ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε καλό δρόμο η σύσταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

σε-καλό-δρόμο-η-σύσταση-της-παε-ολυμπια-472489

Σε καλό δρόμο φαίνεται να βαδίζει πλέον η επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και μετά την ιστορική γενική συνέλευση για τη σύσταση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας από τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει επί της ουσίας να καλύπτεται και το μετοχικό κεφάλαιο, ενώ ήδη ξεκίνησε και ο προγραμματισμός για τη συμμετοχή στη νέα Football League.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου 1937 ΠΑΕ όπως θα είναι η ονομασία της νέας ποδοσφαιρικής εταιρείας θα έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ που είναι το μίνιμουμ για κάθε νέα ΠΑΕ της Football League και η επιτροπή, που είναι αρμόδια για τις διαδικασίες σύστασης της ΠΑΕ θα τις «τρέξει» από Δευτέρα, ενώ θα εκδοθούν 1000 μετοχές με το κόστος της κάθε μίας στα 30 ευρώ.

Στην προχθεσινή ΓΣ ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος χειροκροτούμενος ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του να αναλάβει, μαζί με συνεργάτες του, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της υπό σύσταση ΠΑΕ και έδωσε το μήνυμα ότι η νέα ΠΑΕ με υγεία και γνώση θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό εκεί που του αρμόζει και εκεί που επιθυμεί ο κόσμος του.

«Θα προσπαθήσω, με τη βοήθεια και τη δική σας, να τρέξω αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός Βόλου μπαίνει ξανά σε επαγγελματικές κατηγορίες μετά από τρία χρόνια και ύστερα από δύο διαλύσεις τα τελευταία εννέα χρόνια… Είμαι ένας από αυτούς που ενδιαφέρεται για την ομάδα και θέλουμε, μαζί με κάποιους φίλους και συνεργάτες, οι οποίοι θα ανακοινωθούν, μόλις ολοκληρωθεί η σύσταση της ΠΑΕ, να πάρουμε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Μπορεί να πάρουμε εμείς τις μετοχές, αλλά εσείς είστε ο Ολυμπιακός Βόλου. Αν δεν με θέλετε, θα φύγω. Θα είμαι, όμως, εδώ για σας και αυτό που θα πω είναι, ότι το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να στηρίζετε όποιον βρίσκεται στον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό που θα τονίσω με σιγουριά είναι, ότι τεχνοκρατικά και οικονομικά θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν από ενάμιση χρόνο με πολύ κόπο και χρήμα. Πιστεύω, ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Ολυμπιακός Βόλου για πάντα. Δεν αλλάζουμε…» ανέφερε ο Ε. Τσιμπανάκος ενώ ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου Νίκος Τσεκούρας τόνισε στη γενική συνέλευση πως θα πρέπει όλοι να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια που θα γίνει στον Ολυμπιακό, ως επαγγελματική ομάδα πλέον και ευχήθηκε σύντομα ο Ολυμπιακός να αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ: «Το ότι η ομάδα γίνεται ΠΑΕ, όπως καταλαβαίνετε, σημαίνει ότι αλλάζει αυτόματα επίπεδο σε όλους τους τομείς. Οπως ορίζει ο νόμος, προτεραιότητα έχουν τα μέλη του συλλόγου στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι στην περυσινή Γενική Συνέλευση είχαμε πει, ότι ηθικά προηγούνται στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου οι άνθρωποι που έχουν βάλει τα χρήματα, προκειμένου η ομάδα να βγει κατηγορία. Πλέον την ευθύνη της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, άρα και της απόφασης για όλα τα θέματα, θα την έχει αυτός που θα πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη, πέρα του ότι πρέπει να ορίσει ένα μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της νέας ΠΑΕ, όπως προβλέπεται, δε θα έχει καμία άλλη αρμοδιότητα. Το ότι κάποιος κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά μπορεί και να μη σημαίνει τίποτα, εάν δε συμβούν δύο σημαντικά πράγματα κατά τη γνώμη μας. Να δημιουργήσει μία ομάδα οικονομικά υγιή, μία ομάδα ανταγωνιστική, βάσει του ονόματος του Ολυμπιακού Βόλου και βέβαια όλοι εμείς να αγκαλιάσουμε την ομάδα και δε συμπαρασταθούμε σε αυτόν τον άνθρωπο, αγοράζοντας έστω μία μετοχή, έστω ένα εισιτήριο διαρκείας, φέρνοντας μία χορηγία και τέλος με την παρουσία μας στους αγώνες, ας μην ψάχνουμε αλλού τους υπεύθυνους. Καλώ λοιπόν όλους να βοηθήσετε τη νέα προσπάθεια του Ολυμπιακού για να ξαναδούμε την ομάδα μας σύντομα στη Σούπερ Λιγκ» κατέληξε ο Ν. Τσεκούρας

Στην προχθεσινή γενική συνέλευση αίσθηση προκάλεσε και η ομιλία παρέμβαση του δικηγόρου και μέλος του Ολυμπιακού Βόλου Θανάση Χαρμάνη ο οποίος προέτρεψε τους φιλάθλους της ομάδας να στηρίξουν την ομάδα στην επιστροφή της στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ευχήθηκε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Πλέον τώρα ενώ το ενδιαφέρον μετατίθεται στην ημερομηνία που θα οριστεί ως καταληκτική για την κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό για την υπό σύσταση ΠΑΕ …και για να γίνει γνωστός και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και στη συνέχεια το ΔΣ, ενώ αναμένεται και υλοποίηση του προγραμματισμού στο ποδοσφαιρικό τμήμα με του πρωταθλητές …τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές να είναι κι αυτοί στο περίμενε, ενώ ένα θέμα που θα απασχολήσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι και η έδρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου