ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέλει …πάλι διπλό στη Λάρισα

θέλει-πάλι-διπλό-στη-λάρισα-630274

Ο Ολυμπιακός Βόλου κοντράρεται αύριο με τον Τύρναβο στο Αλκαζάρ θέλοντας και τη ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο γύρο

Ενα ακόμη διπλό στη Λάρισα θέλει να σημειώσει αύριο ο Ολυμπιακός Βόλου για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί στις θέσεις για τα Play off, βάζοντας μετά την επίτευξη του στόχου της τριάδας και νέο στόχο αυτή τη φορά την 2η θέση και τη μείωση της διαφοράς από τον πρωτοπόρο Ηρακλή.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αύριο ο Ολυμπιακός θα επισκεφτεί για τρίτη φορά φέτος το Αλκαζάρ και τη Λάρισα και πάει για το τρίτο του διπλό στο ίδιο γήπεδο, αλλά με άλλο αντίπαλο αφού οι προηγούμενες νίκες ήταν επί της ΑΕΛ στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα, ενώ αύριο αντίπαλος είναι ο Τύρναβος.

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου με πέντε σερί νίκες, διαθέτει την καλύτερη επίθεση του ομίλου με 28 γκολ, τελευταία δέχεται δύσκολα γκολ… εκτός έδρας, μετρά τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ φιγουράρει στην τρίτη θέση της κατάταξης του Βορείου Ομίλου. Εχει κατακόρυφη ανοδική πορεία και δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου, όταν ηττήθηκε από τον ουραγό τότε Τύρναβο στο ΕΑΚ.

Ο Τύρναβος ως γηπεδούχος έχει απολογισμό 4 ήττες (Ζάκυνθος 0-1, Ηρακλής 0-2, Αγροτικός Αστέρας 1-2 και Λάρισα 1-2), δύο ισοπαλίες (Πιερικός 0-0, Αιγινιακός 0-0) και μόλις 3 νίκες (Φωκικός 1-0, Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0 και Καλαμαριά 1-0).

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός σε δύο επισκέψεις στη Λάρισα έχει καταφέρει να πάρει ισάριθμα διπλά, είναι ένα ακόμη στοιχείο υπέρ του, αλλά το αυριανό ματς είναι διαφορετικό όπως και ο αντίπαλος.

Ενώ απομένουν 6 αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής περιόδου της Football League ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του 5 παιχνίδια και το ρεπό του. Από αυτά τα 2 είναι στο Βόλο με Αιγινιακό και Φωκικό και τα τρία εκτός έδρας με Τύρναβο, Εθνικό Σερρών και Αναγέννηση Καρδίτσας.

Το ματς-κλειδί είναι βέβαια το αυριανό με τον Τύρναβο και ο Ολυμπιακός θέλει με την 6η σερί νίκη να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες για να βρεθεί ψηλότερα…αφού γνωρίζει πως η Ζάκυνθος έχασε χθες και δεν απειλεί όπως και η ΑΕΛ που θα κάνει ρεπό. Ο Ολυμπιακός εκτός των άλλων περιμένει να χάσει παιχνίδι που κέρδισε η Λαμία που σημαίνει -3 βαθμοί ενώ περιμένει και τιμωρία για τη Λάρισα.

Ο Τύρναβος πάντως αγνοεί τη νίκη τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι «τελικός». Αλλωστε στην επόμενη 22η αγωνιστική ενώ ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί στο Βόλο τον Αιγινιακό. η Λαμία θα παίξει εκτός έδρας με τον Τύρναβο, η Λάρισα θα παίξει στην Αμφισσα και η Ζάκυνθος εντός αλλά με τον Ηρακλή.

Ο Ολυμπιακός θέλει μέχρι τότε νίκες για να μη μείνει πίσω με το ρεπό που θα κάνει στην 23η αγωνιστική όταν θα υπάρξουν τα ματς Λαμία – Ηρακλής, Καλαμαριά – Ζάκυνθος και ΑΕΛ – Εθνικός Σερρών

Για το αυριανό ( 15.00) ματς με τον Τύρναβο στο Αλκαζάρ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ποντάρει και στον Χερόν Μπεριάν που στο παιχνίδι με τον Πιερικό είχε υποστεί θλάση α’ βαθμού στον δικέφαλο. Θυμίζουμε, πως τιμωρημένος είναι ο Γρηγόρης Κυζιρίδης (εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής, λόγω αποβολής στο παιχνίδι με τη Λαμία).

Σε αναμονή

Δεν προέκυψαν εξελίξεις χθες Παρασκευή (αναφορικά με την ένσταση που έχει καταθέσει η Αναγέννηση Καρδίτσας κατά του κύρους της αναμέτρησης με τη Λαμία.

Οι Θεσσαλοί ζητούσαν, ως γνωστόν, να πάρουν τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά για το ματς της 19ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου λόγω αντικανονικής χρησιμοποίησης του Χουσεΐν Μουμίν από πλευράς της ομάδας της Φθιώτιδας, ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ενωσης Β’ Εθνικής αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη (12/3).

Κάτι ανάλογο έγινε και με τους Ολυμπιακό Βόλου και Εθνικό Σερρών, που επρόκειτο να δώσουν εξηγήσεις για το φερόμενο ως ύποπτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Τους «ερυθρόλευκους» εκπροσώπησε ο δικηγόρος Δημήτρης Καρπετόπουλος και τους Σερραίους ο νομικός Χάρης Γρηγορίου, με αμφότερους να ζητούν αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για την ερχόμενη Πέμπτη (12/3).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου