ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δίνει το σύνθημα… για την αναδιάρθρωση

δίνει-το-σύνθημα-για-την-αναδιάρθρωσ-85705

Ενα βήμα πιο κοντά φέρνει σήμερα το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών ο Ολυμπιακός Βόλου θέλοντας να υπάρχει ομοφωνία σε ένα ζήτημα που θα ωφελήσει το ποδόσφαιρο και θα φέρει την ερυθρόλευκη ομάδα σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα…

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 με επιστολή της στις ΠΑΕ που απαρτίζουν τη Football League ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει τηλεδιάσκεψη σήμερα Κυριακή 10 Μαΐου στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι και των 14 ομάδων με μοναδικό θέμα συζήτησης την εκ νέου αναδιάρθρωση των κατηγοριών…

Στην ανακοίνωση της βολιώτικης ΠΑΕ αναφέρεται: «Όπως είναι γνωστό η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού με την διακοπή των πρωταθλημάτων αλλά και με την αβεβαιότητα για το τι θα γίνει τόσο με το τρέχον πρωτάθλημα όσο και τη νέα αγωνιστική σεζόν καθιστούν το ήδη προβληματικό πλαίσιο στο οποίο καλούμαστε να λειτουργήσουμε ως Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (ΠΑΕ), ακόμα πιο δυσλειτουργικό και προβληματικό και κυρίως σε ό,τι αφορά την οικονομική του διάσταση…

Για τον λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον των ομάδων μας το οποίο με την παρούσα κατάσταση και εφόσον οι κατηγορίες παραμείνουν ως έχουν φαντάζει άκρως δυσοίωνο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 όλο αυτό το διάστημα έχει επεξεργαστεί σειρά προτάσεων για το φλέγον ζήτημα της εκ νέου αναδιάρθρωσης των κατηγοριών τις οποίες και θεωρούμε φρόνιμο να συζητήσουμε και να αναλύσουμε με τις υπόλοιπες 13 ΠΑΕ της Football League ώστε όλοι μαζί να καταλήξουμε, εφόσον καταστεί δυνατό, σε μια κοινή απόφαση την οποία και θα κοινοποιήσουμε στα αρμόδια όργανα και φυσικά στον πρόεδρο της Football League κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο».

Στον Ολυμπιακό Βόλου παρ’ ότι τα πάντα έχουν ανασταλεί και μπορεί το αύριο να δείχνει αβέβαιο, υπάρχει αισιοδοξία πως σύντομα μπορεί να γίνει πιο καθαρό το τοπίο για το τι θα συμβεί στην επόμενη αγωνιστική περίοδο και εύχονται η αναβάθμιση να έρθει μέσω μιας αναδιάρθρωσης.

Τσιμπανάκος: «Μόνη λύση»

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου Ευριπίδης Τσιμπανάκος έκανε τη δική του τοποθέτηση, όσον αφορά στην αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέροντας: «Η μόνη λύση είναι η αναδιάρθρωση. Η αναδιάρθρωση πείραμα-έκτρωμα του κ. Βασιλειάδη εις βάρος τον περσινών πρωταθλητών απέτυχε. Θέλουμε απονομή δικαιοσύνης και καλό είναι οι αρμόδιοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις μικρότερες κατηγορίες να προχωρήσουν σε άμεση αναδιάρθρωση. Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική», ήταν τα λεγόμενα του ισχυρού παράγοντα του Ολυμπιακού Βόλου.

Κοινή απαίτηση

Η αναδιάρθρωση είναι κοινή απαίτηση για τον Ολυμπιακό Βόλου, κάτι που φάνηκε και στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ μελών του Ερασιτέχνη με στελέχη της ΠΑΕ. Την επόμενη μέρα του ενιαίου Ολυμπιακού Βόλου συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ και του ερασιτέχνη θέλοντας να είναι σε ετοιμότητα ενώ και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας έχει συντάξει τη δική του πρόταση για το ποδόσφαιρο του αύριο…

Στον ενιαίο Ολυμπιακό εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η αναδιάρθρωση θα έρθει ενώ τονίστηκε ότι κανείς δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

«40 βουλευτές της ΝΔ στηρίζουν την αναδιάρθρωση»

Την άποψή του ότι η αναδιάρθρωση των κατηγοριών και η δημιουργία μιας ενιαίας δυνατής Β εθνικής δύο ομίλων θα είναι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, εξέφρασε το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης κάνοντας λόγο και για πίεση από τις τοπικές κοινωνίες: «Ξέρω ότι οι παράγοντες που θέλουν την αναδιάρθρωση έχουν τη στήριξη αρκετών βουλευτών. Μου έχουν ενημερώσει ότι σαράντα βουλευτές της Ν.Δ. στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια. Νομίζω και κάποιες ομάδες της Football league έχουν πει να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα. Εξάλλου και ο κ. Αυγενάκης είχε δηλώσει ότι δεν βλέπει το λόγο ύπαρξης της Football league. Άρα καταλαβαίνετε ότι και ο ίδιος είναι σε αυτήν την κατεύθυνση. Δεν είμαστε μόνο εμείς και οι ομάδες», ενώ για τον αριθμό των ομάδων που μπορούν να απαρτίζουν την ενιαία Β εθνική τόνισε: «Ο αριθμός που μπορεί να υπάρξει φαντάζομαι ότι είναι 15 ή 16 ο κάθε όμιλος».

Νέοι σύμμαχοι και σενάρια

Νέοι «σύμμαχοι» στην αναδιάρθρωση είναι οι πρόεδροι των οκτώ ομάδων που πανηγύρισαν τον τίτλο στους οκτώ ομίλους της Γ΄Εθνικής (Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, ΑΕΠ Κοζάνης, Καλλιθέα, Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη και Επισκοπή), που εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και τονίζουν ότι θέλουν να γίνει αναδιάρθρωση, με συγχώνευση της Super League 2 και της Football League, ώστε να γίνει μία Β’ Εθνική με δύο ομίλους.

Και στον Ολυμπιακό Βόλου που πήρε την πρωτοβουλία για τη σημερινή τηλεδιάσκεψη βλέπουν επίσης θετικό η αναδιάρθρωση να ξεκινά (σωστά) από κάτω καθώς όπως φαίνεται η ΕΠΟ προσθέτει 8 ομάδες (αν και προβλέπονταν 4) στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Τα περισσότερα μάλιστα από τα σενάρια υποστηρίζουν, πως το νέο πρωτάθλημα θα πρέπει να διεξαχθεί σε δύο ομίλους και μερικοί προχώρησαν τα σενάρια τους ένα βήμα παραπέρα «φτιάχνοντας» και τους δυο ομίλους μιας ενιαίας κατηγορίας που αποτελούν: Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Καβάλα, Βέροια, Θεσπρωτός, Τρίγλια, ΑΕ Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, Πόντιοι Κοζάνης, Κέρκυρα, Καλαμαριά και Διαγόρας Ρόδου, Ιάλυσος Ρόδου, Ρόδος, ΟΦ Ιεράπετρας, Αιγάλεω, Ασπρόπυργος, Καλαμάτα, Χανιά, Λεβαδειακός, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Πλατανιάς, Καλλιθέα, Αστέρας Βλαχιώτη, Επισκοπή, ενώ κάποιοι θεωρούν ως μη δικαιούμενες συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα τις ΠΑΕ Κέρκυρα και Απόλλωνα Πόντου, ενώ πιθανολογούν ότι θα «αποβληθούν» κι άλλες ΠΑΕ….

Θέση για την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι πάντως οι δύο όμιλοι σε μια πιο δυνατή Β’ Εθνική προκειμένου να υπάρξει ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου