«Είμαι άδικα στη φυλακή»

Τελευταία ενημέρωση: 2013-08-25, 20:23:19
«Είμαι άδικα στη φυλακή»

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΟΛΥΔΟΥΛΗΣ ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ 

«Οταν ασχολήθηκα ως μάνατζερ με δύο στοιχηματικές εταιρείες -όχι παράνομες- γνώριζα ότι θα υπάρξει έλεγχος και ήμουν ανοιχτός σε αυτόν. Ομως, αντί να με ελέγξουν μας πήραν σαν τσουβάλι, εμένα και άλλους 12, και μας έστειλαν φυλακή». 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή 

Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της πολύκροτης υπόθεσης τζόγου, που έσκασε στο Βόλο το Δεκέμβριο του 2012, με δεκάδες συλλήψεις, σφράγιση επτά καταστημάτων σε Βόλο, Νέα Ιωνία και Αλμυρό και κατασχέσεις ακινήτων, χρηματικών ποσών και ομολόγων, συμπληρώνει εννέα μήνες προφυλάκισης στον Κορυδαλλό.

 

Στις φυλακές του Κορυδαλλού και της Λάρισας παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι ως βασικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, αλλά και τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν σε βαθμό κακουργήματος. Για τους υπόλοιπους εννέα προφυλακιστέους κρίθηκε η άρση της κράτησης, συμπληρώνοντας τους τρεις ή τέσσερις μήνες.

 

Ο φερόμενος «αρχηγός» Μανώλης Πολυδούλης μέσα από τη φυλακή, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο οποίος είχε αναδείξει το θέμα με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, έκανε λόγο για φιάσκο που στήθηκε σε βάρος του. Μία σειρά ερωτημάτων παραμένουν αναπάντητα για τον ίδιο γύρω από τα στοιχεία που έχουν «δέσει» την υπόθεση.

Εμφανίζεται να έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του ως προσωρινά κρατούμενος, διερωτώμενος για ποιο λόγο η δική του υπόθεση μοιάζει με πανελλήνια πρωτοτυπία, όταν σε παρόμοιες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα οι κατηγορούμενοι αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή και χρηματική εγγύηση μόνο στον «εγκέφαλο».

 

«Είμαι από τους ελάχιστους φορολογούμενους, ο οποίος τα έχει όλα δηλωμένα, πλήρωσε και μάλιστα προπλήρωσε τους φόρους και είναι μέσα», ανέφερε ο Μανώλης Πολυδούλης.

 

Η ογκώδης δικογραφία με 124 συνολικά κατηγορούμενους για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών. Προ ημέρων ο φάκελος επέστρεψε στον Ανακριτή, μετά τη σύλληψη ενός πράκτορα Προ - Πο στη Ρόδο, ο οποίος αναζητούνταν με ένταλμα ως εμπλεκόμενος στο φερόμενο κύκλωμα.

 

Στις 11 Δεκεμβρίου 2012, παραμονές Χριστουγέννων, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας έστηνε μεγάλη επιχείρηση ταυτόχρονων εφόδων σε καφετέριες με μαύρες βιτρίνες στο Βόλο. Σαράντα τέσσερα άτομα είχαν συλληφθεί, είτε εμπλεκόμενοι σε κύκλωμα τζόγου, είτε ως παίκτες. Οι μεν 26 πρώτοι παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή, ενώ οι παίκτες σε δίκη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

Μετά από τριήμερη διαδικασία διαδοχικών ανακρίσεων, οι 13 από τους 26 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις. Το δρόμο της προφυλάκισης πήραν οι υπόλοιποι 13. 

Η Αστυνομία ανακοίνωνε συλλήψεις για εμπλοκή σε απάτες, μέσω παράνομου στοιχήματος και τυχερών παιγνίων, καθώς και σε «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

 

Αρνείται συμμετοχή σε παράνομο

Τελευταίος και για πολλές ώρες είχε απολογηθεί στον Ανακριτή ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ο οποίος είχε αρνηθεί τότε κάθε συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και παραδέχθηκε ότι συμμετείχε σε παιχνίδια τύπου «φρουτάκια».

Την ίδια στάση συνεχίζει να τηρεί και σήμερα και επικαλείται ως επιβεβαίωση για το νόμιμο στοιχηματισμό το πρόσφατο πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, μετά από έλεγχο των δύο στοιχηματικών εταιρειών, της Goalbet και της Betshop, αλλά και των στοιχείων του ίδιου ως μάνατζερ στο Βόλο, στο πρόσωπο του οποίου επικεντρώθηκε η εξονυχιστική έρευνα, ύστερα από την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Τις στοιχηματικές εταιρείες ανέλαβε τον Μάιο του 2012 και μέσα στο πρώτο εξάμηνο ο τζίρος έφτασε τις 860.000 ευρώ από τη μία στοιχηματική και 360.000 από τη δεύτερη, με το 1/3 να πληρώνεται ως φόρος, με το 1/3 να περιέρχεται στις εταιρείες και το 1/3 να αποτελούν τα κέρδη του.

Τζίροι, κέρδη και φόροι βρέθηκαν σημειωμένα και σε τετράδια και από την αντιπαράθεση των στοιχείων φαίνεται, όπως λέει, ότι επρόκειτο για δηλωμένα ποσά. «Ούτε η φορολογική μου δήλωση ήταν 5.000 ευρώ, όπως αναφέρθηκε στην προσπάθεια της διαρκούς και άδικης σπίλωσής μου. Εκανα δήλωση για 372.000 ευρώ και ας μου πει κάποιος ότι με αυτό το ποσό που φορολογήθηκα δεν μπορούσα να αγοράσω ένα πολυτελές αυτοκίνητο και ένα φουσκωτό σκάφος οκτώ μέτρων, αλλά όχι με καμπίνες και χρυσά πόμολα... όπως τα παρουσίαζαν», λέει.

Από το 2008, ανέφερε ο ίδιος, απέκτησε δύο ακίνητα, ένα σπίτι στο Βόλο αξίας 200.000 ευρώ και ένα κατάστημα στον Αλμυρό 140.000 ευρώ, με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες. Και όμως, δεσμεύτηκε όλη η περιουσία του ίδιου και ολόκληρης της οικογένειάς του ακόμη και ακίνητα που είχαν αποκτηθεί πριν 30 χρόνια από τον πατέρα του. Στο κατασχετήριο συμπεριλαμβάνονταν μέχρι και καλάμι ψαρέματος!

 

Κράτηση για ένα ακόμη εξάμηνο

Τον Ιούλιο του 2013 με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών κρίθηκε η εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης των τεσσάρων προφυλακιστέων για το κύκλωμα του τζόγου για ένα ακόμη εξάμηνο, με ισχυρισμούς και αιτιολογία που θεωρούνται αβάσιμοι από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων και παρά το γεγονός ότι η Εισαγγελέας πρότεινε την άρση προσωρινής κράτησης.

«Και άντε εγώ ως «εγκέφαλος» να παραμένω κρατούμενος επί μήνες, μακριά από την οικογένειά μου και τα τρία παιδιά μου. Οι άλλοι τρεις επίσης οικογενειάρχες, οι οποίοι εργάζονταν για ένα μεροκάματο 30 ή 40 ευρώ γιατί παραμένουν στη φυλακή; Πώς παρουσιάζουν ως «μπράβο» μου ένα άτομο με 57% αναπηρία; Και πώς εγώ εμφανίζομαι ως απατεώνας όταν δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ; Πώς είμαι υπόπτος φυγής με όλη την περιουσία μου δεσμευμένη και με καθαρό ποινικό μητρώο», ήταν ερωτήματα του Μανώλη Πολυδούλη μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προσθέτοντας ότι αναμένει τη δίκη του, δηλώνοντας βέβαιος για την αθώωσή του. «Ζω για το δικαστήριο. Δεν το πιστεύω ότι είμαι στη φυλακή. Έχω εξαντλήσει τα όρια της αντοχής μου και με πνίγει η αδικία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ουδείς εμφανίστηκε να έχει χρηματική απαίτηση από του πρόσωπό του ή ανέφερε ότι έχει υποστεί ζημιά ή ότι εξαπατήθηκε.

Αντίθετα, ο ίδιος έχει πέσει θύμα εκβιασμού από το πρόσωπο που υπέγραψε την καταγγελία, όπως λέει, ώστε να προχωρήσει η αστυνομική επιχείρηση. Εχει προσκομίσει δε στις ανακριτικές αρχές τα εκβιαστικά μηνύματα, ζητώντας να ελεγχθεί το ποιόν του ατόμου που κατήγγειλε ότι έχασε 150.000 ευρώ σε «φρουτάκια» και ας είχε μηδενική φορολογική δήλωση και μόλις λίγο καιρό που εξέτισε την εξάμηνη ποινή φυλάκισής του.

Στους εννέα που έχουν αποφυλακιστεί έχει απαγορευθεί η εργασία σε οποιοδήποτε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ούτε σε τυροπιτάδικο δεν μπορούν να εργαστούν. Η πλευρά της υπεράσπισης μιλά για υπόθεση που έχει «βαλτώσει» στο Βόλο και για οικογένειες που έχουν οδηγηθεί στην ανεργία.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=