ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Χτιστήκαμε για την άνοδο»

χτιστήκαμε-για-την-άνοδο-536099

«Παίξαμε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο» ανέφερε για τον Ολυμπιακό Β. ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης

Για μια χρονιά που ολοκληρώθηκε και ήταν απόλυτα πετυχημένη για τον Ολυμπιακό Βόλου μίλησε ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης που με τους «ερυθρόλευκους» πανηγύρισε και την 9η δική του άνοδο… Ο Ολυμπιακός επανέρχεται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα κερδίζοντας την άνοδο, από τον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής με 69 βαθμούς σε 26 παιχνίδια πρωταθλήματος. Η ομάδα σημείωσε συνολικά 22 νίκες, τρεις ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκε μόνο από τα Μετέωρα εκτός έδρας. Ως γηπεδούχος ο Ολυμπιακός είχε να επιδείξει 12 νίκες και μία ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική με τον Αλμυρό, ενώ εκτός έδρας οι «ερυθρόλευκοι» μέτρησαν 10 νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Σημείωσαν συνολικά 64 τέρματα και δέχθηκαν 12. Την πορεία του Ολυμπιακού Βόλου μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 4ο όμιλο σχολίασε ο Περικλής Αμανατίδης. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» μίλησε στην ΕΡΑσπορ για τον προβιβασμό της ομάδας, δίνοντας και τη δική του άποψη για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά:

Για την χρονιά του Ολυμπιακού Βόλου: «Παίξαμε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, δεν κάναμε… κοιλιά στην πορεία μας. Γεμάτη η χρονιά, με τρομερή οργάνωση. Είχαμε έναν άξιο αντίπαλο, στο πρόσωπο της Νίκης Βόλου, που μας είχε σε εγρήγορση».

Για τα «κλειδιά» της επιτυχίας: «Χτιστήκαμε για την άνοδο. Πετύχαμε όλους τους μεταγραφικούς μας στόχους και εκείνοι μας δικαίωσαν. Ήταν μια χρονιά σχολείο για τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να κρατάνε αυτές τις χρονιές οι ομάδες. Πρέπει να έχεις ξεκάθαρο πλάνο από την αρχή, πως να φτιάξεις την ομάδα, τι χαρακτήρες θα υπάρχουν, τι διαχείριση θα έχεις μέσα στη σεζόν, σε δύσκολες καταστάσεις, καθώς και υπομονή».

Για το επίπεδο του Ολυμπιακού Βόλου: «Όντως λειτουργήσαμε σε επαγγελματικό επίπεδο, καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Πρέπει να είμαστε σε αυτές τις κατηγορίες και τώρα σειρά έχει η Νίκη, η οποία βρίσκεται στα μπαράζ και πιστεύω πως θα τα καταφέρει».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου: «Είχαμε τη στήριξη του κόσμου μας και όπως μαθαίνω υπάρχει κι άλλος τόσος, που περιμένει να μας στηρίξει, με τη συνέχεια των επιτυχιών μας».

Για την αναδιάρθρωση: «Υπάρχει στο μυαλό των ανθρώπων πως πρέπει να αλλάξει κάτι. Συμφωνώ πως πρέπει να υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Δεν είναι λύση τα διετή συμβόλαια μόνο. Πρέπει να μπουν προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις ώστε να συμβεί. Να υπάρχουν υποδομές και ακαδημίες. Τι άνθρωποι θα διοικούν τις ομάδες, αριθμός εισιτηρίων κλπ. Θέλω να πω με αυτό πως πρέπει να μπουν σταθερές βασεις στο ποδόσφαιρο μας, ώστε να αλλάξει το προϊόν μας.

Να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, χωρίς εγωισμό, προκειμένου να πάμε μπροστά. Να μην υποβαθμίζουμε την ίδια μας τη δουλειά. Θα αλλάξουμε αν υπάρξουν αληθινές συνεργασίες και πρέπει να το κάνουμε επιτέλους κι αυτό. Μικρή η σημασία τα ονόματα στις κατηγορίες. Να υπάρξει αληθινή αναδιάρθρωση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου