Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Περιμένει και μετά αποφασίζει

περιμένει-και-μετά-αποφασίζει-102088

Κατά μία μέρα μετατέθηκε το ΔΣ της Super League μέσω τηλεδιάσκεψης και έτσι αύριο Τετάρτη θα περιμένει και ο ΝΠΣ Βόλος τα νεότερα για το μέλλον του πρωταθλήματος.

Η διοργανώτρια θα περιμένει σήμερα στις 18.00 και το διάγγελμα του πρωθυπουργού που θα γνωστοποιήσει το πλάνο για τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού, προκειμένου να αποφασίσει αύριο για το τι θα γίνει με τη φετινή διοργάνωση που έχει διακοπεί λόγω κορονοϊού και απομένουν πλέι οφ και πλέι άουτ…

Η διοργανώτρια αρχή είχε γνωστοποιήσει ότι θα συνεδριάσει σήμερα, ωστόσο, μετά τον προγραμματισμό του διαγγέλματος, αποφασίστηκε η συνεδρίαση να γίνει την Τετάρτη, ώστε να υπάρχουν περισσότερα δεδομένα στο… τραπέζι, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ανακοινώνεται ότι Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 και ώρα 11:00 (αντί για Τρίτη 28/4/2020).Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:1. Αποφάσεις σε σχέση με τα Πρωταθλήματα Super League, αγωνιστικής περιόδου 2019 – 20.,2. Διάφορα».

Να σημειωθεί ότι σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό και θα αναφερθεί στο τι προβλέπεται να ισχύσει από τις 4 Μαΐου και μετά, με τα αρμόδια υπουργεία, βέβαια, να αναλαμβάνουν να εξειδικεύσουν τα μέτρα.

Ο ΝΠΣ Βόλος που για μια ακόμη φορά θα μετάσχει στην τηλεδιάσκεψη-συνεδρίαση περιμένει να δοθούν λύσεις όχι μόνο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και για αλλά θέματα.

Πάντως όπως έχει φανεί η θέληση της Super League 1 είναι να ολοκληρωθεί η φετινή περίοδος με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ και στον ΝΠΣ Βόλος παραμένουν σε αναμονή για την τηλεδιάσκεψη με τις άλλες 13 ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, εξετάζοντας όλα τα σενάρια για το πώς θα γίνει η επιστροφή στα γήπεδα, ενώ στους κόλπους της Βολιώτικης ΠΑΕ υπάρχει και το σενάριο να γίνουν μόνο πλέι οφ και όχι πλέι άουτ!

Επίσης και αύριο ο ΝΠΣ Βόλος θα θέσει και άλλα ζητήματα όπως τα συμβόλαια που λήγουν, την εκταμίευση χρημάτων από τα τηλεοπτικά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων ομάδων… Ως γνωστόν για τον ΝΠΣ Βόλος εκκρεμούν οι 7 αγώνες των πλέι άουτ.

Στα σενάρια άρσης μέτρων σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει άδεια για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ομάδων στις 15 Μαΐου. Και ήδη κάποιοι σύλλογοι έχουν καλέσει τους ξένους ποδοσφαιριστές τους (του ΝΠΣ είναι όλοι στον Βόλο) να είναι εδώ τις επόμενες μέρες, το αργότερο μέχρι την τελευταία μέρα του Απριλίου, προκειμένου να μπουν στην απαραίτητη καραντίνα 14 ημερών πριν ξεκινήσουν τις προπονήσεις. Με βάσει το σχέδιο που υπάρχει, οι ομάδες θα αρχίσουν προπονήσεις στις 15 Μαΐου και τα πλέι οφ θα κάνουν… σέντρα το διήμερο 13-14 Ιουνίου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι της ομάδας εργασίας, αλλά και γενικότερα οι σύλλογοι, είναι αυτό των γηπέδων. Πού θα γίνουν τα παιχνίδια και αν θα προτιμηθεί να πάνε και οι έξι σε κοντινές περιοχές προκειμένου να γίνουν τα παιχνίδια εκεί για να αποφεύγονται οι πολλές μετακινήσεις.

Η λύση για το τρίγωνο Βόλος – Λάρισα – Λαμία έπεσε στο τραπέζι και οι πληροφορίες αναφέρουν πως παραμένει. Με μοιρασμένες πιθανότητες τούτη την ώρα έναντι του δεύτερου σεναρίου που υπάρχει και είναι το αρχικό πλάνο, δηλαδή όλα τα ματς κανονικά στις έδρες των ομάδων.

Υπάρχει και μια ακόμα σκέψη/πρόταση που συζητούν τα τελευταία 24ωρα οι άνθρωποι των ομάδων και δεν αποκλείεται να πέσει στο τραπέζι στην τηλεδιάσκεψη .Η αλλαγή του προγράμματος των πλέι οφ, ώστε να περιοριστούν τα ταξίδια.

Για παράδειγμα, μια ομάδα από την Αθήνα που θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη να δώσει δύο σερί ματς εκεί με ΠΑΟΚ και Άρη για να μη χρειαστεί να κάνει ξανά το ταξίδι. Αντίστοιχα να γίνει το ίδιο και με τους ΠΑΟΚ και Άρη όταν κατέβουν στην Αθήνα. Και το ίδιο να συμβεί και με τον ΟΦΗ.

Οι ομάδες θα τα πουν πάντως στην αυριανή τηλεδιάσκεψη και εκεί αναμένεται να υπάρξουν και αποφάσεις σχετικά με τα γήπεδα και το πρόγραμμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου