα 83 χρόνια από την ίδρυσή του και συνεχίζει να επιμένει και να περιμένει την αναδιάρθρωση των κατηγοριών μετά το άδοξο φινάλε της Football League, ετοιμάζεται να καταθέσει και μήνυση κατ’ αγνώστων για βανδαλισμούς που έγιναν στις εγκαταστάσεις της ομάδας στην Άλλη Μεριά…

Ο ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 καταγγέλλει την παραβίαση των εγκαταστάσεων της ομάδας στο αθλητικό Κέντρο Άλλης Μεριάς, το βανδαλισμό των συμβόλων της και του κτιρίου από «αγνώστους» που «μάλλον θορυβήθηκαν από την επιτυχημένη εκδήλωση των γενεθλίων των 83 χρόνων της», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της διοίκησης.

«Για τον λόγο αυτό, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε τόσο στη γνωστοποίηση του συγκεκριμένου συμβάντος προς τη ΓΓΑ, όσο και σε μήνυση κατ΄ αγνώστων ενώ θέτουμε τους αυτουργούς αυτής της ενέργειας στη κρίση των φιλάθλων όχι μόνο της ομάδας μας αλλά όλης της φίλαθλης κοινής γνώμης», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση του Ολυμπιακού που είδε να γίνονται φθορές σε κάτι που με κόπο και μεράκι έχει δημιουργηθεί…

Στο μέτωπο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι σε αναμονή ώστε να επικρατήσει η λογική όσον αφορά στο τελικό σχέδιο και όχι στην πρόταση του Δ.Σ. της Ένωσης που θέλει 18 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ1, 16 στη Σούπερ Λιγκ 2 και 14 στη Φούτμπολ Λιγκ …και φυσικά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή!

Ήδη η πρόταση αυτή χαρακτηρίσθηκε από τη NOVA χωρίς κάποια ρεαλιστική βάση και θεωρείται απορριπτέο από την μεγάλη κατηγορία και μάλιστα χθες στο ΔΣ της δεν έγινε καμία αναφορά για συζήτηση περί της πρότασης αναδιάρθρωσης των ελληνικών εθνικών πρωταθλημάτων!

Οι προτάσεις της Φούτμπολ Λιγκ για την αναδιάρθρωση, είτε για τη δημιουργία δύο ομίλων στη Σούπερ Λιγκ 2 (Βορράς-Νότος), είτε για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2 οκτώ ομάδων από τη Φούτμπολ Λιγκ απορρίφθηκαν και οι δύο από την Ενωση ΣΛ2/ΦΛ όπου την πλειοψηφία στο ΔΣ έχει ΣΛ 2 (12 εκπρόσωποι) και όχι η ΦΛ (3) παρά το γεγονός ότι έχει περισσότερες ομάδες (14)!

Άλλωστε οι περισσότερες ομάδες στήριξαν το πιο ρεαλιστικό 16-16-16 της Football League… και αντί αυτού η Σούπερ Λιγκ 2 αποφάσισε να προταθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ η πρόταση αναδιάρθρωσης, χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες. Να θυμίσουμε, πως ήδη η ΕΠΟ με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ανέβασε και τους οκτώ πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής (αντί για 4 που προβλέπονταν).

Για τον Ολυμπιακό Βόλου που την περσινή χρονιά αδικήθηκε καθώς ως πρωταθλητής της Γ΄ Εθνικής είχε βρεθεί πάλι σε τρίτη τη τάξει κατηγορία το συμφέρον του είναι να γίνουν 16 οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1, όπως και να αυξηθούν σε 16 οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2. Αυτό θα σημαίνει άνοδο των οκτώ ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ από το φετινό πρωτάθλημα που διακόπηκε κι ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στην 8η θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Και σε αυτό βασική προϋπόθεση, είναι να υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λιγκ 2 η Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου που ήταν ήδη στους μείον βαθμούς και καθημερινά απειλούνται με νέες αφαιρέσεις τριών βαθμών για οφειλές σε παίκτες.

Μπορεί στην ένωση ΣΛ2/ΦΛ να θέλουν να «σώσουν» τις δυο προβληματικές ομάδες αλλά εφόσον ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της Σούπερ Λιγκ 2 και δεν γίνουν πλέι άουτ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μπορεί να πάρει την απόφαση να υποβιβαστούν Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου, καθώς μαθηματικά δεν είχαν ελπίδες παραμονής καθώς αυτό ίσχυσε στη Γ’ Εθνική, απ’ όπου υποβιβάστηκαν όσες ομάδες δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες παραμονής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου