ΤΟΠΙΚΟ

Απόφαση παραμονής στη Γ’ Εθνική

απόφαση-παραμονής-στη-γ-εθνική-60269

Περιμένει σήμερα ο Διαγόρας από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο,τι δεν αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα για την Γ’ Εθνική η χθεσινή εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, αναμένεται να το κάνει σήμερα το ΔΣ της Ομοσπονδίας εγκρίνοντας την πρόταση από την Επιτροπή Διοργανώσεων που θα οριστικοποιήσει την παραμονή του Διαγόρα και στο νέο πρωτάθλημα της κατηγορίας που η ΕΠΣΘ θα εκπροσωπηθεί και με άλλες τρεις ομάδας (Θησέας και Γ.Σ. Αλμυρού που ήταν και φέτος και Δήμητρα που κέρδισε την άνοδο από το τοπικό μας πρωτάθλημα).

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ τη Δευτέρα ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει σκέψη για αγώνες μπαράζ μεταξύ των οχτώ πρωτοπόρων της Γ’ Εθνικής, καθώς όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα έχουν λήξει και υπάρχει η εισήγηση να ανέβουν και οι οχτώ πρώτοι της Γ’ Εθνικής, ενώ σε ό,τι αφορά στις ομάδες που θα υποβιβαστούν, φαίνεται πως φαβορί είναι η πρόταση να πέσουν αυτές, που είχαν μαθηματικά ήδη υποβιβαστεί όταν έληξαν τα πρωταθλήματα,(δεν είχαν δηλαδή ελπίδες σωτηρίας).

Για τα θέματα της Γ’ Εθνικής μίλησε προχθές και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ και ταμίας της ΕΠΟ Περικλής Λασκαρακης που επιβεβαίωσε πως γραμμή της ΕΠΟ είναι να ανέβουν οι οκτώ πρώτοι ενώ για τον υποβιβασμό από τη Γ’ Εθνική ανέφερε: «Προσωπικά θεωρώ ότι το πιο δίκαιο είναι να υποβιβαστούν οι ομάδες που ήδη μαθηματικά έχουν χάσει τη δυνατότητα παραμονής. Δεν μπορείς να καταδικάσεις κάποιον που δεν έχει παίξει όλα τα παιχνίδια» και σήμερα πιθανόν θα υπάρξει αυτή η απόφαση που θα «κρατήσει» τον Διαγόρα Στεφανοβικείου για 2η χρονιά στη Γ΄ Εθνική.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων Παναγιώτης Δημητρίου, ανέφερε: «Η εισήγησή μας είναι για προβιβασμό και των 8 πρωταθλητών. Για τον υποβιβασμό έχουμε τρεις προτάσεις, δεν ξέρουμε ποια θα περάσει. Εγώ θεωρώ ότι θα παραμείνουν οκτώ οι όμιλοι και τη νέα σεζόν, αλλά υπάρχει περίπτωση να γίνουν και εννέα. Δεν τίθεται θέμα ανόδου των δευτεραθλητών των Ενώσεων».

Πάντως και οι τρεις προτάσεις είναι υπέρ του Διαγόρα αφού αναφέρουν πως θα παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική, τα Σωματεία που καταλαμβάνουν έως και την 10η θέση, να παραμείνουν όλα τα Σωματεία εκτός από αυτά που έχουν παραιτηθεί, με την προοπτική της δημιουργίας δέκα Ομίλων και να υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. όσα Σωματεία είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά κατά την διακοπή του πρωταθλήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου