ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πήρε θέση στην τριάδα

πήρε-θέση-στην-τριάδα-712475

Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε 2-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας για την 13η αγωνιστική με την οποία ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος στη Football League

Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα -μέσα στο στόχο και πιο κοντά στο να πάει ακόμη ψηλότερα- ανέβηκε ο Ολυμπιακός Βόλου έπειτα από τη χθεσινή νίκη του με 2-0 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας για την 13η αγωνιστική με την οποία ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Football League.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι Βολιώτες άνοιξαν το σκορ στο 38’, όταν από μπαλιά του Ρόκα, ο Διαμαντόπουλος πήρε την μπάλα, προσποιήθηκε και με διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Κουτσόπουλου που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Αναγέννησης.

Στο 70’ η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έφτασε στην επίτευξη και του δεύτερου τέρματός της, όταν ο Καρράς έβγαλε την κάθετη πάσα στον Νικολιά κι αυτός με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Κουτσόπουλου.

Ετσι με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο ανώτερος Ολυμπιακός Βόλου ανέβηκε στην 3η θέση αφού επικράτησε της καλής χθες Αναγέννησης Καρδίτσας που πλησίασε στην ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις. Στο 56’ από… σπόντα, με τον Κασμερίδη να αποσοβεί -με κεφαλιά- το αυτογκόλ σε προσπάθεια του Ζέρη και στο 70’ με τον Μαυρία να χάνει τετ-α-τετ.

Ενα λεπτό αργότερα, ο Νικολιάς σφράγισε τη νίκη και Ολυμπιακός Βόλου έφτασε τους 20 βαθμούς…ενώ το ντεμπούτο τους πραγματοποίησαν χθες τρεις από τους τέσσερις νεοαποκτηθέντες.

Οσον αφορά την ενδεκάδα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε κάτω από τα δοκάρια τον Κασμερίδη, στην άμυνα δεξιά αγωνίστηκε ο Ζέρης κι αριστερά ο Μαργαρίτης, με στόπερ τους Μπάρμπα, Ιντζίδη. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Ρόκας, Μαρτίνεθ και οι Μπιτάνγκ, Νικολιάς κινούνταν στα πλάγια. Ο Θέος αγωνίστηκε πιο κοντά στον μοναδικό προωθημένο Διαμαντόπουλο. Ομως στο 30’ ο Μπάρμπας αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και στη θέση του μπήκε ο Καρράς, που αγωνίστηκε στο δεξιό άκρο της άμυνας, περνώντας ως στόπερ ο Ζέρης.

Ο Ολυμπιακός άργησε να ανεβάσει στροφές, πραγματοποίησε την πρώτη του τελική προσπάθεια με σουτ του Μαρτίνεθ στο 27ο λεπτό αλλά έφθασε στο 1-0 δέκα λεπτά αργότερα με το γκολ του Δημήτρη Διαμαντόπουλου που ήταν το όγδοο στο φετινό πρωτάθλημα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια φάση από το πουθενά για την Αναγέννηση καθώς στο 57’ ο Ζέρης επέστρεψε την μπάλα προς τον Κασμερίδη με κατεύθυνση προς τα δίχτυα και ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έδιωξε σε κόρνερ με κεφαλιά. Κι ενώ ο Κασμερίδης είπε «όχι» στον Μαυρία στο 71’ ο Καρράς πέρασε πολύ ωραία κάθετη πάσα για τον Νικολιά που ξεχάστηκε από το κεντρικό δίδυμο των φιλοξενούμενων και αυτός με εύστοχο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στα θετικά για τον Ολυμπιακό συγκαταλέγεται ότι ήταν ουσιαστικός και χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, έφθασε δίκαια στη νίκη και στην 3η θέση της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 20 βαθμούς έναντι 19 της ΑΕΛ και 18 της Ζακύνθου που ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο νησί το Σάββατο (3μ.μ.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κασμερίδης, Ζέρης, Μαργαρίτης, Ιντζίδης, Μπάρμπας (31’ Καρράς), Ρόκας (59’ Τριανταφυλλάκος), Μαρτίνεθ, Μπιτάνγκ, Νικολιάς, Θέος, Διαμαντόπουλος (75’ Μπαλντοβαλίεφ).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Κουτσόπουλος, Σάββας, Παπαργυρίου (81’ Τζάνης), Στάμος, Οικονόμου (73’ Τζέκος), Κουλίδης, Γκουγκούδης, Μίχος (40’ Βουτσιάς), Μπιτέλης, Μαυριάς, Παναγιωτόπουλος.

*Ικανοποιημένος παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι οι παίκτες του δείχνουν μεγάλη διάθεση και όρεξη. Επισήμανε ότι το ματς κρίθηκε στην απόκρουση του Κασμερίδη λίγο πριν το 2-0 και είναι σημαντικό που ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην τρίτη θέση.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» είπε: «Στα παιχνίδια που είδα εγώ, η Αναγέννηση είναι από τις καλύτερες τακτικά δομημένες ομάδες του πρωταθλήματος με 4-1-4-1 στο αμυντικό κομμάτι και 4-3-3 στο επιθετικό. Θεωρώ ότι είναι έργο του προπονητή της, η ομάδα ξέρει τι θέλει. Το φοβόμουν πολύ το σημερινό παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο γιατί η ομάδα δεν έχει κάνει τρεις σερί νίκες. εγινε ένα παιχνίδι Σούπερ Λιγκ σε ρυθμό. Κρίθηκε στη φάση που δεν έγινε το 1-1 που το έβγαλε ο Αλέξανδρος Κασμερίδης. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Συνεχίζουμε, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, τα παιδιά δείχνουν πολύ μεγάλη διάθεση, πολλή όρεξη, βγαίνουν στο γήπεδο αυτά που κάνουμε στην προπόνηση. Επιτέλους μπήκαμε στη ζώνη των πλέι οφ και ανεβάσαμε τον πήχη των απαιτήσεων».

Σχετικά με το ματς τέλος συμπλήρωσε: «Το ζητούμενο ήταν η ισορροπία. Ξέραμε ότι με την ατομική ποιότητα που έχουμε, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για το γκολ. Επρεπε να αρχίσει η ομάδα να κρατάει το μηδέν και όταν στο επιθετικό κομμάτι ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες. Θα ήταν δύσκολο παιχνίδι και το ξέραμε. Τεράστιο τρίποντο το σημερινό (σ.σ. χθεσινό)».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου