ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Ολοι μαζί μπορούμε»

ολοι-μαζί-μπορούμε-730218

Την έμπρακτη στήριξη του κόσμου και μέσω της αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ζήτησε η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

«Ολοι μαζί μπορούμε, εμείς κάθε μέρα δείχνουμε ότι είμαστε εδώ μόνοι όμως δεν μπορούμε και τώρα ήρθε η στιγμή να συμβάλουν κι άλλοι στο να γιγαντώσουμε το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου» ήταν τα λόγια των διοικούντων της Βολιώτικης ΠΑΕ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου όπου πολλές φορές τοιχίστηκε ότι ο Ολυμπιακός είναι η μόνη επαγγελματική ομάδα στο Νομό και μια ομάδα που διοικείται από Βολιώτες.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η διοίκηση του Ολυμπιακού επί της ουσίας ζήτησε την έμπρακτη στήριξη του κόσμου του Βόλου μέσω αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ . Στη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Βαρούτσικος ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας όπως επίσης και τα μελλοντικά σχέδια της διοίκησης, ενώ τόνισε ότι τώρα είναι η στιγμή που πρέπει τόσο οι επιχειρηματίες της περιοχής όσο και ο απλός φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου να σταθούν δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Τόρης ανάλυσε τα της αύξησης κατά 7.500 μετοχές αισιοδοξώντας ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό και πρέπει να ανταποκριθεί η πόλη του Βόλου.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Βαρούτσικου: «Το κάλεσμα, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση μας για να ανακοινώσουμε τα πεπραγμένα της διοίκησης του Ολυμπιακού 6 μήνες μετά την ανάληψη των ηνίων της ομάδας από τον υποφαινόμενο, τον Γιώργο Τόρη και τους συνεργάτες μας. Και αυτό διότι από την πρώτη στιγμή που πήραμε την απόφαση να αναλάβουμε τη διοίκηση της ομάδας ένας από τους στόχους μας ήταν και η εξ ολοκλήρου διάφανης ενημέρωση.

Το καλοκαίρι λοιπόν, εγώ, ο Γιώργος Τόρης και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. αποφασίσαμε να αναλάβουμε τη Διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου ώστε να μην διαλυθεί η ομάδα λόγω της παραίτησης σύσσωμης της προηγούμενης διοίκησης. Ολοι μας γνωρίζαμε καλά ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα, θα μας στερηθεί η οικογένειά μας, θα μας στερηθούν οι επιχειρήσεις μας και ότι το οικονομικό ρίσκο θα ήταν μεγάλο. Ωστόσο η αγάπη μας για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι τόσο μεγάλη που όλες αυτές τις δυσκολίες τις αφήσαμε στην άκρη.

Στη σκέψη μας φυσικά πιστεύαμε και πιστεύουμε ακόμα ότι μαζί με εμάς θα ακολουθούσαν και άλλοι φίλοι και οπαδοί του Ολυμπιακού. Θεωρούσαμε ότι θα καταφέρναμε να ενεργοποιήσουμε και άλλους επιχειρηματίες της πόλης, οι οποίοι έχουν την ίδια καψούρα με εμάς, τον Ολυμπιακό Βόλου. Μάταια όμως, αφού όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις η ανταπόκριση και η συμπόρευση των μεγαλοεπιχειρηματιών του Βόλου ήταν μικρή έως μηδαμινή.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι η βοήθεια που βλέπαμε ήταν ελάχιστη, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας γνωρίζοντας τις οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας, οι οποίες σημειωτέον δεν ήταν λίγες ωστόσο ήταν όλες ρυθμισμένες. Είπαμε λοιπόν ότι με μία σφιχτή διαχείριση θα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χρονιά με αξιοπρεπή πορεία και αν στο τέλος μας προέκυπτε κάτι καλό αγωνιστικά θα το διεκδικούσαμε.

Σημειωτέον, η προηγούμενη διοίκηση είχε ρυθμίσει κάποιες από τις πληρωμές των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου για τη νέα περίοδο, θεωρώντας ότι η ομάδα θα έχει προβιβασθεί στην Superleague. Αυτό το έκανε ώστε μεσούσης των playoff να υπάρχει μεγαλύτερη ρευστότητα ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες οι οποίες θα διατηρούσαν την ηρεμία στην ομάδα.

Επιπλέον από το πουθενά, μέσα στο καλοκαίρι διατάχθηκε από τον εισαγγελέα έρευνα σε όλες τις ΠΑΕ για να διαπιστωθούν τυχόν φορολογικές ή ασφαλιστικές παραβάσεις.

Η έρευνα αυτή αφορούσε τη δεκαετία 2004-2014. Διαπιστώθηκαν κάποιες παραβάσεις στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Το πρόστιμο ήταν 265.000 με συνέπεια να χαθεί η ρύθμιση Ορφανού και να επανέλθει το αρχικό πρόστιμο. Μετά ήρθαν προσφυγές από ποδοσφαιριστές για χρήματα που δεν είχαν δουλέψει. Τα χρέη φθάνουν κοντά στα 550.000 ευρώ. Το ποσό αυτό ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Επίσης πληρώσαμε 50.000 στο GAS για την περίπτωση του Τικάο. Δεν το είχαμε υπολογίσει αυτό το ποσό. Μέσα σε έξι μήνες, έχουμε βρεθεί με μια οικονομική θηλιά στο λαιμό. Τα περισσότερα χρήματα για τις προσφυγές τα έχουμε καταβάλει. Επίσης πληρώσαμε στην Εφορία για να μπούμε στη ρύθμιση των 72 δόσεων.

Στα αγωνιστικά, κάποιες μεταγραφές του καλοκαιριού δεν μας βγήκαν, κάποιες φορές η εικόνα στο γήπεδο ήταν απογοητευτική. Πριν μερικές μέρες μετά το ματς στον Φωκικό, ήμασταν πολύ απογοητευμένοι που πέρασε από το μυαλό μας το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ομάδα. Αποφασίσαμε όχι μόνο να μην τα παρατήσουμε αλλά να καταβάλουμε προσπάθεια για να το παλέψουμε περισσότερο. Η ενίσχυση του ρόστερ σημαίνει επιπλέον χρήματα. Προσλάβαμε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και αποφασίσαμε την ενίσχυση με παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Δεν τα παρατάμε και συνεχίζουμε το δύσκολο έργο μας.

Για να μην παρεξηγηθούμε όλα αυτά δεν τα λέμε για να μας λυπηθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου ούτε για να μας πει μπράβο. Εμείς αναλάβαμε τον Ολυμπιακό και παραμένουμε στον Ολυμπιακό γιατί αγαπάμε αυτή την ομάδα

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η μόνη επαγγελματική ομάδα της Μαγνησίας και αν θέλετε την άποψή μου θα είναι η μοναδική για πολλά χρόνια ακόμα. Και ξέρετε όλοι σας τι σημαίνει ο Ολυμπιακός Βόλου να είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος ενός ολόκληρου νομού.

Στόχος μας λοιπόν είναι να γιγαντώσουμε το όνομα αυτής της ομάδας. Να ενισχύσουμε τις ακαδημίες μας, ώστε να συγκεντρώσουμε ότι καλό υπάρχει στο νομό. Να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις μας, τόσο στο ΕΑΚ όσο και στα βοηθητικά. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες ώστε όλη η Μαγνησία να είναι περήφανη για τον Ολυμπιακό Βόλου. Με αυτό το σκεπτικό και με αυτό το όραμα εργαζόμαστε καθημερινά.

Ολα αυτά βέβαια για να γίνουν χρειάζεται χρόνος και σκληρή δουλειά. Χρειάζεται η στήριξη των επιχειρηματιών της πόλης αλλά και των απλών φιλάθλων.

Και για όσους το έχουν ξεχάσει θα τους θυμίσω κάτι σημαντικό. Οταν ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνιζόταν στη Σούπερ Λίγκα, πολλές από τις επιχειρήσεις τις πόλεις μας ωφελήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, όπως επίσης ωφελήθηκε και όλη η πόλη του Βόλου από τον προβολή της σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οποιαδήποτε επιτυχία του Ολυμπιακού θα είναι προς όφελος όλης της κοινωνίας του Βόλου και πολύ δε περισσότερο των επιχειρηματιών του.

Θα το επαναλάβω και ας ξέρω ότι γίνομαι κουραστικός. Μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα. Δεν είμαστε ούτε Λάτσηδες, ούτε Βαρδινογιάννηδες.

Μακάρι αύριο να ερχόταν ένας μεγαλοεπενδυτής και να μας ζήταγε την ομάδα. Αλλά έχω την αίσθηση ότι αν δεν φτιάξουμε το προϊόν που έχουμε στα χέρια μας, δεν θα βρεθεί κανείς.

Καλούμε, λοιπόν, και πάλι τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου να συμβάλει και αυτός στην προσπάθεια μας ώστε να γιγαντώσουμε αυτόν τον σύλλογο.

Καλούμε τον κόσμο να μας βοηθήσει για να κάνουμε πράξη το όραμά μας. Αποφασίσαμε να κάνουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 7.500 μετοχές. Πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να κάνει τη δική του υπέρβαση. Εμείς την κάνουμε καθημερινά. Ηρθε η ώρα να την κάνουν όλοι οι Βολιώτες. Στην αύξηση του ΜΚ του Ολυμπιακού Βόλου συγκεντρώθηκαν 23000 ευρώ ενώ στην αύξηση του Μ.Κ. της Νίκης συγκεντρώθηκαν 250.000 ευρώ. Ζητάμε από τον κάθε Βολιώτη να δείξει έμπρακτά την αγάπη του προς την ομάδα μας. Τώρα είναι η στιγμή, μόνο εάν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τόρης δήλωσε: «Θεωρούμε ότι 7.500 μετοχές είναι εφικτό να πουληθούν στην πόλη του Βόλου. Η μετοχή στοιχίζει 33 ευρώ. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος βλέπει την αλλαγή που επιχειρείται. Ο Βόλος έχει κόσμο που αγαπάει την ομάδα και θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα. Οι τέσσερις μεταγραφές αφορούν παίκτες ενδεκαδάτους, από το πάνω ράφι. Αν θέλει η πόλη του Βόλου να φθάσει ψηλά η ομάδα, θα το αποδείξει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εάν ο Βολιώτης δεν δείξει την αγάπη του για τον Ολυμπιακό, αυτή η ομάδα θα έχει ημερομηνία λήξης στις 30/6/2015. Δεν μπορούμε να λένε ότι θέλουμε ομάδα και η ΠΑΕ σε κάθε αγώνα να μπαίνει 2000 μέσα από τα εισιτήρια». Τέλος, ο κ. Τόρης ανέφερε ότι θα γίνουν ακόμη μία-δύο μεταγραφές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου