Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Θέμα …από το πουθενά για τον ΝΠΣ Βόλος

θέμα-από-το-πουθενά-για-τον-νπσ-βόλος-145993

Θέμα από το πουθενά δημιουργήθηκε από μια συνέντευξη σε ισπανικό ΜΜΕ που παραχώρησε ο Ισπανός ποδοσφαιριστής του ΝΠΣ Βόλος Ικερ Γκουαροτσένα, που παραμένει στον Βόλο…

Ο ΝΠΣ Βόλος έφτασε να βγάλει ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσει πως άλλα είπε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός και άλλα έγραψε ο συμπατριώτης του. Το επίμαχο σημείο ήταν μία αναφορά στον Ιβάν Σαββίδη που ουδέποτε φαίνεται να έκανε ο Γκουαροτσένα.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Βόλος αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή την παραποίηση των δηλώσεων του ποδοσφαιριστή μας Ικερ Γκουαροτσένα σε εφημερίδα της πατρίδας του, σας παραθέτουμε το ακριβές δημοσίευμα για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας.

Όπως είναι ξεκάθαρο, ο Ικερ Γκουαροτσένα δεν αναφέρθηκε σε κανένα φυσικό πρόσωπο και η όποια αναφορά στον Ιβάν Σαββίδη αποτελεί προσωπική άποψη του Ισπανού δημοσιογράφου.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει η χώρα μας, δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω. Ωστόσο να είναι όλοι σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα επανέλθουμε για να πούμε αλήθειες.

Αλλωστε το ψέμα και η παραπληροφόρηση αποτελεί προτέρημα άλλων που ευτυχώς για εμάς τους γνωρίζει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα».

Τι είχε προηγηθεί; Το εν λόγω δημοσίευμα στην «El Correo» που ανέφερε: «Έχουν ακυρωθεί οι προπονήσεις και δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε. Υπήρξε μια δίκη που εκκρεμεί επειδή ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ – Ιβάν Σαββίδης ο άνθρωπος που πήδηξε στον αγωνιστικό χώρο με ένα πιστόλι στο χέρι – αγόρασε την Ξάνθη και δεν μπορείς να έχεις δύο ομάδες στο πρωτάθλημα. Αφαίρεσαν 12 και 7 βαθμούς από κάθε ομάδα και μετά ήρθε όλο αυτό με τον ιό.

Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει πρωτάθλημα και πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουμε. Έχουμε αμφιβολίες. Πάντως έχουμε πληρωθεί μέχρι σήμερα, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε (στην Ισπανία), γιατί μας έχουν πει πως αν κάποιος φύγει και δεν μπορεί να επιστρέψει, θα υποστεί τις συνέπειες. Από όσα βλέπω στην τηλεόραση, είμαι καλύτερα εδώ παρά στην πατρίδα. Δεν ξέρω».

Ο Ικερ Γκουαροτσένα που είναι από το Μπιλμπάο και με τον ΝΠΣ έχει αγωνιστεί σε 9 ματς πρωταθλήματος σκοράροντας με την ΑΕΚ, αλλά και 2 κυπέλλου πετυχαίνοντας τα δυο γκολ στο 0-2 στο Περιστέρι, παραμένει στο Βόλο μαζί με άλλους 3 συμπατριώτες του, τον Σέρχιο Τσίκα Βιγιάρες από τη Λεγανιές και τούς Χουάν Μουνίθ, και Νάτσο Κάσες Ινάσιο Μόρα που είναι από το Χιχόν της Βόρειας Ισπανίας.

Στον ΝΠΣ Βόλος υπάρχει καθημερινή τηλεφωνική επαφή με τους παίκτες και ενημέρωση των ξένων για την κατάσταση στην Ελλάδα και στις χώρες τους. Άλλωστε στην ομάδα υπάρχουν εκτός από τους τέσσερις Ισπανούς που στη χώρα τους τελευταία έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα του κορωνοϊού, άλλοι δύο Ευρωπαίοι ο Σλοβάκος Ερικ Γέντρισεκ και ο Αλγερινός στην καταγωγή γεννημένος στην Τουλούζη της Γαλλίας Λιασίν Κανταμουρό, αλλα και 4 Αργεντινοί, οι Φράνκο Φεράρι, Χοακίν Τόρες, Φερνάντο Ζοάο και Αουγκούστο Μαξ.

Το τελευταίο διάστημα όλοι οι παίκτες του ΝΠΣ Βόλος, όπως και όλοι οι κάτοικοι της χώρας, έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους κι έχει επικρατήσει το «Μένουμε Σπίτι» έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον COVID-19 στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση, τον πλανήτη.

Οι ποδοσφαιριστές εξακολουθούν να γυμνάζονται καθημερινά στο σπίτι τους, προκειμένου να διατηρούνται σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση και από το τεχνικό τιμ της ομάδας, έχει μοιραστεί πρόγραμμα εκγύμνασης που ακολουθούν και που ελέγχεται διαδικτυακά…

Στον ΝΠΣ Βόλος που ώς τώρα υπάρχει τήρηση της πληρωμής μισθών και συμβολαίων γίνεται προσπάθεια να μη λείπει κάτι από τους ποδοσφαιριστές που από την πλευρά τους δείχνουν υπομονή και σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις αισιοδοξώντας σύντομα να επιστρέψουν στο γήπεδο.

Στο μεταξύ υπήρξε και νέο δημοσίευμα που αναφερόμενο στον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν και θεωρεί δεδομένο ότι στο πλάνο υπάρχει το όνομα του Κώστα Μπαλογιάννη που αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΝΠΣ Βόλος στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Για μια ακόμη φορά αναφέρεται ότι οι άνθρωποι του Δικεφάλου παρακολούθησαν την πορεία του 21χρονου μέσου, ο οποίος έδειξε σημάδια προόδου, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η ένταξή του στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι. «Οι εισηγήσεις για τον Μπαλογιάννη ήταν θετικές πριν δοθεί δανεικός, καθώς είχε αφήσει καλές εντυπώσεις στην Κ19 του Πάμπλο Γκαρσία, ενώ το 2018 είχε κάνει προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και άρεσε στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Στα θετικά του 21χρονου άσου, με τον Άμπελ Φερέιρα να έχει ιδιαίτερα καλή άποψη γι’ αυτόν, είναι ότι μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός μπακ, εκτός από αμυντικός χαφ. Στην Τούμπα θεωρούν ότι ο Μπαλογιάννης αξίζει πλέον μία θέση στο ρόστερ της ομάδας και ότι μπορεί τουλάχιστον αρχικά να είναι μία πρώτη καλή λύση στο πάγκο αντικαταστάτης του βασικού χαφ της νέας σεζόν» τονίζεται χαρακτηριστικά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου