ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βλέπει …πιο κοντά την αναδιάρθρωση

βλέπει-πιο-κοντά-την-αναδιάρθρωση-97572

Την αναδιάρθρωση ως τη μόνη λύση βλέπουν πλέον στον Ολυμπιακό Βόλου για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά κι ενώ η φετινή Football League δεν έχει ολοκληρωθεί… χωρίς κανείς να γνωρίζει το αγωνιστικό αύριο…

Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν τις εξελίξεις, σε μια εποχή που από τις 8 Μαρτίου τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα έχουν σταματήσει, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και φαντάζει όλο και πιο έντονα, ως σενάριο, η αναδιάρθρωση που αρέσει σε πολλούς, αλλά η θέση του επίσημου οργάνου της Ένωσης Σούπερ Λίγκας 2 και Football League που λέγεται να συνενωθούν είναι: «Αν γίνει αναδιάρθρωση, να μας πουν ποιες θα είναι οι οικονομικές της βάσεις».

Πάντως παρ ότι πρόεδρος των δυο κατηγοριών Λεωνίδας Λεουτσάκος μιλά για οικονομικές βάσεις, παρότι τονίζει ότι προέχουν άλλα πράγματα, παρότι για τη συνένωση των δυο κατηγοριών σε μια απαιτείται ομοφωνία από τα 3/5 των ομάδων, η αναδιάρθρωση φαίνεται να ξεκινά (σωστά) από κάτω καθώς όπως φαίνεται η ΕΠΟ προσθέτει 8 ομάδες (αν και προβλέπονταν 4) στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Super League 2 – Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου αλλά και στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης είπε πως: «Πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίσει ενιαία για την επόμενη μέρα. Από εκεί και πέρα, θα γίνει ότι αποφασίσουν οι ομάδες. Εγώ τη βούληση των ΠΑΕ εκφράζω, δεν εκπροσωπώ κάποια ομάδα. Ολα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αν αποφασίσει η κυβέρνηση να στηρίξει την επόμενη ημέρα, συζητάμε τα πάντα»… «Προς το παρόν δεν υφίσταται θέμα. Εδώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα, πώς θα μπορούσαμε να μιλάμε τώρα για αναδιάρθρωση;», για να προσθέσει εν συνεχεία, πως πολλά θα εξαρτηθούν και από την Superleague 1.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πάντως είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, πιστεύοντας πως μπορεί να γίνει ένα δυνατό πρωτάθλημα τη νέα χρονιά, με την Φούτμπολ Λιγκ να απορροφάται από τη Σούπερ Λιγκ 2 σε ένα πρωτάθλημα. Αλλωστε, ο Ολυμπιακός «αδικήθηκε» πέρσι, καθώς ως πρωταθλητής της Γ’ Εθνικής με μια -στην πράξη αποτυχημένη- αναδιάρθρωση βρέθηκε να είναι και πάλι στην τρίτη τη τάξη -αλλά επαγγελματική- κατηγορία, την Football League.

Μόλις προχθές, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, έκανε την δική του τοποθέτηση όσο αναφορά με την αναδιάρθρωση που συζητιέται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά τόνισε στο liganews : «Η μόνη λύση είναι η αναδιάρθρωση. Η αναδιάρθρωση πείραμα – έκτρωμα του κ. Βασιλειάδη, εις βάρος τον περσινών πρωταθλητών, απέτυχε. Θέλουμε απονομή δικαιοσύνης και καλό είναι οι αρμόδιοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις μικρότερες κατηγορίες να προχωρήσουν σε άμεση αναδιάρθρωση. Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική».

Τώρα, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ βλέπουν καθημερινά να πληθαίνουν οι προτάσεις με αυτή που κυριαρχεί να είναι το 2 σε 1 και είναι κάτι που θα υποστηρίξουν…

Τα περισσότερα μάλιστα από τα σενάρια υποστηρίζουν, πως το νέο πρωτάθλημα θα πρέπει να διεξαχθεί σε δύο ομίλους, προκειμένου να μειωθούν και τα έξοδα μετακίνησης των ομάδων, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν, πως μπορεί να διεξαχθεί ένα ενιαίο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με τις ομάδες που θα πληρούν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν.

Στα ερωτηματικά είναι τα συμφέροντα των ομάδων της Super League 2, το πόσες θα ανέβουν, αλλά και οι «πεσμένες» Κέρκυρα και Καλαμαριά, ενώ επειδή η επόμενη μέρα εξαρτάται κυρίως από τα οικονομικά για Super League 2 και Football League, η δυσκολία είναι η κρατική στήριξη μέσω τηλεοπτικών.

Πάντως, μερικοί προχώρησαν τα σενάρια τους ένα βήμα παραπέρα, «φτιάχνοντας» και τους δυο ομίλους μιας ενιαίας κατηγορίας που αποτελούν: Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Καβάλα, Βέροια, Θεσπρωτός, Τρίγλια, ΑΕ Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαιας, Πιερικός, Πόντιοι Κοζάνης, Κέρκυρα, Καλαμαριά και Διαγόρας Ρόδου, Ιάλυσος Ρόδου, Ρόδος, ΟΦ Ιεράπετρας, Αιγάλεω, Ασπρόπυργος, Καλαμάτα, Χανιά, Λεβαδειακός, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Πλατανιάς, Καλλιθέα, Αστέρας Βλαχιώτη, Επισκοπή, ενώ κάποιοι θεωρούν ως μη δικαιούμενες συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα τις ΠΑΕ Κέρκυρα και Απόλλωνα Πόντου, ενώ πιθανολογούν ότι θα «αποβληθούν» κι άλλες ΠΑΕ.

Θέση για την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι πάντως οι δύο όμιλοι σε μια πιο δυνατή Β’ Εθνική, προκειμένου να υπάρξει ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου