Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Παίρνει Γέντρισεκ ο ΝΠΣ Βόλος

παίρνει-γέντρισεκ-ο-νπσ-βόλος-471440

Σε άλλη μια δυνατή μεταγραφική ενίσχυση προχωράει και ετοιμάζεται για τη Super League ο Βόλος ΝΠΣ, ο οποίος συμφώνησε με τον διεθνή Σλοβάκο επιθετικό Ερικ Γέντρισεκ που έχει περισσότερα από 100 γκολ παίζοντας σε αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πάντα σε υψηλό επίπεδο…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής έχει αξιόλογο βιογραφικό, καθώς μεταξύ άλλων αγωνίστηκε αρκετά χρόνια στην Μπουντεσλίγκα φορώντας τη φανέλα των Καϊζερσλάουτερν (90 συμμετοχές, 34 γκολ), Σάλκε, Φράιμπουργκ, ενώ ο έμπειρος στράικερ που και φέτος αγωνίστηκε στη Ξάνθη, τελείωσε την χρονιά με 25 συμμετοχές, 8 γκολ και μία ασίστ και είναι αναμφισβήτητα μια ποιοτική λύση στην επιθετική γραμμή των νεοφώτιστων.

Πριν έρθει στην Ελλάδα για μια διετία (2015-17) βρισκόταν στην Πολωνία για την Κρακοβία, όπου κατέγραψε 83 εμφανίσεις και 18 γκολ. Από το 2008 είναι διεθνής με την Εθνική Ανδρών της Σλοβακίας, όπου μετρά 37 συμμετοχές και 4 τέρματα και μάλιστα ξανάπαιξε στην πρώτη του χρονιά ως παίκτης της Ξάνθης όπου πέτυχε 11 γκολ!

Ο 32χρονος Γέντρισεκ γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1986, έχει καλές χρονιές στη Γερμανία ξεκινώντας από το Ανόβερο και μετά πέρασε από Καϊζερσλάουτερν, Σάλκε, Φράιμπουργκ και μετά στην Κότμπους. Ο ύψους 1,76 Γέντρισεκ που είναι διεθνής πριν έρθει στην Ελλάδα παίζοντας και στην Σπάρτακ Τρνάβα συνολικά στην καριέρα του έχει πραγματοποιήσει 348 συμμετοχές έχοντας 97 γκολ και 37 ασίστ.

Ο Γέντρισεκ παρέμεινε δύο σεζόν στην Ξάνθη συμπληρώνοντας 53 συμμετοχές και 19 γκολ και φυσικά πλέον είναι γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας

Με την απόκτηση του Γέντρισεκ, ο Βόλος ΝΠΣ αποκτά έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή για την επιθετική του γραμμή, στην οποία θα στηρίξει πολλά στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Ο Ερικ Γέντρισεκ έχει απαντήσει θετικά στην πρόταση του Βόλου και το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του συμβολαίου, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις προσεχείς ημέρες.

Η μεταγραφή τύπου Γέντρισεκ είναι ένα δείγμα για το τι θα ακολουθήσει στον Βόλος ΝΠΣ και την στελέχωση του ρόστερ για τη Super League κάτι που ανέφερε χθες σε συνέντευξη του στον SporFM 89,5 o δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος τονίζοντας: «Αυτή η ομάδα θα κάνει ανάλογη πορεία με τον Ολυμπιακό του 2010 αν και την πρώτη χρονιά στόχος είναι η άνετη παραμονή… Το ζητούμενο είναι να ενωθεί ο κόσμος του Βόλου για το καλό του ποδοσφαίρου και της πόλης. Ας πάρουν από 33% Ολυμπιακός και Νίκη για να πάμε με μια ομάδα το βολιώτικο ποδόσφαιρο ψηλά»…

Το σίγουρο είναι η ΠΑΕ Βόλος δείχνει ότι αλλάζει και ανεβαίνει επίπεδο και μπαίνει στην τελική ευθεία για να φτιάξει ένα δυνατό ρόστερ για την παρθενική του συμμετοχή στη Super League και στόχος είναι να είναι έτοιμο κατά 90% μέχρι τις 24 Ιουνίου που θα γίνει το νέο ξεκίνημα προετοιμασίας.

Θυμίζουμε πως ο Βόλος ΝΠΣ ΠΑΕ έχει ανακοινώσει δυο συμφωνίες με Αργεντινούς μέσους (τον Αουγκούστο Μαξ και τον Φερνάντο Ρούμπεν Ζοάο) και βρίσκεται κοντά στο να ανακοινώσει κι άλλους ποδοσφαιριστές που αν αποκτηθούν θα κάνουν αίσθηση.

Η πρώτη μεταγραφή από την ελληνική αγορά για τον Βόλος ΝΠΣ ήταν του Τάσου Τσοκάνη που αγωνιζόταν στον Παναιτωλικό, ενώ έχει και ευρωπαϊκές παρουσίες και η δεύτερη μεταγραφή Έλληνα ήταν ο 22χρονος τερματοφύλακας ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια αγωνιζόταν στον Αιγινιακό, Τάσος Καραγκιόζης.

Επίσης έχει φανεί να θεωρείται δεδομένο και το όνομα ενός ακόμη Αργεντινού ποδοσφαιριστή και συγκεκριμένα του 27χρονου αριστερού ακραίου αμυντικού Φράνκο Αριέλ Φερράρι που αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μίτρε με την οποία είχε 24 συμμετοχές.

Στην βολιώτικη ΠΑΕ έχουν πάρει κάποιες τελικές αποφάσεις για παίκτες που θα έρθουν στον Βόλο και απομένει να δούμε πόσοι από αυτούς που γράφτηκε για ενδιαφέρον θα είναι στις επιλογές ενώ πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν ακουστεί.

Στον ΠΑΟΚ ο Μπουργάνης

Στην αποκάλυψη ότι ο νεαρός Βολιώτης τερματοφύλακας Νίκος Μπουργάνης έχει πωληθεί στο ΠΑΟΚ προχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος χθες σε συνέντευξή του στον SporFM 89,5: «Είναι αλήθεια ότι ο Μπουργάνης πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ.Μάλλον θα δοθεί δανεικός, αλλά δεν είναι δικό μας θέμα αυτό. Το ζήτημα είναι ότι ο Βόλος έδωσε την ευκαιρία σε ένα νέο παιδί που είναι μάλιστα και Βολιώτης, να πάρει μία μεγάλη μεταγραφή» ανέφερε τονίζοντας ότι «ο Βόλος θα δείξει εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά, θέλει καλούς νέους παίκτες και σ΄ αυτή την κατεύθυνση προχωράμε».

Υπεύθυνος ακαδημιών ο Μιχ. Καπουρνιώτης

Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός στον Βόλος ΝΠΣ εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η ΠΑΕ Βόλος ανακοίνωσε ότι από τη νέα αγωνιστική περίοδο υπεύθυνος ακαδημιών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Καπουρνιώτης, έχοντας άμεσους συνεργάτες τον Νίκο Βαβανέλο και την Εφη Χατζηφωτίου.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά τη λειτουργία των ακαδημιών του Βόλου τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Επιπλέον, η ΠΑΕ Βόλος ευχαριστεί θερμά τον Δημήτρη Κλόντζα για την πολύτιμη προσφορά του στην ομάδα την περσινή περίοδο.

Σημειωτέον, ο Μιχάλης Καπουρνιώτης είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος διπλώματος προπονητικής UEFA B, ενώ ο Νίκος Βαβανέλος είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Βόλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου