ΤΟΠΙΚΟ

Ιστορίες τελικών…

ιστορίες-τελικών-657586

Ο πρόεδρος φέτος του Σαρακηνού Βασίλης Τζέκας, ως τερματοφύλακας ήταν ρέκορντμαν του Κυπέλλου ΕΠΣΘ

Ο θεσμός του κυπέλλου έχει ιδιαίτερη σημασία και όλα τα χρόνια έχουν σημειωθεί ξεχωριστές ιστορίες, διαφορετικά ρεκόρ, πολλές συγκινήσεις και εκπλήξεις, ενώ κύπελλο ΕΠΣΘ έχει κατακτήσει και η Δήμητρα Τρικάλων, όταν η Ενωση ήταν ολόκληρης της Θεσσαλίας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενα από τα σπάνια ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί τα προσεχή χρόνια κατέχει ο Βασίλης Τζέκας που πλέον είναι ο πρόεδρος της ομάδας του Σαρακηνού που παίζει αύριο στον τελικό.

Ο Τζέκας σταμάτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του αγωνιστικά αλλά συνεχίζει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπου για δύο δεκαετίες δεν σταμάτησε να υπερασπίζεται εστίες ομάδων της Μαγνησίας έχοντας διατελέσει και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, φορώντας τη φανέλα των δύο μεγάλων ομάδων της πόλης, του Ολυμπιακού και της Νίκης.

Ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τον Εθνικό, στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Τοξότη, ενώ το 1995 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό Βόλου.

Λίγοι, ωστόσο, γνωρίζουν πως ο Βασίλης Τζέκας κατέχει ένα απίστευτο ρεκόρ. Από το 2000 έως το 2010 έχει αγωνιστεί στους περισσότερους τελικούς Κυπέλλου ΕΠΣΘ, καθώς απουσίασε μόνο από τον τελικό του 2003. Μάλιστα έχει κατακτήσει έξι τίτλους με πέντε διαφορετικές ομάδες, Ηρακλή Βόλου το 2000, Νίκη Βόλου (δύο φορές 2001 και 2002), Εθνικό Ολυμπιακό Βόλου 2004 , Θησέα το 2008 και Ρήγα το 2009.

Ο Βασίλης Τζέκας έχει χάσει και τελικούς το 2006 με τον Ολυμπιακό Βόλου, το 2007 με τον Θησέα και 2010 με τον Ρήγα Φεραίο.

Επίσης, τρεις χρονιές ο Βασίλης Τζέκας έχει αγωνιστεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών με τους Ηρακλή Βόλου, Θησέα και Ρήγα.

Αύριο ο Βασίλης Τζέκας, θέλει τον πρώτο του τίτλο ως πρόεδρος του Σαρακηνού.

Εκτός του Τζέκα υπάρχουν και άλλοι παίκτες που τα τελευταία χρόνια έχουν αρκετές συμμετοχές σε τελικούς (Ανδρουτσόπουλος, Γρούνας, Λάππας, Νούσιας, Αρσένος, Κόρμπας κ.α ), ενώ ο Νίκος Δενελάβας που θα δώσει και αύριο το παρών έχει αγωνιστεί και ως συμπαίκτης με τον Τζέκα. Επίσης και ο Θανάσης Ψαρόμπας που θα είναι στον πάγκο έχει παίξει επτά τελικούς και έχει αγωνιστεί μαζί και αντίπαλος του Τζέκα.

Από τους τωρινούς παίκτες του αυριανού τελικού ο Αποστολίδης σήκωσε 5 φορές κύπελλο (2 με Ρήγα, 3 με Πύρασο, ενώ και ο Λευτέρης Δενελάβας παίζει σε τρίτο συνεχόμενο τελικό και έχει κερδίσει το τρόπαιο τις προηγούμενες φορές με τον Πύρασο. Στην ίδια κατηγορία ανήκει ο Βλάσης Στούκας αλλά και οι Αποστόλης Τανάγιας, Μιχάλης Αποστολίδης, Γιάννη Κοντογιάννης που φέτος βρίσκονται στην ΑΕΔ και τις προηγούμενες χρονιές αγωνιζόταν στον Πύρασο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου