Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ξεκίνημα με Πανιώνιο

ξεκίνημα-με-πανιώνιο-60299

Ο ΝΠΣ Βόλος αρχίζει τα πλέι άουτ το Σάββατο 6 Ιουνίου 19.15 από τη Νέα Σμύρνη

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

H αγωνιστική δράση στη Super League επαναρχίζει το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και το πρώτο ματς της επιστροφής στα γήπεδα θα είναι αυτό του ΝΠΣ Βόλος στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο για τα πλέι άουτ.

Από χθες η βολιώτικη ομάδα γνωρίζει το πρόγραμμά της για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος με 7 παιχνίδια για τα play out της Super League 1 και θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 7.15 μ.μ., ενώ στον Βόλο τα τρία ματς ώς το φινάλε θα είναι με Ξάνθη, Λαμία και Ατρόμητο.

Συγκεκριμένα ο ΝΠΣ Βόλος στην 2η αγωνιστική θα υποδεχθεί στο Πανθεσσαλικό την Ξάνθη, ενώ ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Λάρισα (εκτός έδρας), Λαμία (εντός έδρας), Αστέρα Τρίπολης (εκτός έδρας), Ατρόμητο (εντός έδρας) και Παναιτωλικό (εκτός έδρας).

Ενώ χθες η διοργανώτρια Αρχή έκανε γνωστό το πρόγραμμα των πλέι άουτ, όπως ήταν γνωστό οι ομάδες από την 7η έως τη 10η θέση δίνουν τέσσερα ματς εντός έδρας και τρία εκτός έδρας, ενώ από την 11η έως τη 14η θέση, παίζουν τα τρία παιχνίδια στο γήπεδό τους και τα τέσσερα εκτός έδρας, ενώ μεταφέρουν και τη βαθμολογία από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο ΝΠΣ Βόλος βρίσκεται στην 11η θέση με 27 βαθμούς (10η στην ισοβαθμία είναι η Λαμία), ενώ πιο κάτω είναι η Ξάνθη με 18, ο Παναιτωλικός με 17 και ο Πανιώνιος με 11. Η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου θα αγωνιστεί σοβαρά αλλά και χωρίς άγχος στα πλέι άουτ, από τη στιγμή που έχει τη διαφορά ασφαλείας δέκα βαθμών από την προτελευταία θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής με τον δεύτερο της κατάταξης της Σούπερ Λιγκ 2. Και φυσικά για τον ΝΠΣ Βόλος δεν υπάρχει κίνδυνος να τερματίσει στην τελευταία θέση, που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό, όταν η διαφορά από τον ουραγό Πανιώνιο είναι 17 βαθμοί.

Χθες με την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης της Super League, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε και αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας των πλέι άουτ. Στην 1η αγνωστική των πλέι οφ, το Σάββατο (6/6), ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Βόλο στις 19:15, ενώ στις 20:00 διεξάγεται η αναμέτρηση Ξάνθη-Ατρόμητος. Την Κυριακή (7/6), η ΑΕΛ φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης στις 19:15, ενώ η αυλαία της 1ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League «πέφτει» τη Δευτέρα (8/6) με τη διεξαγωγή της αναμέτρησης Λαμία-Παναιτωλικός (20:00).

Η βαθμολογία με την οποία ξεκινούν οι συμμετέχουσες ομάδες έχει ως εξής: Ατρόμητος 32, ΑΕΛ 30, Αστέρας Τρίπολης 30, Λαμία 27, ΝΠΣ Βόλος 27, Ξάνθη 18, Παναιτωλικός 17, Πανιώνιος 11.

Όπως έγινε γνωστό στην πρεμιέρα θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του κορονοϊού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πλέι άουτ της Super League έχει ως εξής:

1η αγωνιστική (6-8/6)

Σάββατο, 6 Ιουνίου

Νέας Σμύρνης: 19:15,Πανιώνιος- ΝΠΣ Βόλος

Ξάνθη Arena: 20:00, Ξάνθη-Ατρόμητος

Κυριακή, 7 Ιουνίου

ΑΕΛ FC Arena: 19:15, ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης

Δευτέρα, 8 Ιουνίου

ΔΑΚ Λαμίας: 20:00, Λαμία-Παναιτωλικός

2η αγωνιστική

Αστέρας-Πανιώνιος

Ατρόμητος-Λαμία

ΝΠΣ Βόλος-Ξάνθη

Παναιτωλικός-ΑΕΛ

3η αγωνιστική

Ξάνθη-Παναιτωλικός

ΑΕΛ-ΝΠΣ Βόλος

Αστέρας-Ατρόμητος

Λαμία-Πανιώνιος

4η αγωνιστική

Ατρόμητος-ΑΕΛ

ΝΠΣ Βόλος-Λαμία

Παναιτωλικός-Αστέρας

Πανιώνιος-Ξάνθη

5η αγωνιστική

ΑΕΛ-Πανιώνιος

Αστέρας- ΝΠΣ Βόλος

Ατρόμητος-Παναιτωλικός

Λαμία-Ξάνθη

6η αγωνιστική

Ξάνθη-Αστέρας

ΝΠΣ Βόλος-Ατρόμητος

Πανιώνιος-Παναιτωλικός

Λαμία-ΑΕΛ

7η αγωνιστική

ΑΕΛ-Ξάνθη

Αστέρας-Λαμία

Ατρόμητος-Πανιώνιος

Παναιτωλικός- ΝΠΣ Βόλος

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΝΠΣ Βόλος είχε 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και 13 ήττες, πέτυχε 23 γκολ, (13 στον Βόλο 10 εκτός έδρας), ενώ είχε 208 τελικές προσπάθειες, σημειώνοντας 1 γκολ σε κάθε 9 τελικές… Για τη βολιώτικη ομάδα από 5 γκολ πέτυχαν οι Μουνίθ και Τόρες, 4 ο Γέντρισεκ, από 2 οι Μάντζης, Δημόπουλος και από 1 οι Λύρατζης, Γκουαροντσένα, Τσοκάνης, Ζοάο και Ατιγιάτ.

Ο ΝΠΣ Βόλος είχε 1003 πάσες (38,6 μ.ο. ανά αγώνα),αλλά και 994 λάθη, κέρδισε 349 φάουλ και έκανε 393.

Με το Αρης-ΟΦΗ «ανοίγει η αυλαία» των πλέι οφ

Με την ολοκλήρωση της χθεσινής τηλεδιάσκεψης της Super League καθορίστηκαν οι ημερομηνίες και οι ώρες των αγώνων και για τα πλέι οφ. Στην πρεμιέρα της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ, το Σάββατο (6/6) πρώτοι στη «μάχη» ρίχνονται στις 21:30 ο Άρης και ο ΟΦΗ, με την αναμέτρηση να διεξάγεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Την Κυριακή (7/7), διεξάγονται τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19:30) και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (21:30).Το πρόγραμμα της πρεμιέρας των πλέι οφ της Super League έχει ως εξής:

1η αγωνιστική (6-7/6)

Σάββατο, 6 Ιουνίου

Κλ. Βικελίδης 21:30 Άρης-ΟΦΗ

Κυριακή, 7 Ιουνίου

Τούμπα 19:30 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

ΟΑΚΑ 21:30 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 66

2. ΠΑΟΚ 52

3. ΑΕΚ 51

4. Παναθηναϊκός 44

5. ΟΦΗ 34

6. Άρης 34

Ορθάνοιχτο είναι το ενδεχόμενο να διεξαχθούν τα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος με την παρουσία -έστω και λίγων- φιλάθλων στις εξέδρες.

Όπως έγινε γνωστό η Super League ετοιμάζεται να υποβάλλει αίτημα στην κυβέρνηση για δυνατότητα κάλυψης του 20% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου