ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Κρήτη με Πλατανιά η ΠΑΕ Βόλος

στην-κρήτη-με-πλατανιά-η-παε-βόλος-578082

Με στόχο τη 16η φετινή νίκη και την 8η εκτός έδρας ο πρωτοπόρος Βόλος ΝΠΣ ΠΑΕ αγωνίζεται σήμερα (3 μ.μ.) στην Κρήτη όπου στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League θα αντιμετωπίσει στα Περιβόλια Χανίων τον αήττητο στην έδρα του Πλατανιά.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η ΠΑΕ Βόλος πήγε στην Κρήτη ως πρωτοπόρος με 8 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Απόλλωνα Λάρισας που αύριο παίζει στη Δράμα, ενώ 9 βαθμούς πίσω είναι η Καλαμαριά και η Παναχαϊκή που παίζουν μεταξύ τους… και 12 βαθμούς πίσω είναι ο σημερινός αντίπαλος Πλατανιάς που στο ματς του α΄ γύρου στη Νεάπολη γνώρισε την πρώτη του ήττα (3-1) και μάλιστα δέχτηκε για πρώτη και τελευταία φορά τρία γκολ ενώ στην έδρα του έχει 7 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Πάντως και στο σημερινό ματς ενώ επιστρέφει και θα αγωνιστεί ο Αργεντινός μέσος Σεμπαστιάν Καμπαγέρο θα υπάρχουν απουσίες για τον προπονητή της ΠΑΕ Βόλος Χουάν Φεράντο καθώς θα λείψουν οι Στέργιος Δημόπουλος και Δημήτρης Ουνγιαλίδης, αλλά η ΠΑΕ Βόλος έδειξε πως έχει τις λύσεις στις πολλές απουσίες και ατυχίες καθώς υπάρχουν και από καιρό τραυματίες Θωμάς Βασιλείου, Αλμπερτ Ρούσσος και Φώτης Καραγκιολίδης.

Η προετοιμασία των παικτών της ΠΑΕ Βόλος ολοκληρώθηκε χθες το πρωί με τον Χουάν Φεράντο να ανακοινώνει την 19μελή αποστολή που στη συνέχεια ταξίδεψε για την Κρήτη.

Αναλυτικά οι «εκλεκτοί»: Μπουργάνης, Ντεντάκης, Πέντα, Πίσπας, Γκαλίτσιος, Ενγκουέμ, Καμπαγιέρο, Μάντζης, Λούκας, Καρρίκι, Ηλιόπουλος, Φράγκος, Κότο, Δόρης, Πίτου Γκαρσία, Κορέλας, Κόκκορης, Παπαδόπουλος, Πίτκας.

Το σημερινό ματς του Βόλος ΝΠΣ θα καλυφθεί τηλεοπτικά (15:00 ΕΡΤ3) όπως και ένα ακόμη εκτός έδρας μέσα στον Μάρτιο… το ματς για την 25η στην Κέρκυρα (31/3).

Ο σημερινός αντίπαλος του Βόλος ΝΠΣ Πλατανιάς μετρά επιστροφές και για τον Γιάννη Τάτση είναι δεδομένη η επιστροφή του Μιγκέλ που απουσίασε από δύο ματς με Εργοτέλη και Τρίκαλα και του Ποζατζίδη που ήταν επίσης τιμωρημένος στο τελευταίο ματς. Αντίθετα, απών θα είναι ο Μποσέτι που έχει δηλωθεί να εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του κόντρα στους Βολιώτες.

Οι Χανιώτες έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία το τελευταίο διάστημα και ενόψει του αγώνα με τους πρωτοπόρους είχαν ζητήσει από την ΚΕΔ αξιολογημένους διαιτητές.

Και μπορεί το αίτημά τους να μην έγινε δεκτό ωστόσο επανήλθαν καθώς χθες ενημέρωσαν ότι έχουν ζητήσει την παρουσία εκπροσώπου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας στο γήπεδο των Περιβολίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων ενημερώνει ότι με επιστολή που απέστειλε στην ΚΕΔ ζητά την παρουσία εκπροσώπου της στη σημερινή αναμέτρηση με τον Βόλο στο γήπεδο των Περιβολίων για την 23η αγωνιστική της Football League».

Ο Φώτης Πολυχρόνης από την ΕΠΣ Πιερίας ειναι ο διαιτητής που «σφυρίζει» σήμερα το ματς Πλατανιάς-ΝΠΣ Βόλος της 23ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Ο Φώτης Πολυχρόνης είχε σφυρίξει στη Νεάπολη στο ματς της ΠΑΕ Βόλος με τον Ηρακλή (0-2), ενώ σήμερα θα έχει βοηθούς τους Στάθη Γαρεφαλάκη και Δημήτρη Μαυρουδή από την ΕΠΣ Ηρακλείου.

Αύριο στην Καλαμαριά για το ματς του Απόλλωνα Πόντου με την Παναχαϊκή θα βρεθεί ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης του Συνδέσμου Ηπείρου, στη Δράμα για τον αγώνα της Δόξας με τον Απόλλωνα Λάρισας θα βρεθεί ο Μελέτιος Γιουματζίδης (Πέλλας), ενώ στην Κέρκυρα για την αναμέτρηση των Φαιάκων με τον Εργοτέλη ο Ματθαίος Βουρνέλης (Μακεδονίας).

Αναλυτικά όλοι οι αγώνες (15.00) της 23ης αγωνιστικής:

Σήμερα Σάββατο (23/3)

Πλατανιάς – Βόλος ΝΠΣ

Κέρκυρα – Εργοτέλης

Αιγινιακός – ΑΟΧ-Κισσαμικός

Ηρόδοτος – ΑΟ Τρίκαλα

Αύριο Κυριακή (24/3)

Δόξα Δράμας – Απόλλων Λάρισας

Α.Ε. Καραϊσκάκης – Ηρακλής

Απόλλων Πόντου – Παναχαϊκή

Σπάρτη – Αήττητος Σπάτων (3-0 α.α.)

Νωρίτερα το Βόλος ΝΠΣ – Ηρόδοτος

Η διοργανώτρια αρχή της Β΄ Εθνικής γνωστοποίησε το πρόγραμμα των επόμενων τριών αγωνιστικών, με μια μόνο αλλαγή, καθώς ο αγώνας της ΠΑΕ Βόλος με τον Ηρόδοτο θα ξεκινήσει στις 14.00 και όχι στις 15.00 της Τετάρτης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην 24η αγωνιστική:

Τετάρτη (27/3)

14:00 Βόλος ΝΠΣ – Ηρόδοτος(Διαιτητής Ν.Θεοδωρόπουλος-Φλώρινας)

15:00 Πλατανιάς – Σπάρτη

15:00 Τρίκαλα – Κέρκυρα

15:00 Απόλλων Λάρισας – Απόλλων Πόντου (ΕΡΤ3)

15:00 Εργοτέλης – Αιγινιακός

15:00 Παναχαϊκή – ΑΟΧ-Κισσαμικός

Αήττητος Σπάτων – Α.Ε. Καραϊσκάκης 0-3 α.α.

Πέμπτη (28/3)

15:00 Ηρακλής – Δόξας Δράμας (ΕΡΤ3)

Στην 25η αγωνιστική τηλεοπτικά θα είναι τα ματς Σάββατο (30/3)15:00 Ηρόδοτος – Πλατανιάς (ΕΡΤ3) και Κυριακή (31/3) 15:00 Κέρκυρα – Βόλος ΝΠΣ (ΕΡΤ3), ενώ στην 26η αγωνιστική την Κυριακή (7/4) 16:00 ο Βόλος ΝΠΣ θα υποδεχτεί στη Νεάπολη τον Αιγινιακό

Θεσσαλονίκη οι Νέοι

Μία αγωνιστική απομένει για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος στο πρωτάθλημα Νέων της Β’ Εθνικής και όλα έχουν κριθεί σχετικά με τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Φάιναλ Φορ, ενώ η Κ-19 της ΠΑΕ Βόλος θα παίξει σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Στον 1ο όμιλο Παναχαϊκή και Εργοτέλης έχουν περάσει στην τελική φάση, ενώ για τον 2ο όμιλο το «εισιτήριο» έχουν πάρει ο Ηρακλής ως πρώτος και ως δεύτερη η Κέρκυρα.

Η 14η αγωνιστική στο 2ο όμιλο στο πρωτάθλημα Νέων της Β’ Εθνικής:

Σάββατο (23/3)

14:00 Ηρακλής – ΠΑΕ Βόλος (Μίκρας Θεσ/νίκης)

15:30 Απόλλων Λάρισας – Α.Ε. Καραϊσκάκης (Γλαύκης Λάρισας)

Κυριακή (24/3)

15:00 Αιγινιακός – Κέρκυρα (Γ. Παραλυκίδης Αιγινίου)

13:30 Απόλλων Πόντου – Δόξα Δράμας (Αριστοτέλης Καλαμαριάς)

Αήττητος τέλος

Τέλος με κάθε επισημότητα… Η παρουσία του Αήττητου Σπάτων στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής σταματά εδώ, καθώς η Ένωση Β’ Εθνικής ανακοίνωσε χθες την αποβολή του από το πρωτάθλημα.

Μια εξέλιξη για την οποία επικυρώθηκε από τη στιγμή που η διοργανώτρια έλαβε στα χέρια της τη διαπιστωτική πράξη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, βάσει της οποίας η ομάδα των Σπάτων αποβάλλεται άμεσα λόγω του γνωστού θέματος με την εκπρόθεσμη κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Έτσι, η ομάδα δεν συνεχίζει στο πρωτάθλημα, όπως και αυτή των Νέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου