ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Χθες 16 …αύριο 20 …και αισιοδοξία

χθες-16-αύριο-20-και-αισιοδοξία-403689

Η Νίκη Βόλου με αρκετά νέα πρόσωπα και περιμένοντας και άλλα …ξεκίνησε προετοιμασία για Football League από την Πορταριά

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η Νίκη ξεκίνησε από χθες την προετοιμασία της για τη νέα Football League με αρκετά νέα πρόσωπα και από την Πορταριά, ενώ οι χθεσινοί 16 παίκτες του ρόστερ αύριο θα γίνουν 20 και εντός των προσεχών ημερών θα είναι πλήρης ομάδα.

Η πρώτη ανεπίσημη συγκέντρωση έγινε χθες το πρωί στα γραφεία της ομάδας στο Πανθεσσαλικό και τους ποδοσφαιριστές καλωσόρισε η διοίκηση, ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου και ο Βασίλης Βενέτης, ο τεχνικός διευθυντής Ρήγας Στύλλας, ο προπονητής Ισαάκ Χοβέ και μετά από μία σύντομη συζήτηση μαζί τους η αποστολή αναχώρησε για την Πορταριά όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και με την επιστροφή της αρχές Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί και επίσημα και πιο πλήρης.

Το θετικό είναι ότι υπάρχει αισιοδοξία πως δημιουργείται μια ανταγωνιστική ομάδα που παρότι καθυστέρησε – χωρίς δική της ευθύνη – θα είναι έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος της Football League.

Η Νίκη Βόλου θα παρουσιαστεί με πολλά νέα πρόσωπα καθώς χθες μόλις πέντε ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ ήταν στο νέο ξεκίνημα για συνεχίσουν με την ομάδα. Πρόκειται για τους Μάνο Αποστολίδη, Κώστα Παπαδόπουλο, Γιώργο Ιορδανίδη, Νίκο Παπαδήμα και Αποστόλη Τσιώλη.

Αλλωστε χθες έμειναν ελεύθεροι από την Ερασιτεχνική Νίκη οι Μετούσι, Μαντζίρης, Βουκομάνοβιτς και Καντούτσης, ακολουθώντας κάποιους άλλους (Κέρι Λόρι, Τσεμπερίδη κ.ά.) που ήδη έχουν βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Τα νέα πρόσωπα που ανέβηκαν χθες στην Πορταριά από τους Ελληνες ήταν ο Μανώλης Αλιατίδης στόπερ από την Καλαμάτα, ο Βασίλης Βοσνιάδης αριστερός οπισθοφύλακας από την Καβάλα, ο Σάββας Κυριακίδης επίσης αριστερός μπακ από τη Βέροια, ο Γιάννης Βοσκόπουλος στόπερ από την Καλαμάτα, ο Τάσος Παγώνης δεξιός οπισθοφύλακας από τον Διαγόρα Ρόδου, ο Δημήτρης Μπιτσάκος που θα αγωνιστεί για 3η φορά με τη φανέλα της Νίκης, o Βαγγέλης Λίτσιος επιθετικός από τα Μετέωρα και ο ομογενής από την Αυστραλία Ανδρέας Παρασκευάς, που έρχεται από την Μπάνικ Οστράβα.

Στην Πορταριά ήδη βρίσκονταν ο Ισπανός Τζόρνταν Ντομίνγκες που έχει αγωνιστεί σε Μπούργας , Μούρθια και Ελσίνκι και ο επίσης Ισπανός επιθετικός Γκιγιέρμο Μασκουνιάν, που αποτελεί επιλογή του Ισαάκ Χοβέ, ενώ σήμερα θα πατήσει Ελλάδα και ο Αλεξ Κρουθ που έπαιζε στη Δόξα.

Οι Αργεντινοί Σεμπαστιάν Καμπαγέρο και Λούκας Γκαρσία αναμένεται να ενσωματωθούν στην ομάδα της προσεχείς ημέρες…

Αρχικά, οι προπονήσεις στην Πορταριά θα γίνονται στις 8 το πρωί και στις 6 το απόγευμα.

Χοβέ: «Στόχος είναι η άνοδος»

Λίγο πριν την αναχώρηση για την Πορταριά, ο προπονητής της ομάδας της Νίκης Βόλου Ισαάκ Χοβέ τόνισε ότι θέλει να μεταφέρει γρήγορα στους παίκτες του την αγωνιστική του φιλοσοφία, αλλά και τους περάσει το μήνυμα ότι στόχος είναι η άνοδος στη Super League 2: «Για μένα ήταν ένας σημαντικός στόχος να επιστρέψω στη Νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή είναι να αρχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, γιατί έχουμε καθυστερήσει. Θέλω να μεταφέρω στους παίκτες μου την αγωνιστική μου φιλοσοφία και πρέπει γι’ αυτό τον λόγο να ξεκινήσουμε αμέσως, καθώς δεν έχουμε πολύ χρόνο.

Ο πρώτος στόχος για μένα είναι να γίνουμε μία οικογένεια και βήμα-βήμα να περάσω, όπως είπα, τη φιλοσοφία μου, που έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά του ισπανικού ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι θα ξεκινήσουμε καλά.

Θέλω να κοντράρουμε όλα τα παιχνίδια, να παίζουμε με πολλή ενέργεια και με μεγάλο πάθος και να ελέγχουμε τον ρυθμό. Φυσικά και θέλω να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο συνέχεια, αλλά σε ένα παιχνίδι χρειάζεται και η καλύτερη τακτική προσέγγιση. Σίγουρα έχω μία επιθετική φιλοσοφία, θέλω να έχουμε την μπάλα και τον έλεγχο του παιχνιδιού και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να έχουμε τον έλεγχο όταν δεν έχουμε την κατοχή της μπάλας. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο πρώτος στόχος είναι να κερδίζουμε και η άνοδος στη Super League 2. Αυτό έχω μόνο στο μυαλό μου και θα επιδιώξω να περάσω το ίδιο και στους παίκτες του.

Η Νίκη είναι από τις σημαντικές ομάδες στη ζωή μου. Δεν ήταν εύκολη απόφαση να έρθω από την Ισπανία εδώ, αλλά μου άρεσε το καινούργιο project που έχουν οι άνθρωποι της ομάδας, οι οποίοι είναι πολύ σοβαροί. Επιθυμούν να λειτουργήσει η ομάδα πλήρως επαγγελματικά, όπως και εγώ. Ο Βασίλης, ο Αλέξης και ο Ρήγας έχουν στο μυαλό τους μόνο ένα πράγμα, πώς θα βοηθήσουν τη Νίκη να φτάσει στη Super league 2… Ενας λόγος που ήρθα είναι και ο κόσμος» κατέληξε ο ισπανός τεχνικός της Νίκης.

Παίρνει το ο.κ.

Στη Νίκη εκτός από τα αγωνιστικά περιμένουν από την ΕΠΟ και τη διοργανώτρια αρχή να ανακοινώσει επίσημα ότι είναι πλέον ομάδα της νέας Football League με την ομάδα να επιστρέφει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και ήδη έχει συσταθεί με απόφαση γενικής συνέλευσης πενταμελής επιτροπή, που θα τρέξει τα ζητήματα της νεοσυσταθείσας ΠΑΕ (σε αυτήν βρίσκονται δύο νομικοί οι Νίκος Παπαπέτρος και Γιάννης Αρβανιτόπουλος, δύο οικονομολόγοι οι Αργύρης Χαδούλης, Δημήτρης Μιχάλης, αλλά και ο διακεκριμένος νομικός Νίκος Αγγελάρας, ενώ ο κ. Φάτσης θα αναλάβει εξωτερικό ρόλο, «τρέχοντας» τις επαφές με τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εμπορίου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου