ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με ανεβασμένη την ψυχολογία

με-ανεβασμένη-την-ψυχολογία-342601

Ο Ολυμπιακός Βόλου πετυχαίνοντας προχθές τη νίκη πρόκριση στο κύπελλο επί του Απόλλωνα Πόντου πλέον με ανεβασμένη την ψυχολογία κοιτάζει το επόμενο παιχνίδι και τη συνέχεια του πρωταθλήματος αφού στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Football League, παίζει την Κυριακή στα Τρίκαλα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Νίκη ψυχολογίας χαρακτήρισε την πρόκριση και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θωμάς Γράφας, που μεταξύ άλλων τόνισε: «Παίξαμε με έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας και το παιχνίδι είχε ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Καταφέραμε τακτικά να είμαστε αρκετά καλοί, κυρίως μετά το πρώτο 15λεπτο και πήραμε μία νίκη, η οποία πρώτα απ’ όλα μας τονώνει την ψυχολογία μας και δεύτερον μας δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουμε στην επόμενη φάση του θεσμού», ενώ για τη συνέχεια και το παιχνίδι με τα Τρίκαλα ανέφερε: «Μπήκαμε σε μία λογική να φρεσκάρουμε την ομάδα, ξεκουράζοντας κάποιους ποδοσφαιριστές, καθώς την Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, αν και όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Σας μιλάω υπεύθυνα, δεν υπάρχει στην κατηγορία ένα παιχνίδι που να το χαρακτηρίζεις πιο εύκολο από κάποιο άλλο. Θα είναι ένα ντέρμπι το ματς με τα Τρίκαλα. Πάμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα, η οποία έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Θα είμαστε έτοιμοι την Κυριακή για να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Με καλή προϊστορία

Εκτος από την ανεβασμένη πλέον ψυχολογία στα υπέρ του Ολυμπιακού μπορεί να είναι και η θετική προϊστορία που έχει με τα Τρίκαλα…έχοντας συναντήσεις σε όλες τις κατηγορίες (Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ’ Εθνική) αλλά και σε κύπελλο και σε μπαράζ…

Η πρώτη συνάντηση Β΄ Εθνικής του Ολυμπιακού με τον ΑΟ Τρίκαλα έγινε την περίοδο 1963-64 . Τότε ο ΑΟΤ προήλθε από τη συγχώνευση Α.Ε. Τρικάλων με Αχιλλέα Τρικάλων που έπαιζαν την προηγούμενη χρονιά στη Β΄ κι ενώ ο Αχιλλέας την περίοδο 1958-59 ήταν και πρωταθλητής ΕΠΣΘ! Η πρώτη συνάντηση έγινε 17 Νοεμβρίου 1963 και ο Ολυμπιακός Β. κέρδισε στα Τρίκαλα 0-1 με γκολ στο 80΄του Βασίλη Μποτίνου, ενώ τελευταία φορά που έπαιξαν ήταν στη Γ΄ Εθνική της περιόδου το 2006-2007με τους Βολιώτες να κερδίζουν και τα δύο ματς. Βέβαια αν και δεν έπαιξαν …για τα Τρίκαλα οι τελευταίες νίκες είναι στα χαρτιά το 2016 σε μια «μαύρη σελίδα» της ομάδας του Βόλου που λόγω προβλημάτων δεν κατάφερε να συνεχίσει στο πρωτάθλημα αποχώρησε κι αποβλήθηκε από τη Φούτμπολ Λιγκ!

Γενικά ο Ολυμπιακός στα ματς με τον ΑΟΤ έχει 23 νίκες, 9 ισοπαλίες και 9 ήττες, ενώ οι ερυθρόλευκοι στα Τρίκαλα έχουν 7 νίκες 7 ισοπαλίες και 7 ήττες…

Οι 7 νίκες του Ολυμπιακού ως φιλοξενούμενος των Τρικάλων ήταν μια στην Α΄ Εθνική τον Μάιο του 1973 με 0-1 και γκολ του Γιάννη Τσουκνίδα μια στο Κύπελλο το 85 με 0-2 και γκολ του Τζιφόπουλου και του Λόλας ενώ μια ήταν στη Γ’ Εθνική 31/1/ 07 Τρίκαλα – ΑΣΚ Ολυμπιακός 0-3 (3΄Μπουντούρης, 81΄Γεωργιάδης, 88΄Μασάδο) που ήταν και το τελευταίο ματς.

Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής διπλό ήταν το πρώτο ματς το ‘63 με 0-1 και γκολ του Μποτίνου, την περίοδο 1977-1978 1-2 με δυο γκολ του Κώστα Τριχιά, τον Φεβρουάριο του 1983, 0-1 με γκολ του Θωμά Βιρτζαμάνη και τον Νοέμβρη του 1991 με το ματς να γίνεται στα Γιαννιτσά αφού ήταν τιμωρημένα τα Τρίκαλα και ο Ολυμπιακός κέρδισε 0-1 με γκολ του Παναγιώτη Γκαρέλη…

Ιδιαιτερότητες

Το κυριακάτικο ματς έχει τις ιδιαιτερότητες του αφού στα Τρίκαλα προπονητής είναι ο Περικλής Αμανατίδης που πέρσι ήταν στον Βόλο και στο ρόστερ είναι οι Γιακουμής, Ριζογιάννης, Λώττας, Καμπλιώνης που επίσης πέρσι ήταν στον Βόλο ενώ στον Ολυμπιακό είναι προπονητής ο Θωμάς Γράφας που πέρσι ήταν στα Τρίκαλα όπως και οι τωρινοί ερυθρόλευκοι Γιδόπουλος, Τσιάρας, Ράντι και Λάσκαρης …ενώ την τελευταία φορά που ήταν αντίπαλοι από τον πάγκο Αμανατίδης – Γράφας νικητής ήταν ο τωρινός προπονητής των ερυθρόλευκων (ήταν 8/2/15 στο Αγροτικός Αστέρας – Πιερικός 2-3 που Γράφας ήταν στον πάγκο της ομάδας της Κατερίνης)…

Πάντως ένα ακόμη δύσκολο παιγνίδι περιμένει τώρα τον Ολυμπιακό Βόλου που την Κυριακή (13/10) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Football League, παίζει ένα θεσσαλικό ντέρμπι στα Τρίκαλα.

Μάλιστα ο τεχνικός του Ολυμπιακού Θωμάς Γράφας δεν αποκλείεται την Κυριακή να ξαναδώσει γάντια βασικού στον Τρικαλινό τερματοφύλακα Νίκο Γιδόπουλο που προχθές στην πρώτη του φετινή συμμετοχή και 20ή στην καριέρα του «κράτησε» το σκορ πρόκρισης για τους ερυθρόλευκους που για πρώτη φορά σε επίσημο ματς δεν δεχτήκαν γκολ!

Austrian Boys: Ολοι στα Τρίκαλα

Οι Austrian Boys διοργανώνουν εκδρομή για τα Τρίκαλα για το ματς του Ολυμπιακού Βόλου με τον ΑΟΤ την Κυριακή (13/10). Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

«ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ… Ο σύνδεσμός μας διοργανώνει εκδρομή για την πόλη των Τρικάλων την Κυριακή για το ματς απέναντι στην ομώνυμη ομάδα… Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο πρώτο διπλό. Εμείς, ο 12ος παίκτης της ομάδας μας θα το πάρουμε το ματς… Κοκκινίζουμε ακόμα ένα πέταλο και με τις φωνές μας βοηθάμε τους παίχτες μας να φέρουν το πρώτο διπλό της φετινής χρονιάς.

Δηλώσεις συμμετοχής σήμερα Παρασκευή 19:00-21:00 στον σύνδεσμο.

Την Κυριακή ο σύνδεσμός μας θα είναι ανοιχτά από τις 11:30 και 12:30 θα γίνει η αναχώρηση.

Τιμή εκδρομής 10€.

Υ.Γ. Παίξτε για τον κόσμο που είναι πάντα στο πλευρό σας».

Θεοδωρόπουλος στα Τρίκαλα

Τον αγώνα Α.Ο. Τρίκαλα – Ολυμπιακός Βόλου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, θα διευθύνει ο Νίκος Θεοδωρόπουλος από τη Φλώρινα. Βοηθοί ορίστηκαν ο Θεοχάρης-Δημήτρης Σκορδίλης από την Κέρκυρα και ο Μιχάλης Κακαφώνης από την ΕΠΣ Αχαΐας. 4ος διαιτητής θα είναι ο Χρήστος Αγγελούλης από την Λάρισα και παρατηρητής ο Γιώργος Κωνσταντίνου από την Αιτωλοακαρνανία.

Εκτος από το ντέρμπι της Θεσσαλίας ανάμεσα στα Τρίκαλα και τον Ολυμπιακό Βόλου, οι αγώνες και οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής είναι:

Σάββατο (12/10)

15:00 Ασπρόπυργος – Καβάλα ΕΡΤ 3

Διαιτητής: Ωραιόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Παγουρτζής (Πειραιά), Κοκμοτός (Δωδεκανήσου)

4ος: Στάμος (Αθηνών)

Κυριακή (13/10)

15:00 Τρίκαλα – Ολυμπιακός Βόλου ΕΡΤ 3

Διαιτητής: Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας)

Βοηθοί: Σκορδίλης (Κέρκυρας), Κακαφώνης (Αχαΐας)

4ος: Αγγελουλής (Λάρισας)

16:00 Αιγάλεω – Ιάλυσος

Διαιτητής: Τζαμουτζαντώνης (Χίου)

Βοηθοί: Χρηστάκος (Πειραιά), Καλλής (Ανατολικής Αττικής)

4ος: Χατζηγιάννης (Πειραιά)

16:00 Νίκη Βόλου – Καλαμάτα (Γηπ. Φιλιππούπολης Λάρισας)

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)

Βοηθοί: Οικονόμου (Αχαΐας), Δελής (Βοιωτίας)

4ος: Μπούτσικος (Μακεδονίας)

16:00 Βέροια – Π.Ο. Τρίγλιας

Διαιτητής: Αθανασίου (Άρτας)

Βοηθοί: Τσιλίκας (Αιτωλοακαρνανίας), Φραγκούλης (Πρέβεζας/Λευκάδας)

4ος: Μπούμπας (Ηπείρου)

16:00 Ιωνικός – Ο.Φ. Ιεράπετρας

Διαιτητής: Θεοχάρης (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Σακκάς (Θεσσαλίας), Χατζημανώλης (Δωδεκανήσου)

4ος: Νικόπουλος (Θεσσαλίας)

16:00 Διαγόρας – Θεσπρωτός

Διαιτητής: Ψυχούλας (Βοιωτίας)

Βοηθοί: Καραθανάσης (Ανατολικής Αττικής), Πλακάς (Δυτικής Αττικής)

4ος: Δημαράκης (Δωδεκανήσου)

Ασφάλιση στους αθλητές της ακαδημίας

Η ακαδημία ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου εξελίσσεται, πρωτοπορεί και προσφέρει στους ποδοσφαιριστές της υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, θέτοντας με τον τρόπο αυτό ψηλά τον πήχη στον τοπικό αθλητισμό, με σεβασμό προς τα παιδιά και τα αθλητικά ιδεώδη. Σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/10, η επιτροπή διαχείρισης της ακαδημίας ποδοσφαίρου ανακοίνωσε τη συνεργασία με την K-Insurance, καθώς στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που γίνεται, κρίθηκε απόλυτα αναγκαία η παροχή ασφάλισης από ατύχημα στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές όλων των ηλικιακών ομάδων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε σαφές ότι πρώτη και κυριότερη μέριμνα και στόχος της επιτροπής διαχείρισης της ακαδημίας είναι η συνεχής αναβάθμιση των παροχών προς τους νεαρούς αθλητές σε ό,τι αφορά στην αθλητική τους εκπαίδευση σε συνδυασμό με την υγεία και την ασφάλειά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου