Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Από την Τρίτη «ξεκίνημα» για ΝΠΣ Βόλος

από-την-τρίτη-ξεκίνημα-για-νπσ-βόλος-96160

Ετοιμοι για την επιστροφή στο γήπεδο την ερχόμενη Τρίτη σύμφωνα με τα νέα δεδομένα είναι στον ΝΠΣ Βόλος για την έναρξη των προπονήσεων, σε μικρά γκρουπ ποδοσφαιριστών και σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες μετά και τη χαλάρωση των μέτρων που ξεκινούν σιγά σιγά από αύριο.

Την Τρίτη όπως ανακοίνωσε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Λευτέρης Αυγενάκης, θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ομάδων της Σούπερ Λίγκας και στη βολιώτικη ΠΑΕ έχουν προετοιμαστεί για αυτή τη στιγμή και δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν άμεσα προπονήσεις, αφού σε σχέση με άλλες ομάδες όλοι οι ποδοσφαιριστές είχαν παραμείνει στον Βόλο και υπήρξε και τηλεάσκηση!

Τεχνικό επιτελείο, γυμναστές, γιατροί, τεχνικός διευθυντής και η διοίκηση της βολιώτικης ΠΑΕ είναι σε επαφή και συνεννοήσεις ώστε να καταρτίσουν ένα πλάνο οργάνωσης στις νέες συνθήκες προπόνησης και πώς αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ολιγομελή γκρουπ, χωρίς φυσικά να τεθεί σε οποιοδήποτε κίνδυνο η υγεία όχι μόνο των ποδοσφαιριστών, αλλά των ανθρώπων που θα εμπλακούν στην καθημερινότητα των προγραμμάτων.

Οσον αφορά στους ποδοσφαιριστές που είναι όλοι στον Βόλο, αναμένεται να γίνουν κανονικά όλες οι διαδικασίες με τα τεστ, συν ό,τι προβλέπεται πλέον από τους ειδικούς για επιστροφή σε προπονήσεις 6-8 ατόμων, ενώ όπως συμβαίνει στην έναρξη μιας καλοκαιρινής προετοιμασίας θα γίνουν και εργομετρικά.

Οι παίκτες θα πάρουν σήμερα τις τελευταίες οδηγίες για την επάνοδό τους στις προπονήσεις, ώστε να μπορέσουν να δώσουν το «παρών» χωρισμένοι σε γκρουπ από την Τρίτη μπαίνοντας στην ουσία στην επόμενη μέρα και την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Η επιστροφή στις προπονήσεις θεωρείται ως πρώτο βήμα για επανέναρξη του πρωταθλήματος και οι ομάδες από την Τρίτη 5 Μαΐου θα μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις σε γκρουπ των 6-8 ποδοσφαιριστών.

Σε πρώτη φάση η εκγύμναση των παικτών θα γίνεται αυστηρά σε ανοιχτά γήπεδα και θα αφορά στην επαναφορά της φυσικής κατάστασης, την ενδυνάμωση και την ατομική τεχνική.

Η απόφαση (για την οποία τονίστηκε ότι θα ισχύσει ως τα μέσα του μήνα και τότε θα επανεξεταστούν τα δεδομένα) εύλογα εκλαμβάνεται ως σημάδι επανέναρξης της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας.

Ωστόσο υπογραμμίζεται ότι (σύμφωνα με το πλάνο της Super League) θα πρέπει να ξεκινήσουν και οι ομαδικές προπονήσεις ώς τις 20-25 του μήνα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Ο ΝΠΣ Βόλος είναι στην αναγκαστική αγωνιστική αδράνεια 2 μήνες περιμένοντας και ξέροντας ότι δεν αλλάζει κάτι για αυτόν που ως 12ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με την τιμωρία της Ξάνθης «πέρασε» 11ος χάνοντας το πλεονέκτημα της 10ης θέσης στην ισοβαθμία από τη Λαμία και στη διαδικασία των play out θα δώσει τρία ματς στην έδρα του και τέσσερα εκτός έδρας.

Και βέβαια κοιτώντας πίσω και την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε ο ΝΠΣ Βόλος είχε θετική παρουσία ως 12ος…

Ο ΝΠΣ Βόλος πέτυχε 23 γκολ, (13 στον Βόλο 10 εκτός έδρας), ενώ είχε 208 τελικές προσπάθειες, σημειώνοντας 1 γκολ σε κάθε 9 τελικές…

Για τη βολιώτικη ομάδα από 5 γκολ επέτυχαν οι Μουνίθ και Τόρες, 4 ο Γέντρισεκ, από 2 οι Μάντζης, Δημόπουλος και από 1 οι Λύρατζης, Γκουαροντσένα, Τσοκάνης, Ζοάο και Ατιγιάτ.

Ο ΝΠΣ Βόλος είχε 1003 πάσες (38,6 μ.ο. ανά αγώνα), αλλά και 994 λάθη, κέρδισε 349 φάουλ και έκανε 393.

Στον Βόλος ΝΠΣ εφαρμόζοντας την κυβερνητική απόφαση που απαγορεύει τις προπονήσεις ομαδικά τουλάχιστον, από το τεχνικό τιμ της ομάδας έχει μοιραστεί πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι.

Στον ΝΠΣ Βόλος όλο το διάστημα αδράνειας υπήρχε καθημερινή τηλεφωνική επαφή με τους παίκτες και ενημέρωση των ξένων για την κατάσταση στην Ελλάδα και στις χώρες τους. Αλλωστε στην ομάδα υπάρχουν και τέσσερις Ισπανοί και στη χώρα τους τελευταία έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα του κορονοϊού.

Στον Βόλο από την αρχή της περιόδου βρίσκεται ο Χουάν Μουνίθ, που είναι από το Χιχόν της Βόρειας Ισπανίας, έχοντας παίξει 26 παιχνίδια (22 στο πρωτάθλημα με 5 γκολ και 4 ματς στο κύπελλο) ενώ από τον Σεπτέμβρη στην ομάδα είναι και ο Σέρχιο Τσίκα Βιγιάρες από τη Λεγανιές στην κεντρική Ισπανία που έχει αγωνιστεί σε 16 ματς στη Σουπερ Λίγκα και 2 στο κύπελλο. Στο Χιχόν έχει γεννηθεί και ο Νάτσο Κάσες Ινάσιο Μόρα που ήρθε τον Γεναρη στον Βόλο (έπαιξε 4 ματς) ενώ τα τρία προηγούμενα χρόνια ήταν στην Κύπρο και στη Λάρνακα, ενώ από αρχές του έτους 2020 είναι στην ομάδα και ο Ικερ Γκουαροντσένα που είναι από το Μπιλμπάο και ερχόμενος από την Πολωνία (Πόγκον), με τον ΝΠΣ εχει αγωνιστεί σε 9 ματς πρωταθλήματος σκοράροντας με την ΑΕΚ, αλλά και 2 κυπέλλου πετυχαίνοντας τα δυο γκολ στο 0-2 στο Περιστέρι.

Από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Τρστένα της Σλοβακίας είναι ο Ερικ Γέντρισεκ ο οποίος είναι η τρίτη του χρονιά στην Ελλάδα (ήταν στην Ξάνθη) και στον Βόλο σε 20 ματς έχει σκοράρει 4 φορές, ενώ στην Τουλούζη της Γαλλίας έχει γεννηθεί και ο Αλγερινός στην καταγωγή Λιασίν Κανταμουρό που ήρθε Γενάρη στον Βόλο και έχει παίξει σε 5 παιχνίδια.

Στην ομάδα του Βόλου υπάρχουν και 4 Αργεντινοί με τον αριστερό μπακ Φράνκο Φεράρι να παίζει στα 24 ματς, 23 συμμετοχές έχει ο Χοακίν Τόρες, 19 ο Φερνάντο Ζοάο και 18 ο Αουγκούστο Μαξ.

Το τελευταίο διάστημα όλοι οι παίκτες του ΝΠΣ Βόλος, όπως και όλοι οι κάτοικοι της χώρας, είχαν περιορίσει τις μετακινήσεις τους έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον COVID-19 στην Ελλάδα και από την Τρίτη θα ξαναβρεθούν σε γήπεδο.

Οι ποδοσφαιριστές πάντως γυμνάζονταν καθημερινά στο σπίτι τους, προκειμένου να διατηρούνται σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση και από το τεχνικό τιμ της ομάδας, είχε μοιραστεί πρόγραμμα εκγύμνασης που ακολουθούσαν και που ελέγχονταν διαδικτυακά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου