ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μετά το αύριο… οι εξελίξεις

μετά-το-αύριο-οι-εξελίξεις-63881

Ο Ολυμπιακός Βόλου και η πλειοψηφία των ομάδων ποντάρουν στην αναδιάρθρωση

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μετά την αυριανή τηλεδιάσκεψη των 14 ΠΑΕ της Football League με τον πρόεδρο της Ενωσης κ. Λεουτσάκο αναμένεται να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την αναδιάρθρωση και τη δημιουργία μιας ενιαίας δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας χωρισμένη σε δύο ομίλους και φυσικά στην πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου…

Τη στιγμή που οι ομάδες φαίνεται να είναι αντίθετες να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί μετά από 3 μήνες το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον στην τηλεδιάσκεψη θα είναι το θέμα της αναδιάρθρωσης και πώς θα προχωρήσει από τον πρόεδρο της Ενωσης, Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Πάντως τυπικά για το μέλλον του πρωταθλήματος της Football League κάποιες εξελίξεις ίσως να προκύψουν αύριο Τετάρτη (27/5), όταν και θα πραγματοποιηθεί η άτυπη τηλεδιάσκεψη υπό τον Λεωνίδα Λεουτσάκο. Η τηλεδιάσκεψη θα έχει ώρα έναρξης τις 19.00. Ο πρόεδρος της SL2-FL, λοιπόν, θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των 14 ομάδων για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί ύστερα από τη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με την κουβέντα προφανώς να περιλαμβάνει και το αίτημα για αναδιάρθρωση των κατηγοριών, που υποστηρίζουν οι περισσότερες ΠΑΕ.

Το πρωτάθλημα της Football League έχει «κατεβάσει ρολά» εδώ και 3 μήνες και ενώ μέχρι στιγμής δεν γίνεται ούτε σκέψη για επανεκκίνηση, οι ομάδες θεωρούν ως την καλύτερη λύση την αναδιάρθρωση που θα είναι μονόδρομος και ποντάρουν στις αλλαγές πως έτσι θα υπάρξει ένα νέο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και θα λυθούν πολλά προβλήματα που πρόεκυψαν στις ΠΑΕ.

Η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου για τη δημιουργία μιας ενιαίας κατηγορίας των δύο ομίλων, ψηφίστηκε ως γνωστόν από τις ομάδες της κατηγορίας (ψήφισαν υπέρ οι 11 από τις 14 ΠΑΕ), υποστηρίζεται από άλλες οκτώ που κέρδισαν άνοδο Football League, κατατέθηκε στα αρμόδια όργανα και συνεχώς βρίσκει νέους υποστηρικτές και από αθλητικούς αλλά και πολιτικούς παράγοντες…

Επιστροφή για την ακαδημία

Επιστροφή των αθλητών των ακαδημιών του Ολυμπιακού Β. στις προπονήσεις, ισχύει από την περασμένη εβδομάδα βάσει της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί της άρσης απαγόρευσης λειτουργίας των οργανωμένων αθλητικών χώρων. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Σε πλήρη εναρμόνιση με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στη χρήση οργανωμένων αθλητικών χώρων, ανακοινώνουμε την έναρξη των δραστηριοτήτων της ακαδημίας, με όλους τους περιορισμούς και τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης, ατομικής υγιεινής αθλητών και εγκαταστάσεων. Σε αυτήν την πρώτη φάση επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών γεννημένων μετά την 1/1/2007.

Απαραίτητη προϋπόθεση η προσκόμιση βεβαίωσης ιατρού (παιδιάτρου-παθολόγου-καρδιολόγου) υπόδειγμα της οποίας έχει αποσταλεί. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να φέρει μαζί του τον ατομικό ρουχισμό προπόνησης, ατομικό μπουκάλι νερό, αντισηπτικό και πετσέτα. Για τους αθλητές και τους γονείς των μικρότερων τμημάτων αναμένεται νέα οδηγία, επομένως ας γίνει έγκαιρα η προμήθεια των ιατρικών βεβαιώσεων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου