ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Από την Ηγουμενίτσα αρχίζει το δεύτερο μισό

από-την-ηγουμενίτσα-αρχίζει-το-δεύτερ-250335

Από την Ηγουμενίτσα κάνει το ξεκίνημα του β΄ γύρου της Football League η Νίκη που παίζει την Κυριακή με τον Θεσπρωτό στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση για το 2020.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στόχος για τη Νίκη είναι να ξεκινήσει στο δεύτερο μισό όπως τελείωσε τον α΄ γυρο. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται με το σύνολο των παικτών να είναι στη διάθεση του προπονητή Στάικου Βεργέτη με μόνο αμφίβολο τον Κώστα Κυριακίδη. Η αποστολή της Νίκης θα αναχωρήσει το Σάββατο για τη Θεσπρωτία και θα διανυκτερεύσει στην Ηγουμενίτσα.

Οσον αφορά στα μεταγραφικά όλοι περιμένουν ένα «μπαμ» με παίκτη ανώτερης κατηγορίας και μία εναλλακτική λύση, ενώ έχει αποκτηθεί ο Κάρδαρης που είναι 27 ετών κι αγωνίζεται ως δεξιός οπισθοφύλακας. Έχει αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, σε Πανιώνιο, Αθηναϊκό, Πανθρακικό, Αιγάλεω και Προοδευτική. Τελευταία του «στέγη» στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία ήταν η Εξέλσιορ, ομάδα στην Reunion Premier League.

Η προϊστορία

Καλή προϊστορία έχει η Νίκη με τον Θεσπρωτό παρ’ ότι πέρσι έχασε σε διπλό μπαράζ: 5/5/19: Νίκη Βόλου – Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας 0-1 (28’Κωνσταντίνου) και 12/5/19: Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας – Νίκη Βόλου 2-0 (43’, 86’ Μπίκας).

Φέτος στη Football League η Νίκη υποδεχόμενη στην πρεμιέρα 29/9/19 τον Θεσπρωτό κέρδισε 2-1 (45’ 61’ Ροχάνο-74’Ντάλα Κόστα).

Σε 6 συναντήσεις Γ΄ Εθνικής στο παρελθόν η Νίκη με τον Θεσπρωτό είχε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και μια ήττα: 2/10/16: Νίκη – Θεσπρωτός 1-0 (59’ πέν. Μαρ. Παπαδόπουλος) και 12/2/17: Θεσπρωτός – Νίκη 0-3 (12’ Κορέτα, 52’ Πετράκος, 79’ Μέτσε).

Ομως την περίοδο 15-16 στο πρωτάθλημα 10/4/16 η Νίκη με προπονητή στον πάγκο τον Ηλία Σορώκο είχε προηγηθεί 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ιορδανίδη, αλλά ο Θεσπρωτός πήρε το 1-1 ισοφαρίζοντας στο 77’με τον Κερμενίδη, ενώ στην Ηγουμενίτσα 29/11/15 η Νίκη είχε χάσει 2-0.

Πιο παλιά σε πρεμιέρα Γ΄ Εθνικής (5/9/99) η Νίκη με προπονητή τον Βαγγέλη Βουρούκο σε ένα συγκλονιστικό ματς στην Ηγουμενίτσα πήρε ισοπαλία με τον Γιώργο Διάκο να ισοφαρίζει στο στις καθυστερήσεις σε 4-4 (31’ Σπ. Δημόπουλος, 39’, 90’ Ταχίρι, 47’ Καμίτσης- 28’, 36’ Κόφφας, 62’ Πέτρου, 94’ Διάκος), ενώ στη Ν. Ιωνία (9/2/2000) ο Θεσπρωτός πήρε ισοπαλία 1-1 (27’ Ι. Παναγιώτου -28’ Ντιμιτρόφ).

Πάντως την περίοδο 2000-2001 στην τότε Δ΄ Εθνική η Νίκη ήταν σαρωτική απέναντι στον Θεσπρωτό. Κέρδισε στην Ηγουμενίτσα 1-3 (80΄Μοναχός-4’, 71΄Φασουράκης, 44΄ Ι. Παναγιώτου) και στον Βόλο πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα σκορ κερδίζοντας 13-0! (8’, 12’, 70’, 81’ Παφλιάς, 17΄Κάιας, 22΄Ρουμελιώτης, 25’, 38’ Τσέροβιτς, 51’, 55’ Ψαρόμπας, 67’, 83’ Ζιώγας, 90΄Λαΐτσος).

Βεργέτης και Καμπαγέρο για… Θεσπρωτό

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Στάικος Βεργέτης, κι ο ποδοσφαιριστής της, Σεμπάστιαν Καμπαγέρο, μίλησαν στο nikifc.gr για την αναμέτρηση κόντρα στο Θεσπρωτό, το μεσημέρι τη Κυριακής (5/1, 15:00), στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βεργέτη: “Ολοκληρώνουμε την προετοιμασία μας για τον δύσκολο αυτόν αγώνα που έρχεται. Στόχος μας, όπως ξεκαθαρίσαμε και στους παίκτες μας, είναι να μικρύνει η διαφορά απόδοσης της ομάδας στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η εβδομάδα βγήκε γεμάτη προπονήσεις, κατά τις οποίες οι παίκτες μας έδειξαν μεγάλο ζήλο. Απέμεινε η τελευταία μας αυριανή προπόνηση (σ.σ. Σαββάτου), για να ξεκινήσει η αποστολή για την Ηγουμενίτσα, αμέσως μετά, με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς. Η διακοπή των εορτών, ενδεχομένως, μας στοίχισε, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Είναι κάπως εποικοδομητική για τις ανάσες, φρενάρει, όμως, και τον ρυθμό του κάθε συνόλου”.

Τα λεγόμενα του Καμπαγέρο: “Νιώθω πάρα πολύ καλά. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ύστερα από τον τραυματισμό που με ταλαιπωρούσε. Νιώθω 100% έτοιμος, έχω πολλή όρεξη να βοηθήσω την ομάδα, τους συμπαίκτες μου. Το ματς της Κυριακής είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να το κερδίσουμε, προκειμένου να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία στο πρωτάθλημα. Επιβάλλεται να πάρουμε και κάποια τρίποντα μακριά από το σπίτι μας, προκειμένου να παραμείνουμε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Ευελπιστούμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας και στην Ηγουμενίτσα και, μιας που έχω την ευκαιρία να το κάνω, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω, εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου, για το γεγονός ότι μας συμπαραστέκεται σε όλα τα φετινά παιχνίδια, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Ο διαιτητής

Το παιχνίδι της Νίκης με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 5/1 θα διευθύνει ο Σπύρος Κολύτας από την ΕΠΣ Κέρκυρας.

Ο Κολύτας έχει σφυρίξει στο παρελθόν το εκτός έδρας παιχνίδι της Νίκης (3/4/16) με Αχέρων Καναλακίου ενώ για τον Κερκυραίο ρέφερι αυτό είναι το δεύτερο που θα διευθύνει φέτος στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, καθώς ήταν ο «άρχων» του αγώνα στην αναμέτρηση Ασπρόπυργος-Αιγάλεω (1-1). Επίσης ήταν διαιτητής φέτος και στο παιχνίδι Εργοτέλης-Καραϊσκάκης 4-2 για τη Σούπερ Λιγκ 2.

Πάντως ο Σπύρος Κολύτας έχει σφυρίξει 6 ματς του Θεσπρωτού και σε κανένα από αυτά η ομάδα της Ηγουμενίτσας δεν κέρδισε. Αυτά ήταν:

22/10/17:Θεσπρωτός-Εθνικός Φιλιππιάδας 2-2

8/10/17:Τηλυκράτης-Θεσπρωτός 1-0

11/12/16:Θεσπρωτός-Πύδνα Κίτρους 0-2

16/3/16:Εθνικός Φιλιππιάδας-Θεσπρωτός 2-1

1/1/15:Θεσπρωτός- Οπούντιος Μαρτίνου 1-2

και 6/10/13:Θεσπρωτός- Οδυσσέας Κορδελιού 0-1

Την Κυριακή θα έχει βοηθούς τους Δημήτρη Σκορδίλη (Κέρκυρας) και Λάμπρο Διαμαντή (Ηπείρου). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Πέτρος Νικόπουλος από την ΕΠΣ Κέρκυρας. Παρατηρητής θα είναι ο Γιάννης Αγγελακόπουλος από την ΕΠΣ Καρδίτσας.

Σάββατο οι Νέοι στο «Π. Μαγουλάς»

Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος Νέων της Football League, η Νίκη Βόλου έχει εντός έδρας παιχνίδι στο πρόγραμμά της. Έτσι, οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν το Σάββατο 4 Ιανουαρίου και στις 15:00 την ομάδα της Καβάλας. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Παντελής Μαγουλάς».

Μοίρασε δώρα και χαμόγελα

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, παρουσία μελών της διοίκησής της, του προπονητή Στάικου Βεργέτη, καθώς και όλου του τεχνικού τιμ, αλλά και των ποδοσφαιριστών της, μοίρασε δώρα και χαρά στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Συγκεκριμένα, κάθε ένα από τα 17 παιδιά που ζουν στον συγκεκριμένο χώρο φιλοξενίας, έλαβε μία μεγάλη σακούλα με είδη ιματισμού, ενώ μοιράστηκαν και πολλά παιχνίδια. Οι ιθύνοντες της ομάδας της Νίκης αντάλλαξαν ευχές με τα παιδιά και τα κάλεσαν να παραστούν στο γήπεδο της Νεάπολης, στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι των κυανόλευκων.

Οι ακαδημίες του μπάσκετ στην Αθήνα

Ακόμη ένα ταξίδι γεμάτο μπασκετικές εμπειρίες κάνουν από χθες οι αθλητές των ακαδημιών του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου. Πιο συγκεκριμένα, το Εφηβικό, το Παιδικό και το τμήμα των Παμπαίδων είναι στην Αθήνα όπου έδωσαν φιλικούς αγώνες με τα αντίστοιχα τμήματα του ΑΣ ΠΕΡΑ.

Χθες βράδυ οι αθλητές παρακολούθησαν το παιχνίδι της Euroleague μεταξύ Ολυμπιακού Πειραιώς και Φενέρμπαχτσε και σήμερα οι αθλητές των ακαδημιών θα μεταβούν στο ιδιόκτητο γήπεδο της Eurohoops Academy, όπου πέρα από τους φιλικούς αγώνες που θα δώσουν με τα αντίστοιχα τμήματα της, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ακόμη δύο θρύλους του ελληνικού μπάσκετ, τους Θοδωρή Παπαλουκά και Δημήτρη Διαμαντίδη, ιδιοκτήτες και προπονητές της Eurohoops Academy.

Την αποστολή συνοδεύουν ο πρόεδρος της Δ.Ε. Μπάμπης Τουτουντζόγλου, οι έφοροι των ακαδημιών Δημήτρης Μανώλης και Μάνθος Μπάντελης, το μέλος της ΔΕ Κώστας Παναγιώτου, καθώς και οι προπονητές των ακαδημιών Ανδρέας Τσιριγωτάκης και Βασίλης Γιωτόπουλος. «Η Δ.Ε. καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, πιστή στον προγραμματισμό της για συνεχή ανάπτυξη των υποδομών της ομάδας μας συνεχίζει να οργανώνει ενέργειες με σκοπό την συλλογή εμπειριών και την μπασκετική ανάπτυξη των νεαρών αθλητών μας» αναφέρει η ανακοίνωση των κυανόλευκων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου