Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Περιμένουν… με προπονήσεις

περιμένουν-με-προπονήσεις-85712

Κάτι από… αρχή περιόδου θυμίζουν οι πρώτες προπονήσεις αυτές τις μέρες για τον ΝΠΣ Βόλος, αν και στην ουσία όλοι περιμένουν να δουν αν και πώς θα τελειώσει αυτή η χρονιά που ήταν η πρώτη και επιτυχημένη στην Super League 1.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι ποδοσφαιριστές του ΝΠΣ Βόλος επέστρεψαν μετά από ενάμιση περίπου μήνα στις προπονήσεις με τον προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο και τους συνεργάτες του έχουν καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης, ώστε οι παίκτες να επιστρέψουν στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης, χωρίς βέβαια να υπάρξει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Η διαδικασία των ιδιαίτερων προπονήσεων σε τέσσερα γκρουπ ημερησίως αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον για μια ακόμη εβδομάδα με έμφαση στη δύναμη, τη φυσική κατάσταση, την τεχνική και τα τελειώματα…

Το πιο θετικό για τον προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο ήταν ότι όλοι έδειξαν «δουλεμένοι» αφού στην διάρκεια της καραντίνας ως επαγγελματίες εφήρμοσαν κατά γράμμα όλα τα ατομικά προγράμματα που τους είχαν δοθεί…

Ολοι οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και όσοι εμπλέκονται με τα της ομάδας, πέρασαν με επιτυχία από την διαδικασία του τεστ και πλέον επέστρεψαν στις προπονήσεις σε γκρουπ, τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο που όρισε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Θυμίζουμε, πως υπήρξε τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. με την αντίστοιχη της Σούπερ Λιγκ και τους ιατρούς των 14 ΠΑΕ. Την ΠΑΕ Βόλος εκπροσώπησε ο Βαγγέλης Παγουλάτος. Το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει ήδη δοθεί στις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα προστασίας των παικτών. Μεταξύ άλλων αναφέρονται: «Απαγορεύεται η διάθεση τροφίμων, ενώ μασάζ θα γίνεται μόνο με μάσκα. Οι αθλητές δεν θα προσέρχονται σε προπόνηση αν δεν έχουν ενημερώσει προηγουμένως τον προπονητή, με ηλεκτρονικό μήνυμα ή κατάλληλη εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, ότι είναι απύρετοι και χωρίς κανένα σύμπτωμα κόπωσης, δύσπνοιας ή βήχα, μυαλγίας, διάρροιας, πονόλαιμου ή ανοσμίας (απώλειας όσφρησης). Αν χρησιμοποιείται πούλμαν για τις μετακινήσεις θα πρέπει οι αθλητές να κάθονται ένας σε κάθε σειρά, στην άκρη και εναλλάξ στις σειρές, πάντα φορώντας μάσκα.

Η προσέλευση θα γίνεται από μία είσοδο. Θα γίνεται καταγραφή στοιχείων και θερμομέτρηση. Σε τρεις μετρήσεις με θερμοκρασία άνω του 37 ο αθλητής θα επιστρέφει σπίτι. Οι αθλητές θα κατευθύνονται σε ανοικτό, κατά προτίμηση σκεπασμένο χώρο (υπόστεγο), όπου μπορούν να αποθέτουν τα προσωπικά τους είδη σε καρέκλες που θα απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον δύο μέτρα.

Αποφυγή άμεσης επαφής, αποφυγή αγγίγματος προσώπου. Σε περίπτωση επαφής μεταξύ αθλουμένων, άμεση απολύμανση των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα 70% και μετά έκπλυση προσώπου με καθαρό εμφιαλωμένο νερό».

Στην ΠΑΕ Βόλος φρόντισαν να απολυμάνουν τους εσωτερικούς χώρους, τόσο του Πανθεσσαλικού σταδίου, όσο και του ΕΑΚ Βόλου, που θα χρησιμοποιούν από αύριο με τους παίκτες να χωρίζονται σε γκρουπ των έξι ατόμων.

Αν όλα πάνε καλά και εφόσον οι 14 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ αποφασίσουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα (η απόφαση αναμένεται να παρθεί μετά τις 15 Μαΐου), τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα αρχίσουν τον Ιούνιο.

Ο Βόλος ΝΠΣ θυμίζουμε ότι ήταν ήδη σε αναγκαστική αναμονή για να μπει σε ρυθμούς play out και πριν ξεσπάσει η πανδημία αφού δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία στις θέσεις 7 ώς 14 ούτε έχει γίνει η κλήρωση για το μίνι πρωτάθλημα των 7 αγώνων…

Για τον ΝΠΣ Βόλος στην ουσία δεν αλλάζει κάτι μετά και τις αποφάσεις για το θέμα της Ξάνθης που είχαν «φρέναρει» την επικύρωση της βαθμολογίας, αφού ως 12ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με την τιμωρία της Ξάνθης «πέρασε» 11ος χάνοντας το πλεονέκτημα της 10ης θέσης στην ισοβαθμία από τη Λαμία και στη διαδικασία των play out θα δώσει τρία ματς στην έδρα του και τέσσερα εκτός έδρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου