ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κρίμα κι άδικο

κρίμα-κι-άδικο-736748

Μπορεί η πρόκριση στη συνέχεια του κυπέλλου να μην ήταν από τους βασικούς στόχους του Ολυμπιακού Βόλου αλλά κερδίζοντας χθες 0-2 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό …την έχασε άδικα αφού στο τελευταίο τέταρτο στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός δέχθηκε δύο γκολ από τα Χανιά που με το 2-2 πήραν τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου επιβλήθηκε στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού με 2-0, και έφυγε από το κύπελλο με ψηλά το κεφάλι.

Ο Ολυμπιακός κλείδωσε τη νίκη στο πρώτο μέρος όταν στο 16’ ο Μπιτάνγκ με δυνατό μακρινό σουτ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ κάνοντας το 0-1 και στο 34’ σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Θέος έσπασε την μπάλα στον αμαρκάριστο Διαμαντόπουλο που σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-2!

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει την πλήρη ανατροπή στον 8ο όμιλο του κυπέλλου Ελλάδος και να «κλέψει» την τελευταία αγωνιστική των ομίλων τη δεύτερη θέση, αλλά έμεινε στην τρίτη, λόγω της ισοπαλίας των Χανίων με τον Παναθηναϊκό…

Η απουσία βαθμολογικού κινήτρου ήταν εμφανής τόσο στον αγωνιστικό χώρο για τον Παναιτωλικό όσο και στις εξέδρες. Αντιθέτως, η προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου να διεκδικήσουν μέχρι και την τελευταία στιγμή την πρόκριση τους έφερε μια «ανάσα» από τους «16» του Κυπέλλου.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου δεν παρέταξε με εκπλήξεις την ενδεκάδα.

Ο Ελευθερόπουλος τοποθέτησε τον Κολίτσι κάτω από τα δοκάρια, τον Ζέρη δεξιά, τον Μαργαρίτη αριστερά στην άμυνα, τους Γιαλούση και Μπάρμπα στο κέντρο της άμυνας και τους Κορνελάτο και Ρόκα στα αμυντικά χαφ. Μπιτάνγκ και Νικολιάς αγωνίστηκαν στα άκρα στη μεσαία γραμμή και ο Θέος πίσω από τον προωθημένο Διαμαντόπουλο.

Ο Ολυμπιακός πειθαρχημένος στην άμυνα, δεν έδωσε χώρους στον αντίπαλο του να κινηθεί. Ετσι παρότι ο Παναιτωλικός είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του από τους ερυθρόλευκους στο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε να σκοράρει. Απείλησε στο 8’ με σουτ του Μύγα που πέρασε άουτ, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε και προειδοποίησε ταυτόχρονα με σουτ του Θέου στο 11’, που με τον τερματοφύλακα εκτός θέσης, δεν σημάδεψε σωστά. Στο 16’ ωστόσο ήρθε το γκολ, που άλλαξε τις ισορροπίες του ματς. Ο Μπιτάνγκ με μακρινό σουτ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Στεφανάκου γράφοντας το 0-1. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει. Είχε μία κεφαλιά άουτ του Μαλεζά στο 20’ κι ένα πλασέ του Μήλιου δύο λεπτά μετά που κατέληξε στην αγκαλιά του Κολίτσι. Στο 32’ ίσως χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, αφού ο Παπουτσογιαννόπουλος με προβολή έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Κι αφού ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να σκοράρει, ο Ολυμπιακός Βόλου στο 34’ σε μία υποδειγματική αντεπίθεση τον «τιμώρησε» αφήνοντάς τον με δύο γκολ πίσω. Ο Θέος την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» την μπάλα στον αμαρκάριστο Διαμαντόπουλο και εκείνος σε κενή εστία έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Αυτά τα δύο γκολ ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό, που γύρισε πίσω για να διαφυλάξει την άμυνά του. Ο ρυθμός στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού έπεσε, οι δύο ομάδες δεν έδειχναν διάθεση για κάτι παραπάνω και έτσι το 0-2 έμεινε μέχρι τη λήξη, ωστόσο δεν έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό…

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κούσας (46’ Ετζεγκέλε), Μαλεζάς, Ρουμπουλάκου, Γοδόι (46’ Κάπελ), Κωνσταντινόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος, Μύγας, Μήλιος, Βασιλείου (63’ Αλβες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ελευθερόπουλος): Κολίτσι, Ζέρης, Μαργαρίτης, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Ρόκας, Κορνελάτος (46’ Μαρτίνεθ), Μπιτάνγκ (87’ Καρράς), Νικολιάς, Θέος (64’ Μακρυδημήτρης), Διαμαντόπουλος.

*Στο μεταξύ δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες. Πρόκειται για τους Λευτέρη Γιαλούση που θα εκτίσει την ποινή του στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας (13η αγωνιστική) και τον Διονύση Μακρυδημήτρη που θα απουσιάσει από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ζάκυνθο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου