Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Χωρίς Γέντρισεκ το Σάββατο

χωρίς-γέντρισεκ-το-σάββατο-54815

Στην τελική ευθεία για την επανεκκίνηση στο γήπεδο είναι πλέον ο ΝΠΣ Βόλος που μετρά πλέον αντίστροφα για την πρεμιέρα των playout της Super League 1 καθώς το Σάββατο 6 Ιουνίου (19.15) η βολιώτικη ομάδα στο πρώτο χρονικά παιχνίδι θα αγωνιστεί στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο ΝΠΣ Βόλος έχει μπει ήδη στο τελικό στάδιο ετοιμότητας για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος με 7 παιχνίδια για τα playout της Super League και θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με τον Πανιώνιο το Σάββατο και με τον προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο να μετρά και δύο απουσίες για το μεθαυριανό πρώτο ματς.

Ως γνωστόν λόγω τιμωρίας θα λείψει ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Ικερ Γκουαροντσένα ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 9 ματς πρωταθλήματος και τιμωρήθηκε στο τελευταίο της κανονικής διάρκειας, ενώ λόγω τραυματισμού θα απουσιάσει ο Σλοβάκος επιθετικός Ερικ Γέντρισεκ ο οποίος σε 20 ματς έχει σκοράρει 4 φορές.

Στην έναρξη των playout ο ΝΠΣ Βόλος βρίσκεται στην 11η θέση με 27 βαθμούς (10η στην ισοβαθμία είναι η Λαμία), ενώ πιο κάτω είναι η Ξάνθη με 18, ο Παναιτωλικός με 17 και ο Πανιώνιος με 11. Η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου θα αγωνιστεί σοβαρά αλλά και χωρίς άγχος στα playout, από τη στιγμή που έχει τη διαφορά ασφαλείας δέκα βαθμών από την προτελευταία θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής με τον δεύτερο της κατάταξης της Σούπερ Λιγκ 2. Και φυσικά για τον ΝΠΣ Βόλος δεν υπάρχει κίνδυνος να τερματίσει στην τελευταία θέση, που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό, όταν η διαφορά από τον ουραγό Σαββατιάτικο αντίπαλο Πανιώνιο είναι 17 βαθμοί.

Η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου στο Βόλο θα δώσει τρία ματς ως το φινάλε και θα είναι με Ξάνθη, Λαμία και Ατρόμητο και συνολικά τέσσερα εκτός έδρας.

Μετά τη Νέα Σμύρνη, στην 2ηαγωνιστική θα φιλοξενήσει στο Πανθεσσαλικό την Ξάνθη στην 3η αγωνιστική θα παίξει στη Λάρισα με την ΑΕΛ, στην 4η αγωνιστική θα υποδεχθεί τη Λαμία, στην 5η αγωνιστική θα παίξει στην Τρίπολη με τον Αστέρα, στην 6η αγωνιστική θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο και στο φινάλε (7η Αγωνιστική) θα παίξει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

Βγαίνει το πρόγραμμα μέχρι το τέλος

Αλλο ένα Διοικητικό Συμβούλιο θα κάνει η Σούπερ Λίγκα 1 μέσω τηλεδιάσκεψης, το οποίο θα διεξαχθεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής (5/6) και με βασικό θέμα τον ορισμό των αναμετρήσεων των πλέι οφ και των πλέι άουτ μέχρι το τέλος τους.

Ως γνωστόν, για τα πλέι οφ έχει βγει πλήρες πρόγραμμα μέχρι και την 3η αγωνιστική, ενώ μόνο τα ματς της πρεμιέρας ορίστηκαν σε ό,τι αφορά τα playout, οπότε θα προκύψει το αναλυτικό πρόγραμμα για τα δύο μίνι πρωταθλήματα.

Θα γίνει κουβέντα και για τις χορηγίες, όπως επίσης και για το τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα Κ19, Κ17 και Κ15, που με τη σειρά τους είχαν διακοπεί λόγω κορονοϊού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 05/06/2020 στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Ορισμός αγώνων Play Off και Play Out.

2/ Έγκριση χορηγιών.

3/ Ζητήματα διοργανώσεων υποδομών, τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

4/ Διάφορα».

Τα λένε ξανά για την παρουσία κόσμου

Μπορεί να μη βγήκε κάτι οριστικό από την συνάντηση του Μηνά Λυσάνδρου και του Ηλία Πουρσανίδη με τον Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με την πρόταση του ΟΦΗ για ελάχιστη παρουσία κόσμου στα γήπεδα, ωστόσο το γεγονός ότι θα συζητηθεί ξανά το θέμα αφήνει μια αισιοδοξία.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1 και ο αντιπρόεδρος των Κρητικών επισκέφτηκαν χθες Τετάρτη τον υφυπουργό Αθλητισμού στο γραφείο του για να συζητήσουν το ενδεχόμενο αυτό, με τις διαβουλεύσεις να καταλήγουν στο ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αξιολογηθούν οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής σε πλέι οφ και πλέι άουτ (6-7-8 Ιουνίου).

Αφού ολοκληρωθούν οι αγώνες αυτοί, στην νέα συνάντηση θα τεθεί το θέμα στην Ειδική Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία θα πάρει την απόφαση για το εν λόγω αίτημα.

Εάν κρίνουμε πάντως από το ότι αρχικά υπήρχε απόλυτη άρνηση, το γεγονός ότι θα λάβει χώρα και δεύτερο ραντεβού, αφήνει μία προοπτική.

Στην ενημέρωση της ΓΓΑ μάλιστα αναφέρονται πως «Η αρμονική συνεργασία όλων αυτών των εβδομάδων μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, των Υγειονομικών Επιστημονικών Επιτροπών (του Υπουργείου Υγείας και της ΓΓΑ) και της Super League 1, οδηγεί στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος το προσεχές σαββατοκύριακο. Είναι σαφές ότι βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου είναι η παρουσία κοινού στις κερκίδες, αλλά σε κάθε περίπτωση προέχει η δημόσια υγεία και η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών διαφύλαξής της».

Ισχύει το 300

Για την πρεμιέρα των playoffs και playout, ισχύει το υγειονομικό πρωτόκολλο και το (μάξιμουμ) αριθμό των ατόμων που θα έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εντός και πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων, έως τις διαδικασίες από την άφιξη μέχρι την αναχώρηση των ομάδων μα είναι το 300, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των σεκιούριτι και της ομάδας πρώτων βοηθειών.

Αναλυτικά: 44 ποδοσφαιριστές-26 αξιωματούχοι πάγκου-4 διαιτητές αγώνα-2 διαιτητές VAR (όταν το VAR λειτουργεί στην εγκατάσταση)-1 παρατηρητής διαιτησίας-9 διαπιστευμένοι γηπεδούχοι-4 διαπιστευμένοι φιλοξενούμενης-2 παρατηρητές αγώνα-1 συντονιστής εγκατάστασης-1 γιατρός αγώνα-2 τραυματιοφορείς-2 άτομα προσωπικό ασθενοφόρου-3 εκπρόσωποι ΕΣΚΑΝ-2 στελέχη Super League-6 ball boys-12 τεχνικοί και μέλη βοηθητικού προσωπικού -60 άτομα προσωπικό τηλεοπτικού παρόχου-2 αναλυτές ομάδων-3 τεχνικοί VAR-15 φωτογράφοι-30 δημοσιογράφοι-6 εκπρόσωποι στατιστικής υπηρεσίας-Αστυνομία, πυροσβεστική, πρώτες βοήθειες, σεκιούριτι, κατόπιν σχεδίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου