Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Σημαντικό το αυριανό ματς με την Ξάνθη

σημαντικό-το-αυριανό-ματς-με-την-ξάνθη-243044

Για μια σημαντική νίκη ετοιμάζεται ο ΝΠΣ Βόλος που αύριο θα υποδεχτεί την Ξάνθη στο Πανθεσσαλικό (17.15) στην 18η αγωνιστική της Super League 1, στο πρώτο παιχνίδι του νέου προπονητή Αλμπέρτο Γκαγιέγκο στο πρωτάθλημα.

Το σημαντικό για τη βολιώτικη ομάδα που προέρχεται από διπλό στην Κρήτη αλλά και ήττα από τον Ατρόμητο για το κύπελλο είναι ότι αύριο με την 7η νίκη θα προσπεράσει τη θρακιώτικη ομάδα που σήμερα είναι στην 6η θέση.

Στην ουσία οι Βολιώτες θα αναρριχηθούν στον βαθμολογικό πίνακα και να μπουν σε διεκδίκηση «εξάδας»! Η Ξάνθη βρίσκεται τώρα στην εξάδα του πρωταθλήματος, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από τον ΝΠΣ Βόλος (23 έναντι 21) και σε περίπτωση νίκης οι «κυανέρυθροι» θα ξεπεράσουν την αντίπαλό τους στη βαθμολογία.

O Ισπανός προπονητής του ΝΠΣ Βόλος Αλμπέρτο Γκαγιέγκο δεν θα έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα αφού επιστρέφει ο Χουάν Μουνίθ που λόγω τιμωρίας δεν έπαιξε στην Κρήτη (χρωστά μια ακόμη αγωνιστική και έχει δηλωθεί να μην παίξει στο Περιστέρι 19/1), ενώ εκδόθηκε και το δελτίο του Κανταμούρο και έτσι δεν υπάρχει καμία απουσία.

H Nova καλεί τον Βόλο να βρει αλλού τηλεοπτική στέγη

Τις σχετικές ρήτρες, όπως προβλέπει η μεταξύ τους σύμβαση, επέβαλε η Nova στον ΝΠΣ Βόλος, με αφορμή δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου, τον οποίο όμως δεν κατονομάζει σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωσή της, η Nova καλεί τον ΝΠΣ Βόλος να βρει αλλού τηλεοπτική στέγη, απόρροια των δυσμενών για το συνδρομητικό κανάλι δηλώσεων . Μάλιστα, η συνδρομητική αποφάσισε να επιβάλει τις σχετικές ρήτρες με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, αναφέροντας: «Ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος» ήταν αυτός που το καλοκαίρι του 2019 διαπραγματεύτηκε εκ μέρους της ΠΑΕ τη σύμβαση τηλεοπτικών δικαιωμάτων με τη Nova ώστε να μην παραμείνει η ΠΑΕ τηλεοπτικά «άστεγη», στη συνέχεια με συνεχόμενες δηλώσεις του στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταφέρεται συνεχώς εναντίον της, με εντελώς δυσμενείς και προφανώς δυσφημιστικές αναφορές.

Παράλληλα, καθώς οι συνεχιζόμενες προσβλητικές και μειωτικές για την εταιρεία δηλώσεις του «εκπροσώπου της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος» καθιστούν επιζήμια τη συνέχιση της συνεργασίας τους, η Nova καλεί την ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος να αναζητήσει άλλη τηλεοπτική στέγη, όπως εξάλλου έχει προ πολλού «απειλήσει» ότι θα κάνει ο «εκπρόσωπός» της.

Πάντως στην ανακοίνωση της NOVA δεν διαψεύδονται οι ισχυρισμοί του δημάρχου Βόλου για καθυστερήσεις στις πληρωμές από το τηλεοπτικό συμβόλαιο!

Ανακοίνωση για το θέμα εκδόθηκε από την ΠΑΕ Βόλος και αναφέρονται τα εξής: «Είναι τουλάχιστον παράδοξη η ανακοίνωση της NOVA σε ό,τι αφορά στις μεταξύ μας σχέσεις, όπως αυτές ρητά ορίζονται από το συμβόλαιο που έχουμε συνυπογράψει. Λέει πολλά κι αδιάφορα, αλλά για την ταμπακέρα ούτε κουβέντα. Το μόνο βέβαιο που από την ανακοίνωση αυτή προκύπτει είναι ότι μας υποχρεώνει να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και την αποκατάσταση της κατάφωρης σε βάρος της ομάδας μας αδικίας.

Η προσπάθεια των διοικούντων τη NOVA να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, εν προκειμένω την απαράδεκτη καθυστέρηση πληρωμής των δόσεων του συμβολαίου, συνδέοντας και συγχέοντας τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου με την επίσημη θέση της ομάδας μας είναι εκ προοιμίου αποτυχημένη.

Για του λόγου το αληθές, στις 12/9/2019 με επιστολή μας προς τη NOVA με αριθμό πρωτ. 1120 επισημαίνουμε ότι οι δηλώσεις του δημάρχου Βόλου έχουν να κάνουν καθαρά με προσωπικές του απόψεις και εκτιμήσεις που δεν υιοθετεί η ΠΑΕ Βόλος.

Ολοι γνωρίζουν την αγάπη του δημάρχου για το ποδόσφαιρο και την ηθική στήριξη που παρέχει σε όλες τις ομάδες του Βόλου. Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι τα όσα αστήρικτα, αναπόδεικτα και αυθαίρετα και με πρόδηλη σκοπιμότητα ισχυρίζεται η συνδρομητική τηλεόραση η απόσταση είναι χαώδης.

Εκτός πια και αν οι άνθρωποι της NOVA θεωρούν ότι το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, οιουδήποτε πολίτη, πόσο μάλλον ενός δημάρχου, σε μια Δημοκρατία ακυρώνεται όταν η άποψη αυτή εναντιώνεται στα συμφέροντας και στις επιδιώξεις τους. Δυστυχώς γι’ αυτούς Δημοκρατία αλά καρτ δεν έχουμε στην Ελλάδα».

Κομίνης στον Βόλο, Ισραηλινός στο ντέρμπι

Ο Κομίνης του συνδέσμου Θεσπρωτίας ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του ΝΠΣ Βόλος με την Ξάνθη για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, ενώ ο Ισραηλινός Γκρίνφελντ θα σφυρίξει στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Ο 39χρονος Γ. Κομίνης με 104 αγώνες στην Α΄ Εθνική σφύριξε ξανά φέτος στο Πανθεσσαλικό στις 31/8/19 στο Βόλος ΝΠΣ-Αρης 1-0 και τα άλλα του φετινά ματς ήταν Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-1, Λάρισα-ΟΦΗ 3-2, Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1 και ΟΦΗ-Αρης 3-1, ενώ σφύριξε και τα ευρωπαϊκά ματς Βαλούρ Ρέικιαβικ – Λουντογκόρετς 1-1 για το Γιουρόπα και Τόρσαβν ΗΒ – Ελσίνκι HJK 2-2 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ. Ο Κομίνης αύριο στο Πανθεσσαλικό θα έχει για βοηθούς του τους Κολοσιώνη και Καλαμπόκη από την Αρτα, ενώ διαιτητής VAR ορίστηκε ο Κοτσάνης από την Δράμα.

Στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ορίστηκε ο Ορελ Γκρίνφελντ από το Ισραήλ, ενώ ξένος διαιτητής ορίστηκε και στο VAR, αν και AVAR θα είναι ο Πολυχρόνης Κωσταράς του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας.

Μάλιστα, ο Γκρίνφελντ δεν είναι άγνωστος στις δύο ομάδες, καθώς είχε σφυρίξει και στα ΑΕΚ-Μπενφίκα 2-3 (2/10/18) και ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ Μόσχας 3-2 (8/8/18). Επίσης, ήταν διαιτητής και στα Μπασακσεχίρ-Ολυμπιακός 0-1 (7/8/19) και Αστάνα-Ολυμπιακός 1-1 (3/11/16).

Στο ματς της Λαμίας με τον Ολυμπιακό ορίστηκε ο Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων) και σε αυτό του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ορισμοί:

Σάββατο (11/1)

17:15 ΝΠΣ Βόλος – Ξάνθη

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Κολοσιώνης (Αιτ/νίας), Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)

4ος: Κολύτας (Κέρκυρας)

VAR: Κοτσάνης (Δράμας)

AVAR: Νικολακάκης (Ηρακλείου)

19:30 ΑΕΛ – Αρης

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

20:00 Παναιτωλικός – Ατρόμητος

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Πάγκαλος (Λασιθίου)

VAR: Κουμπαράκης (Θράκης)

Κυριακή (12/1)

15:00 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου)

VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

17:15 Λαμία – Ολυμπιακός

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)

VAR: Σέζος (Κιλκίς)

19:30 Παναθηναϊκός – Πανιώνιος

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

19:30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Διαιτητής: Γκρίνφελντ (Ισραήλ)

VAR: Ρέινσρεϊμπερ (Ισραήλ)

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου