Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Μένουν εδώ» οι 10 ξένοι του ΝΠΣ Βόλος

μένουν-εδώ-οι-10-ξένοι-του-νπσ-βόλος-153179

Χωρίς σημαντικές αλλαγές και την αναμονή να παίρνει παράταση συνεχίζεται η καθημερινότητα για τον ΝΠΣ Βόλος, από την ώρα που έχουν ανασταλεί τα πρωταθλήματα όπως και αυτό της Super League 1 για το οποίο η βολιώτικη ομάδα «χρωστά» 7 ματς για τα play out έχοντας πάντως εξασφαλίσει την παραμονή της.

Σκέψεις για το πότε θα γίνει η επιστροφή στη δράση κάνουν βέβαια όλοι, αλλά το πρώτο που εύχονται είναι η υγεία για όλους…

Σε κατ’ οίκον περιορισμό, ως μέτρο προφύλαξης για την εξάπλωση του κορονοϊού παραμένουν όλοι οι παίκτες του ΝΠΣ Βόλος καθώς κανείς ποδοσφαιριστής ούτε οι 10 αλλοδαποί δεν έφυγε εκτός Βόλου.

Στον Βόλος ΝΠΣ εφαρμόζοντας την κυβερνητική απόφαση που απαγορεύει τις προπονήσεις ομαδικά μέχρι τουλάχιστον την 27η Μαρτίου και περιμένοντας παράταση του μέτρου, από το τεχνικό τιμ της ομάδας, έχει μοιραστεί πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι .

Στον ΝΠΣ Βόλος υπάρχει καθημερινή τηλεφωνική επαφή με τους παίκτες και ενημέρωση των ξένων για την κατάσταση στην Ελλάδα και στις χώρες τους. Άλλωστε στην ομάδα υπάρχουν και τέσσερις Ισπανοί και στη χώρα τους τελευταία έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα του κορονοϊού.

Στον Βόλο από την αρχή της περιόδου βρίσκεται ο Χουάν Μουνίθ, που είναι από το Χιχόν της Βόρειας Ισπανίας, έχοντας παίξει 26 παιχνίδια (22 στο πρωτάθλημα με 5 γκολ και 4 ματς στο κύπελλο) ενώ από τον Σεπτέμβρη στην ομάδα είναι και ο Σέρχιο Τσίκα Βιγιάρες από τη Λεγανιές στην κεντρική Ισπανία που έχει αγωνιστεί σε 16 ματς στη Σουπερ Λίγκα και 2 στο κύπελλο. Στο Χιχόν έχει γεννηθεί και ο Νάτσο Κάσες Ινάσιο Μόρα που ήρθε τον Γεναρη στο Βόλο (έπαιξε 4 ματς) ενώ τα τρία προηγούμενα χρόνια ήταν στην Κύπρο και στη Λάρνακα, ενώ από αρχές του έτους 2020 είναι στην ομάδα και ο Ικερ Γκουαροντσένα που είναι από το Μπιλμπάο και ερχόμενος από την Πολωνία (Πόγκον), με τον ΝΠΣ έχει αγωνιστεί σε 9 ματς πρωταθλήματος σκοράροντας με την ΑΕΚ, αλλά και 2 κυπέλλου πετυχαίνοντας τα δυο γκολ στο 0-2 στο Περιστέρι.

Από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Τρστένα της Σλοβακίας είναι ο Ερικ Γέντρισεκ ο οποίος είναι η τρίτη του χρονιά στην Ελλάδα (ήταν στην Ξάνθη) και στον Βόλο σε 20 ματς έχει σκοράρει 4 φορές, ενώ στην Τουλούζη της Γαλλίας έχει γεννηθεί και ο Αλγερινός στην καταγωγή Λιασίν Κανταμουρό που ήρθε Γενάρη στον Βόλο και έχει παίξει σε 5 παιχνίδια.

Στην ομάδα του Βόλου υπάρχουν και 4 Αργεντινοί με τον αριστερό μπακ Φράνκο Φεράρι να παίζει στα 24 ματς, 23 συμμετοχές έχει ο Χοακίν Τόρες, 19 ο Φερνάντο Ζοάο και 18 ο Αουγκούστο Μαξ.

Το τελευταίο διάστημα όλοι οι παίκτες του ΝΠΣ Βόλος, όπως και όλοι οι κάτοικοι της χώρας, έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους κι έχει επικρατήσει το «Μένουμε Σπίτι» έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον COVID-19 στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση, τον πλανήτη.

Οι ποδοσφαιριστές εξακολουθούν να γυμνάζονται καθημερινά στο σπίτι τους, προκειμένου να διατηρούνται σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση και από το τεχνικό τιμ της ομάδας, έχει μοιραστεί πρόγραμμα εκγύμνασης που ακολουθούν και που ελέγχεται διαδικτυακά

Μάλιστα πρόκειται για προγράμματα που διαφέρουν από μέρα σε μέρα, με σκοπό να μην θεωρούνται μονότονα και περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό εκγύμνασης, τόσο φυσικής κατάστασης όσο και αερόβιο πρόγραμμα.

Βέβαια, τις τελευταίες ώρες επικρατεί ανησυχία, κατά βάση στις τάξεις των ξένων ποδοσφαιριστών, αναφορικά με το σενάριο που θέλει να απαγορεύονται οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα.

Προς το παρόν δεν είχε υπάρξει κάποιος που να είχε εκφράσει την επιθυμία να αναχωρήσει για να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του, όμως η πιθανότητα του εγκλεισμού προκαλεί έναν προβληματισμό, υπό την έννοια ότι κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει πότε θα εκτονωθεί αυτή η κατάσταση.

Στον ΝΠΣ Βόλος που ώς τώρα υπάρχει τήρηση της πληρωμής μισθών και συμβολαίων γίνεται προσπάθεια να μη λείπει κάτι από τους ποδοσφαιριστές που από την πλευρά τους δείχνουν υπομονή και σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις αισιοδοξώντας σύντομα να επιστρέψουν στο γήπεδο.

«Οι μέρες που διανύουμε, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν αναμφίβολα είναι δύσκολες για όλους μας» ανέφερε ο Βολιώτης τεχνικός διευθυντής του ΝΠΣ Βόλος Άκης Πέτρου τονίζοντας πως «όλοι στην ομάδα ακολουθούν από τη μια αθλητικά προγράμματα και εντολές, περιμένοντας, αλλά κυρίως ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας απέναντι σε αυτόν τον… αόρατο εχθρό, ώστε να καταφέρουμε να τον νικήσουμε και να επιστρέψουμε σύντομα υγιείς στην καθημερινή μας ζωή και στο γήπεδο, που τόσο πολύ μας λείπει…».

Για τον ΝΠΣ Βόλος δεν φαίνεται να «προχωρεί» κι ένα άλλο θέμα από αυτά που περιμένει και που θα σημάνει επικύρωση βαθμολογίας για τις θέσεις 7-12 αλλά και κλήρωση που εκκρεμεί για τα πλέι άουτ. Μετά την αναστολή της λειτουργίας των γραφείων της ΕΠΟ μέχρι τις 31 Μαρτίου με βάση την απόφαση της κυβέρνησης για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού οι αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων για την Ξάνθη θα βγει τον Απρίλιο αφού αν και η Θρακική ομάδα πήρε προθεσμία μέχρι τις 24/3 για υπομνήματα κάτι τέτοιο δεν θα γίνει τότε αφού δεν θα λειτουργεί η υπηρεσία του πρωτοκόλλου για να προχωρήσει η υπόθεση.

H απόφαση πάντως για αναβολή του Euro και των τελικών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έχει φέρει αλλαγές, αφού αφήνει το πεδίο ελεύθερο για διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων το διάστημα μετά την ύφεση της πανδημίας και στην Σούπερ Λίγκα, αν όλα πάνε καλά με ύφεση του κορονοϊού, βλέπουν ότι μπορεί να υπάρχει και ολοκλήρωση των πλέι οφ και των πλέι άουτ ώς το τέλος Ιουνίου, έστω και με παιχνίδια χωρίς θεατές, αλλά και με παιχνίδια μεσοβδόμαδα(μένουν 10 αγωνιστικές πλέι οφ και 7 πλέι άουτ που αφορούν και στον ΝΠΣ Βόλος).

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου