ΜΠΑΣΚΕΤ

«Αντεπίθεση» με στόχο τη σωτηρία

αντεπίθεση-με-στόχο-τη-σωτηρία-740929

Στις 11 Ιανουαρίου στις 3 μ.μ. θα γίνει το πρώτο τζάμπολ του 2015 για τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου

Στις 11 Ιανουαρίου θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ γυναικών και στον Ολυμπιακό Βόλου που άρχισε εν μέσω της κακοκαιρίας την προετοιμασία περιμένουν την «άνοιξη» στο τέλος αφού μετά από μία περίοδο χαλάρωσης και ξεκούρασης, αλλά και ανασυγκρότησης ετοιμάζονται για την τελική αντεπίθεση με στόχο να ανατρέψουν το σκηνικό και να έχουν ελπίδες παραμονής στην πρώτη κατηγορία.

Οι ερυθρόλευκες έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν και να εμφανιστούν δυνατότερες για τη συνέχεια αν και το 2015 θα ξεκινήσει για αυτές με ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Επόμενος ουσιαστικά στόχος τους είναι να κερδίσουν στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους για τη νέα χρονιά τον Αθηναϊκό, με τον οποίο ισοβαθμούν στην προτελευταία θέση. Από κει θα ξεκινήσει ουσιαστικά η αντεπίθεσή τους με στόχο τη σωτηρία…
Στο μεταξύ μία ώρα μετά από την προγραμματισμένη θα κάνει το πρώτο του τζάμπολ για το 2015 ο Ολυμπιακός Βόλου στην Α1 Εθνική κατηγορία μπάσκετ γυναικών. Οπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ τα κορίτσια του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσουν στις 15.00 και όχι στις 14.00 τον Παναθηναϊκό για την 12η αγωνιστική της Α1, που είναι η πρώτη για τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση: «Σας ενημερώνουμε ότι λόγω κωλύματος του γηπέδου και μετά από συμφωνία των δύο σωματείων, ο αγώνας Παναθηναϊκός ΑΟ-ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου για τη 12η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών της 11/1/2015, αντί ώρας 14.00, θα διεξαχθεί ώρα 15.00 στο ΚΓ Παναθηναϊκού».

Ακόμη σε ένα άλλο μέτωπο μέσω ΑΣΕΑΔ θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός Βόλου το ματς με τον ΠΑΟΚ για την Α1 Εθνική κατηγορία μπάσκετ γυναικών. Ως γνωστόν η ερυθρόλευκη ομάδα είχε καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, αφού δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο και αναγκάστηκε να αγωνιστεί για ένα δεκάλεπτο χωρίς τη βασική του γκαρντ, Αννα Ταντουρόφσκα. Σε περίπτωση που μία ομάδα δεν έχει υπεύθυνο γιατρό στο γήπεδο, τότε χάνει τον αγώνα και μηδενίζεται. Ο Ολυμπιακός προσφεύγει στο ΑΣΕΑΔ αφού το Δ.Σ. της ΕΟΚ απέρριψε σε την ένσταση της Βολιώτικης ομάδας, παρά την απόφαση για δικαίωσή του από την Επιτροπή πρωταθλήματος.

Στο μεταξύ ως ατού για την κατάκτηση της παραμονής ο προπονητής Μιχάλης Καπουρνιώτης επεσήμανε για μια ακόμη φορά την ομοιογένεια τη μαχητικότητα και τη σκληρή δουλειά.

«Από την αρχή της χρονιάς γνωρίζαμε τις δυσκολίες της Α1 Κατηγορίας και τις τελείως διαφορετικές συνθήκες που θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε, καθώς προερχόμαστε από την Α2. Δεν κρύβω ότι πέρυσι δεν ήταν αυτοσκοπός μας η άνοδος. Η ομάδα μας έχει ισχυρούς δεσμούς, φιλοδοξίες, ομοιογένεια, μαχητικότητα και τη διακρίνει η σκληρή δουλειά. Δεν έχουμε κάποια Αμερικανίδα ή μια πολύ έμπειρη αθλήτρια στο ρόστερ μας. Προσπαθούμε μέσα από την ομαδική δουλειά σε άμυνα και επίθεση να πετύχουμε το στόχο μας».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου