ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Το μυαλό στο μπαράζ και την άνοδο

το-μυαλό-στο-μπαράζ-και-την-άνοδο-542439

Με το μυαλό αρχικά στην κλήρωση και στη συνέχεια στο διπλό μπαράζ για να βρεθεί από τη Γ’ Εθνική στη νέα Football League έχει η Νίκη Βόλου θέλοντας να μη χάσει την ευκαιρία να βρεθεί και πάλι στα επαγγελματικά πρωταθλήματα…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τη Μεγάλη Δευτέρα (13:00) στα γραφεία της ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία και θα γίνουν γνωστά τα ζευγάρια των αγώνων που θα αποτελούν οι 8 δεύτερες ομάδες των 8 ομίλων ενώ οι αντίπαλοι θα προκύψουν από τους ομίλους 1-4 και 5-8, με τα παιχνίδια να είναι διπλά.

Ετσι για τη Νίκη ο αντίπαλος θα είναι ένας από τους Νέστο Χρυσούπολης, ΠΟ Τρίγλιας και Θεσπρωτό, ενώ άλλα δυο ζευγάρια θα γίνουν από τις ομάδες Ιωνικός, Διαγόρας Ρόδου, Αιολικός και Καλαμάτα.

Στη Νίκη ενώ συνεχίζονται οι προπονήσεις ο Ράτκο Ντόστανιτς και οι συνεργάτες του έχουν ήδη μια πρώτη εικόνα από τους τρεις πιθανούς αντιπάλους αν και η τελική «ανάλυση» θα γίνει αφού οριστικοποιηθεί ποια ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη της Νίκης στα δυο ματς -βήματα πριν την άνοδο στις 5 και τις 12 Μαΐου.

Για το πρώτο από τα δύο παιχνίδια που θα κρίνουν όλη τη χρονιά θα λείψουν λόγω τιμωρίας οι Ρόβας και Ντινιωτάκης, ενώ και ο κόσμος ετοιμάζεται για μια διαδικασία που δεν είναι πρωτόγνωρη για τη Νίκη.

Το κορυφαίο μπαράζ για τη Νίκη και τον κόσμο της ήταν αυτό της Λεωφόρου στις 23 Ιουλίου του 1983 με τον Αιολικό, ενώ ως μπαράζ και τελικός «θεωρήθηκε» και το ματς πρωταθλήματος του 1976 στις Ερυθρές (Κρεοκούκι) που η ομάδα της Νέας Ιωνίας κέρδισε με γκολ του Βουρούκου 0-1 τη Δάφνη Ερυθρών και μαζί την άνοδο στη Β’ Εθνική.

Το 1983 στη Λεωφόρο μπροστά σε πάνω από 20.000 θεατές η ομάδα της Νίκης ήταν νικήτρια στα πέναλτι (2-2 κ.α.) που έγινε ήρωας ο τερματοφύλακας Γιάννης Χατζής και η ομάδα επικράτησε με 3-2 και παρέμεινε στην κατηγορία.

Τον Ιούνιο του 1991 η Νίκη παίζει στην Καρδίτσα μπαράζ παραμονής με τη Λαμία και πάλι είναι νικήτρια στα πέναλτι, ενώ την περίοδο 1999-2000 θα παίξει 4 αγώνες αλλά δεν θα καταφέρει την παραμονή της στη Γ’ Εθνική και λόγω διαιτησίας!

Η Νίκη είχε τα πιο πρόσφατα πλει οφ ανόδου που το 2012 οδήγησαν την ομάδα στην Β΄ Εθνική και το 2014 με 14 αγώνες (8-3-3) στην Α΄ Εθνική.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου