ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νέο ξεκίνημα για τη Νίκη

νέο-ξεκίνημα-για-τη-νίκη-404659

Με πολλά νέα πρόσωπα και αισιοδοξία …ξεκινά προετοιμασία στην Πορταριά

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με αρκετά νέα πρόσωπα, με νέο προπονητή τον Ισπανό, με λάτιν πινελιές και με αισιοδοξία ότι δημιουργείται μια ανταγωνιστική ομάδα που παρότι καθυστέρησε – χωρίς δική της ευθύνη – θα είναι έτοιμη στην έναρξη να του πρωταθλήματος της Football League.

Η ομάδα της Νίκης Βόλου που σαν χθες πριν 95 χρόνια ιδρύθηκε θα ξεκινήσει από σήμερα ανεπίσημα την προετοιμασία και με την επιστροφή της από την Πορταριά αρχές Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί και επίσημα και πιο πλήρης.

Αλλωστε στη Νίκη εκτός από τα αγωνιστικά περιμένουν από την ΕΠΟ και τη διοργανώτρια αρχή να ανακοινώσει επίσημα ότι είναι πλέον ομάδα της νέας Football League με την ομάδα να επιστρέφει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και ήδη έχει συσταθεί με απόφαση γενικής συνέλευσης πενταμελής επιτροπή, που θα τρέξει τα ζητήματα της νεοσυσταθείσας ΠΑΕ (σε αυτήν βρίσκονται δύο νομικοί οι Νίκος Παπαπέτρος και Γιάννης Αρβανιτόπουλος, δύο οικονομολόγοι οι Αργύρης Χαδούλης, Δημήτρης Μιχάλης, αλλά και ο διακεκριμένος νομικός Νίκος Αγγελάρας, ενώ ο κ. Φάτσης θα αναλάβει εξωτερικό ρόλο, «τρέχοντας» τις επαφές με τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εμπορίου).

O Ισαάκ Χοβέ βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα στον Βόλο και από σήμερα μετά την πρώτη ομιλία στην πρώτη 17άδα παικτών θα πιάσει δουλειά στην Πορταριά για 12 μέρες ενώ συνεχώς θα προστίθενται παίκτες στο ρόστερ…

Επίσης ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου που θα ηγηθεί της ΠΑΕ βρίσκεται στον Βόλο και μαζί με τους Βασίλη Βενέτη και Ρήγα Στύλλα έχουν αναλάβει τις επαφές με παίκτες ικανούς να δημιουργήσουν ένα αγωνιστικό σύνολο με προδιαγραφές να πρωταγωνιστήσει στη Football League.

Οπως είχε προαναγγείλει ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ρήγας Στύλλας, η μεσοεπιθετική γραμμή της Νίκης Βόλου θα έχει λάτιν σύνθεση και μετά τη συμφωνία με τον Ισπανό μέσο Αλεξ Κρουθ και με τον Αργεντινό Σεμπαστιάν Καμπαγέρο, ακόμη ένας ποδοσφαιριστής από τη Λατινική Αμερική έρχεται να καλύψει μία από τις πιο νευραλγικές θέσεις της επίθεσης, αυτής του 10αριού. Η διοίκηση της Νίκης Βόλου έχει συμφωνήσει με τον Λούκας Γκαρσία Γκαμπριέλ Λόπες, όπως είναι το πλήρες όνομα του Λούκας Γκαρσία, ο οποίος την περσινή αγωνιστική σεζόν αποτέλεσε ένα από τα βασικά γρανάζια του ΝΠΣ Βόλος στην πορεία του προς τη Σούπερ Λιγκ 1.

Ο Γκαρσία ξεκίνησε την καριέρα του από τη Γκουαρανί στη Βραζιλία και από το 2011 έως και το 2014 αγωνίστηκε στη ρουμανική Ceahlăul (33 συμμετοχές, 1 γκολ). Από το 2014 έως και φέτος ο Γκαρσία έπαιζε στη Φινλανδία. Συγκεκριμένα, έχει φορέσει τη φανέλα της Χόνκα (3 συμμετοχές), Pallokerho-35 (33 ματς, 5 γκολ) και από το 2016 ενίσχυσε την Ίντερ Τούρκου της οποίας υπήρξε βασικό στέλεχος.

Στην πρώτη του χρονιά είχε 11 συμμετοχές, τη δεύτερη κατέγραψε 32 συμμετοχές και σκόραρε 5 φορές, ενώ φέτος είχε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο 14 ματς και 2 τέρματα.

Ο 31χρονος Αργεντινός άσος κατέγραψε 24 συμμετοχές με την ομάδα του Χουάν Φεράντο καλύπτοντας τόσο τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, όσο και τη θέση πίσω από τον σέντερ φορ. Στα 24 παιχνίδια ο Λούκας Γκαρσία σημείωσε και τέσσερα τέρματα.

Επίσης ο 27χρονος Αργεντινός μέσος Σεμπαστιάν Καμπαγιέρο είναι κι αυτός γνωστός στον Βόλο καθώς τα τελευταία δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα του ΝΠΣ Βόλος. Τη σεζόν 2017-18 κατέγραψε με τον ΝΠΣ Βόλος 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ την επόμενη περίοδο το κοντέρ του σταμάτησε στις 25 συμμετοχές στη Football League.

Ο Ισπανός Κρουζ, που ήταν πέρσι στη Δόξα Δράμας, έχει βγάλει εισιτήριο για αύριο Τετάρτη 21 Αυγούστου και θα πετάξει μέσω Λονδίνου για τη Νέα Αγχίαλο, με σκοπό να επικυρώσει τη συμφωνία του με την ομάδα της Νίκης και να πάει στην Πορταριά ενώ χθες ήρθε στον Βόλο μαζί με τον Ρ. Στύλλα ένας 24χρονος Ισπανός επιτελικός μέσος, που έχει παίξει με την Εθνική Ισπανίας U17 και έχει και την εμπειρία του εξωτερικού με ομάδα της Φινλανδίας, ενώ Ισπανός θα είναι και ο βασικός φορ της ομάδας.

Από τους Ελληνες νέους της Νίκης από σήμερα θα ξεκινήσουν ο 21χρονος ακραίος επιθετικός Βαγγέλης Λίτσιος, ο οποίος αγωνίστηκε την περσινή σεζόν με τον Α.Σ. Μετέωρα που κατέγραψε 23 συμμετοχές με τους κιτρινόμαυρους της Καλαμπάκας, σημειώνοντας έξι τέρματα, ο 22χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός Αντώνης Αναστασίου που αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν στην Κέρκυρα καταγράφοντας 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο, αλλά κι ένας ακόμη πλάγιος αμυντικός που είχε θητεία στη Νίκη.

Από τους «παλιούς» στην προετοιμασία θα είναι οι Αποστολίδης, Ιορδανίδης, Κώστας Παπαδόπουλος, Τσιώλης και Παπαδήμας, ενώ όλα δείχνουν ότι παρελθόν αποτελούν ο Μέτσε που πάει στον Καραϊσκάκη και οι Καρτσαμπάς και Μετούσι.

Ξεκίνησε το μπάσκετ

Ξεκίνησε χθες η προετοιμασία του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου. Η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας για μια δύσκολη και με υψηλές προσδοκίες σεζόν ξεκίνησε με ομιλία του διοικητικού ηγέτη Μπάμπη Τουτουντζόγλου και πρώτη προπόνηση των 15 καλαθοσφαιριστών από το νέο προπονητή Γ. Κοσμάτο χθες στο βοηθητικό γήπεδο του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου