ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βλέπει τη διαφορά να μεγαλώνει

βλέπει-τη-διαφορά-να-μεγαλώνει-688521

Ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε πίσω στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης

Ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε πίσω στη διεκδίκηση για είσοδο στην τριάδα των πλέι οφ μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του, και πάλι από ομάδα που είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία, αφού μετά τη Ζάκυνθο οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν στο Βόλο και από τον Ηρακλή που ξέφυγε από τη βολιώτικη ομάδα 16 ολόκληρους βαθμούς.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ηρακλής έδειξε σίγουρα καλύτερος και κέρδισε στο Βόλο 0-1 στην 15η αγωνιστική στο βόρειο όμιλο της Football League, ο Ολυμπιακός όμως βλέπει τη διαφορά να μεγαλώνει και από τους άλλους διεκδικητές της τριάδας αφού χθες κέρδισαν Ζάκυνθος και Λάρισα.

Από προχθές, με τη νίκη της στο Βόλο η ομάδα της Θεσσαλονίκης διεύρυνε το μοναδικό ρεκόρ στην κατηγορία καθώς παραμένει αήττητη από την αρχή της σεζόν, ενώ όσον αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου, γνώρισε την 6η ήττα (3η στο Βόλο) και παρέμεινε στην 5η θέση και στο -16 από την κορυφή.

Ο Ηρακλής πέτυχε την 8η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια μακριά από το «Καυτανζόγλειο» έχοντας σημειώσει 13 γκολ κι έχοντας δεχθεί μόλις ένα.

Η δεύτερη Λαμία έχει 10 βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό που από πάνω του βρίσκεται στο +7 η Ζάκυνθος και στο +5 η Λάρισα βλέποντας κάθε αγωνιστική όλα να γίνονται πιο δύσκολα στην προσπάθεια για είσοδο στα πλέι οφ.

Μπορεί πλέον η βολιώτικη ομάδα να βλέπει μπροστά και τον αγώνα για την 16η αγωνιστική στην Καλαμαριά με τον Απόλλωνα που θα γίνει την Δευτέρα 9/2 και με τηλεοπτική μετάδοση, αλλά γνωρίζει πλέον ότι τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη πιο δύσκολα όσον αφορά τη διεκδίκηση της 3ης θέσης και απαιτούνται σερί νίκες.

Χαρακτηριστικές ήταν άλλωστε και οι δηλώσεις του Δ. Ελευθερόπουλου για ανωτερότητα του Ηρακλή. «Ο Ηρακλής είναι ομάδα Super League. Είναι παράδειγμα προς μίμηση. Υπομονή χρειάζεται, εγώ την έχω, θα πρέπει να την έχουν και οι υπόλοιποι» δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων».

Από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν χάσει δύο φορές από τους Ηρακλή και Ζάκυνθο, μία από τη Λαμία (δεν έχει γίνει το παιχνίδι για τον δεύτερο γύρο), ενώ έχει κερδίσει μόνο την ΑΕΛ στο Βόλο (υπάρχει μπροστά και το παιχνίδι στο Αλκαζάρ) και σίγουρα η τριάδα που ακολουθεί (Καλαμαριά – Αγρ. Αστέρας-Λάρισα) θα είναι καθοριστική…

Σήμερα ο Ολυμπιακός με 20 βαθμούς μετά από 15 αγωνιστικές πρέπει να κάνει αγώνα δρόμου, ένα σερί νικών και αγωνιστική υπέρβαση για ακολουθήσει τις ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν και από τα αποτελέσματα της Λαμίας, της Ζακύνθου και της ΑΕΛ.

Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Τόρης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, ενώ εξέπληξε η εκτίμησή του πως φέτος θα ανεβούν πάνω από δύο ομάδες.

Συγκεκριμένα για το αν χάθηκε ο στόχος της τριάδας απάντησε: «Μην απογοητευόμαστε, τίποτα δεν χάθηκε ακόμα. Ηταν μία ήττα μπορεί να την πεις εντός προγράμματος. Εχει ακόμα δρόμο το πρωτάθλημα.10 αγωνιστικές είναι 30 πόντοι. Δεν θέλαμε να πιστεύουμε πως θα χάναμε, αλλά έτσι είναι η μπάλα. Ο Ηρακλής έχει καπαρώσει την πρώτη θέση. Για εμάς είναι μακρινό όνειρο να πιάσουμε τον Ηρακλή. Η Ζάκυνθος είναι η έκπληξη της φετινής χρονιάς. Δεν έχει άγχος, δεν έχει πίεση, δεν έχει μεγάλα συμβόλαια. Παίζουν για την πλάκα τους. Και η δεύτερη θέση παίζεται. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Αργά ή γρήγορα η Ζάκυνθος θεωρώ πως θα ξεφουσκώσει.

Και για να μην γελιόμαστε, εμείς κάναμε την υπέρβαση και πήραμε έξι παίκτες τον Δεκέμβριο αφού θωρούμε πως φέτος δεν θα ανεβούν μόνο δύο ομάδες. Τα προβλήματα που υπάρχουν σε πολλές ομάδες είναι τεράστια και θα επηρεαστεί και η Σούπερ Λίγκα».

* Αύριο, Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ θα γίνει η κοπή της πίτας από την Ενωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου