ΤΟΠΙΚΟ

Καμία ομάδα …δεν διατήρησε το αήττητο

καμία-ομάδα-δεν-διατήρησε-το-αήττητο-233483

Με νέο ενδιαφέρον θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο ο δεύτερος γύρος των τοπικών πρωταθλημάτων σε Α’ και Β’ Κατηγορία ΕΠΣΘ, καθώς οι βαθμολογικές διαφορές είναι μικρές, ενώ φέτος υπάρχουν και play off και play out που σίγουρα θα κρατήσουν το ενδιαφέρον για πρωτιά και σωτηρία ώς το τέλος…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στην Α’ κατηγορία με τη λήξη του πρώτου γύρου ο πρωτοπόρος Σαρακηνός που είχε πάρει μια διαφορά προς το τέλος του 2019, έχει πλέον έναν βαθμό πίσω τον Αίαντα, στους 2 τη Δήμητρα και τον Ρήγα Φεραίο και στους 4 τον Τοξότη, ενώ ακόμη και η Αγία Αννα που σήμερα είναι σε θέση για πλέι άουτ είναι σε απόσταση 6 βαθμών από θέση για πλέι οφ!

Αυτό δείχνει ότι θα υπάρξει ένας συναρπαστικός και ανταγωνιστικός β΄ γύρος αφού άλλωστε και ο πρωταθλητής δεν θα βγει στο τέλος του αλλά οι τέσσερις πρώτοι θα παίξουν πλέι οφ μεταφέροντας όλους τους βαθμούς τους από την κανονική περίοδο των 26 αγωνιστικών. Οι ομάδες των πλέι οφ θα δώσουν έξι επιπλέον ματς (τρία εντός και ισάριθμα εκτός) και η πρώτη θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και θα ανέβει στη Γ’ Εθνική.

Στην Α’ κατηγορία θα έχουμε και πλέι άουτ με την εμπλοκή έξι ομάδων (αυτές που θα καταλάβουν τις θέσεις 9-14). Επίσης, θα μεταφέρουν τους βαθμούς της κανονικής περιόδου αλλά θα παίξουν σε έναν γύρο, δηλαδή πέντε παιχνίδια η καθεμία. Αυτές που θα έχουν τερματίσει στις θέσεις 9, 10, 11 θα δώσουν τρία ματς μέσα και δύο έξω, ενώ εκείνες που θα ξεκινήσουν τα πλέι άουτ από τις θέσεις 12, 13, 14 θα έχουν το μειονέκτημα να δώσουν δύο παιχνίδια στο γήπεδό τους και τρία εκτός. Υποβιβάζονται στο τέλος δύο ομάδες, αλλά στην περίπτωση που πέσουν σύλλογοι της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική τότε ανάλογος θα είναι ο αριθμός των επιπλέον ομάδων της Α’ τοπικής που θα υποβιβαστούν στη Β’. Ο β΄ γύρος ολοκληρώνεται 25-26/4 και τα PLAY OFF και PLAY OUT ξεκινούν 2-3/5 και θα ολοκληρωθούν 6-7/6.

Στον α΄ γύρο της Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣΘ καμία ομάδα δεν κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο αν και πριν από δυο αγωνιστικές το «κρατούσε» ο Σαρακηνός που όμως στο τέλος του 2019 έχασε στη Σκιάθο και στην αρχή του 2020 είχε και ήττα έδρας από τον Τοξότη.

Το αήττητο της έδρας πάντως έχει καταφέρει να το διατηρήσει μόνο η Δήμητρα που μόνο σε ένα ματς στην Ευξεινούπολη δεν σκόραρε (0-0 με τον Σαρακηνό) και είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση (40 γκολ) και με τα περισσότερα τέρματα στην έδρα της (27).

Την καλύτερη άμυνα έχουν Σαρακηνός και Τοξότης (9), η χειρότερη άμυνα μετά τον Ιάσονα Α.Μ. (52), που εγκατέλειψε, είναι του Πυράσου (42) με την ομάδα της Αγχίαλου να είναι και δεύτερη στη χειρότερη επίθεση (12) μετά από τη Δάφνη (11). Η Δάφνη είναι χωρίς νίκη έδρας, ο Πύρασος δεν έχει κερδίσει εκτός. Την πολυφωνία στο σκοράρισμα έχουν με 13 παίκτες να έχουν πετύχει γκολ, η Δήμητρα και η Αγία Αννα, την ώρα που μόλις 4 παίκτες έχουν πετύχει τα 16 γκολ του Τοξότη, ενώ ο Πύρασος πέτυχε το πρώτο του γκολ μόλις στην 5η αγωνιστική!

Η 5η αγωνιστική ήταν ώς τώρα η πιο παραγωγική αγωνιστική με 32 γκολ, ενώ τα πιο λίγα (13) σημειώθηκαν στην 7η, ενώ ο πρώτος σκόρερ στον α΄ γύρο Γιάννης Αραπίτσας (15 γκολ) κατάφερε να σκοράρει στα 11 από τα 13 ματς του Αίαντα, ενώ σε 7 αγώνες πέτυχε τα 12 γκολ ο ταλαντούχος Μάριος Φουρκιώτης της Ακρόπολης που ακολουθεί…

«Δυσάρεστο» για το ξεκίνημα του 2020 είναι ότι η ομάδα του Ιάσονα Αλλης Μεριάς που δεν είχε νίκη, δεν συνεχίζει να αγωνίζεται και πλέον οι αντίπαλοί του και στα υπόλοιπα 13 ματς που μένουν θα κερδίζουν χωρίς αγώνα!

Στη Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΘ υπάρχει ίδιο σκηνικό, ίδιος ανταγωνισμός και επίσης μικρές βαθμολογικές διαφορές με την «σημείωση» ότι εδώ στα play off και play out εμπλέκονται όλες οι ομάδες. Ο Πηλέας και ο Ελευθεριακός είναι μάλιστα ομάδες που δεν έχουν ακόμη νίκη και το Αθλητικό Κολέγιο Νίκης ξεκίνησε το 2020 με ήττα από τη Μακρινίτσα όπως ολοκλήρωσε το 2019 (χάνοντας από τα Λεχώνια) με τη βαθμολογική διαφορά που είχε να μειώνεται στον πόντο από την Αγχίαλο ενώ κινδυνεύει να προσπεραστεί από τους Μυρμιδόνες που είναι 2 βαθμούς πίσω αλλά έχουν έναν αγώνα λιγότερο…

Στη Β’ ΕΠΣΘ που είναι 12 ομάδες, θα παίξουν όλες στη β’ φάση, «κουβαλώντας» τους βαθμούς των 22 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου. Στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι έξι πρώτοι. Θα γίνουν πέντε αγωνιστικές σε έναν γύρο, με τις τρεις πρώτες ομάδες να δίνουν τρία παιχνίδια στο «σπίτι» τους και δύο εκτός, ενώ εκείνες που θα βρεθούν στις θέσεις 4-6, θα επιδιώξουν να κάνουν τη βαθμολογική ανατροπή παίζοντας δύο φορές ως γηπεδούχοι και τρεις ως φιλοξενούμενοι.

Το ίδιο ακριβώς σύστημα θα έχουν και τα πλέι άουτ, στα οποία θα εμπλακούν οι έξι τελευταίες ομάδες. Ενα παραπάνω ματς ως γηπεδούχοι θα δώσουν η 7η, 8η και 9η της κανονικής περιόδου, ενώ η 10η, 11η και 12η θα παίξουν ένα παραπάνω εκτός έδρας.

Από τη Β’ στην Α’ ανεβαίνουν τρεις ομάδες, ενώ στη Γ’ τοπική πέφτουν δύο που μπορεί να αυξηθούν αν υποβιβαστούν σύλλογοι της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική. Τα πλέι οφ και πλέι άουτ αρχίζουν στις 4-5 Απριλίου και τελειώνουν στις 9-10 Μαΐου.

Στον α’ γύρο της Β’ ΕΠΣΘ καλύτερη επίθεση έχει η Αγχίαλος (32), τη χειρότερη (6) ο Πηλέας, την καλύτερη άμυνα η Σκόπελος που χρωστά 2 ματς και έχει δεχτεί 7 γκολ, με το Κολέγιο να έχει δεχτεί 8, ενώ και εδώ «χειρότερος» είναι ο Πηλέας (44).

Περισσότερα γκολ έδρας έχουν πετύχει Αστέρας και Αγχίαλος (19) με την Αγχίαλο να έχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων και εκτός έδρας (19) όσα έχουν και οι Μυρμιδόνες.

Ο Πλάτανος για τους Μυρμιδόνες, ο Ριζόμυλος για τον Αστέρα παραμένουν αήττητες έδρες, ενώ χωρίς ήττα εκτός έδρας είναι η Αγχίαλος που έχει και τον πρώτο σκόρερ με 11 γκολ Γιάννη Καραγιώργο ο οποίος έχει βρει δίχτυα στους 6 από τους 9 αγώνες που αγωνίστηκε ενώ ο Γιάννης Παπαστεργίου, που ακολουθεί με 9 γκολ σκόραρε στα 7 από τα 12 ματς.

Στη Β’ ΕΠΣΘ υπάρχουν μόνο οι εκκρεμότητες με τα ματς: Μαγνησιακός-Σκόπελος (8η) και Μυρμιδόνες-Σκόπελος (11η αγωνιστική).

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Το Σαββατοκύριακο αρχίζει ο β΄ γύρος σε Α΄ και Β΄ Κατηγορία, γίνεται η 12η αγωνιστική στη Γ΄ΕΠΣΘ και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (14η αγωνιστική)

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Γηπ. Ευξεινούπολης, 15:00, Δήμητρα-Α.Ε. 2002

Γηπ. Αγχιάλου, 15:00, Πύρασος-Σαρακηνός

Γηπ. Βασδέκειο, 19:30, Αγία Αννα-Σκιάθος

Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Γηπ. Βασδέκειο, 11:00, Δάφνη-Αίας

Γηπ. Βοηθητικό ΕΑΚ, 11:00, Τοξότης-Ακρόπολη

Γηπ. Βελεστίνου, 15:00, Ρήγας-Πρωτεσίλαος

Αγία Παρασκευή-Ιάσων Α.Μ. 3-0 άνευ αγώνα

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (13η αγωνιστική)

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Γηπ. Βασδέκειο, 15:00, Αθλ. Κολέγιο Νίκης-Αγχίαλος

Γηπ. Ριζομύλου, 15:00, Αστέρας-Μακρινίτσα

Γηπ. Olimpico, 20:00, Ελευθεριακός-Σκόπελος

Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Γηπ. Γατζέας, 15:00, Ανθιμος Γαζής-Μυρμιδόνες

Γηπ. ΕΤΒΑ, 15:00, Πηλέας-Πανιώνιος

Γηπ. Λεχωνίων, 15:00, Ενωση Λεχωνίων-Μαγνησιακός

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (12η αγωνιστική)

Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Γηπ. Καναλίων, 11:00, Απόλλων Καναλίων-Δημητριάς

Γηπ. Βοηθητικό ΕΑΚ, 15:00, Α.ΠΟ.Β.-Αθλος

Γηπ. Αργαλαστής, 15:00, Κένταυρος Ν.Π.-Αχιλλέας Αχιλλείου

Γηπ. Βασδέκειο, 15:00, Ερμής-Α.Ε. Διμηνίου

Ρεπό: Ν. Μαγνησιακός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου