ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θετικός για …συνέχεια ο Ηλίας Σολάκης

θετικός-για-συνέχεια-ο-ηλίας-σολάκης-105446

Σε κατάσταση αναμονής συνεχίζει να βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου κι ενώ αύριο συμπληρώνονται 50 μέρες από την τελευταία φορά που παίχτηκε ποδόσφαιρο για το πρωτάθλημα της Football League που είναι αβέβαιο αν και πότε θα συνεχιστεί.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Για το πρωτάθλημα της Football League υπολείπονται μόλις τρεις αγωνιστικές, οι οποίες ίσως να μη διεξαχθούν, ακόμη και όταν ξεπεραστεί η κρίση του κορονοϊού, ενώ υπάρχει και το σενάριο να κληθούν οι ομάδες να κάνουν μια μίνι προετοιμασία στα μέσα Μαΐου και να παίξουν Ιούνιο. Αν θα υπάρξει ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Football League οι ερυθρόλευκοι μπορεί να κληθούν να δώσουν ακόμη τρία παιχνίδια με Αιγάλεω και Καβάλα στον Βόλο και ενδιάμεσα ένα ματς είναι στην Τρίγλια Χαλκιδικής.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ηλίας Σολάκης ευρισκόμενος στη Φλώρινα μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισε ότι κι αυτός «αναγκαστικά» θα περιμένει, ακόμη και λήξη χωρίς συνέχεια ίσως με αναδιάρθρωση, ενώ περιμένει ακόμη και να κληθεί για να ξεκινήσουν και οι προπονήσεις της ομάδας, ενώ δήλωσε θετικός και στο να συνεχίσει και τη νέα χρονιά στους ερυθρόλευκους.

Ο Ηλίας Σολάκης που είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στον κόσμο του Ολυμπιακού έχοντας δυο θητείες ως ποδοσφαιριστής στον Βόλο, μια ως τεχνικός διευθυντής και τώρα ως προπονητής γεννήθηκε στη Φλώρινα το ‘74 και ξεκίνησε την καριέρα του στον Π.Α.Σ Φλώρινα. Ο Σολάκης ως επιθετικός στη μακροχρόνια καριέρα του έχει αγωνιστεί επαγγελματικά σε πολλές ομάδες όλων των Εθνικών κατηγοριών, σε: Βέροια, Αλμωπό Αριδαίας, Ιαλυσό Ρόδου, Παναχαϊκή, ΑΠΟΕΛ, Πανιώνιο, ΑΕΚ , Νίκη Βόλου, Δόξα Δράμας, Καστοριά, ΠΑΣ Γιάννινα, Διαγόρα Ρόδου, Αστέρα Τρίπολης , Ολυμπιακό Βόλου. Την ποδοσφαιρική περίοδο 2012-13 κρέμασε τα «επαγγελματικά» του παπούτσια με τα χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου έχοντας συνολικά 491 συμμετοχές αγώνων και επιτυχίες 165 γκολ, ενώ ξεχώρισε και ερασιτεχνικά παίζοντας στον Αρη Παπαγιάννη της ΕΠΣ Φλώρινας, κέρδισε άνοδο στη Γ΄ με τον Μακεδονικό Φούφα πετυχαίνοντας 31 γκολ και επίσης άνοδο με τον Ερμή Αμυνταίου.

Προπονητικά ξεκίνησε από τον ΠΑΣ Φλώρινα, την περίοδο 18-19 ήταν στις μεικτές ομάδες της ΕΠΣ Φλώρινας και από τις 21 του Γενάρη ξανάρθε στον Βόλο αρχικά ως συνεργάτης του Λ. Βόκολου και από 25/2 ως προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου στη Football League.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ηλίας Σολάκης ανέφερε για την τωρινή κατάσταση: «Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς δεν υπάρχει αθλητική και όχι μόνο, δραστηριότητα και αυτό που προέχει, είναι η υγεία. Η ομάδα μας όπως όλες είναι σε αδράνεια και έχει δοθεί στους ποδοσφαιριστές ένα πρόγραμμα προετοιμασίας στο σπίτι, προκειμένου να διατηρηθεί ο καθένας σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Έχω συχνά επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές, που γυμνάζονται όσο μπορούν.

Σε περίπτωση που υπάρξει συνέχεια για ολοκλήρωση πρωταθλήματος θα χρειαστεί μια μίνι προετοιμασία αν και γνώμη μου είναι ότι δύσκολα θα παιχθεί το ποδόσφαιρο που ξέρουμε αφού όλοι θα είναι επηρεασμένοι και από τη μεγάλη αγωνιστική απραξία, ενώ θα υπάρχει και ένας επιπλέον φόβος και για την κατάσταση και για τραυματισμούς».

Ο Ηλίας Σολάκης δήλωσε και θετικός για συνέχεια τη νέα χρονιά: «Είναι ίσως πρόωρο και δεν έχει γίνει καμία συζήτηση. Πάντως η προοπτική μου αρέσει και επειδή μου αρέσει και η οργάνωση θα είναι διαφορετικό να δουλεύεις στον Ολυμπιακό από την αρχή της περιόδου. Αν υπάρξει τέτοια προοπτική και ανάλογη οργάνωση και φυσικά μου γίνει πρόταση θα είμαι θετικός» ανέφερε ο Σολάκης που τοποθετήθηκε και για τα σενάρια αναδιάρθρωσης: «Θεωρώ, πως το περσινό πλάνο με τη δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2 δεν πέτυχε και δεν είχε το ενδιαφέρον που ήλπιζαν κάποιοι. Είναι πολύ καλύτερο αυτό που λέγεται τώρα να γίνουν δηλαδή δύο όμιλοι Β’ Εθνικής με καλές ομάδες, με κόσμο, ιστορία και δυναμική. Πάντως και με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεγάλο ρόλο θα παίξει το οικονομικό. Ευελπιστούμε να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με δυνατά παιχνίδια».

Πάντως η αναστολή του πρωταθλήματος Football League, σίγουρα έχει επηρεάσει όλες τις ομάδες που έκαναν τα σχέδιά τους αλλά όλες όπως και ο Ολυμπιακός έχουν ως προτεραιότητα την υγεία των αθλητών και ολόκληρου του κόσμου.

Στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ομάδων της Super League 2 και των εκπροσώπων της Football League, οι περισσότερες ομάδες ήταν υπέρ στο να σταματήσουν τα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Football League, για οικονομικούς κυρίως λόγους.

Επίσης ανέφεραν ότι θα είναι δύσκολο και για τους παίκτες, εκ των οποίων οι ξένοι που κάποιοι απ΄ αυτούς βρίσκονται ήδη στις πατρίδες τους.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου περιμένει τις εξελίξεις για να δει πρώτα αν θα ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα ώστε να μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό της που για την επόμενη χρονιά θα επηρεαστεί από τις τυχόν αλλαγές που μπορεί να γίνουν.

Στον Ολυμπιακό Βόλου η πιθανή νέα κατηγορία θα κρίνει και τη διοικητική κατάσταση στην ΠΑΕ αφού αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση μπορεί να έχουμε ανακατατάξεις αλλά και περίοδο αβεβαιότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου