ΤΟΠΙΚΑ

Αγώνας δρόμου για νέο πρύτανη

αγώνας-δρόμου-για-νέο-πρύτανη-86414
Μέσα σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «τρέχει» τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου πρύτανη. Την αφετηρία ενός αγώνα δρόμου, που θεωρείται κρίσιμης σημασίας να τερματίσει μέχρι το τέλος του έτους, έδειξε το Συμβούλιο Διοίκησης δίνοντας στη δημοσιότητα τη διεθνή προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανώτατη διοικητική θέση του Πανεπιστημίου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πρέπει να εκλεγεί έως το τέλος του έτους, ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2013, οπότε λήγει η θητεία της σημερινής πρυτανικής αρχής, το τοπικό ακαδημαϊκό ίδρυμα να μη μείνει ακέφαλο.
Οι διαδικασίες, ωστόσο, απαιτούν χρόνο και τα περιθώρια που έχουν απομείνει είναι στενά. Η προκήρυξη είναι ανοιχτή και διεθνής και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και τα βιογραφικά τους μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2012, σύμφωνα με την απόφαση της προχθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Διοίκησης.
Με την εκπνοή της προθεσμίας, το Συμβούλιο περνά στην επόμενη φάση. Στην επιλογή των τριών επικρατέστερων, οι οποίοι θα είναι οι υποψήφιοι που θα τεθούν υπό την κρίση των εκλεκτόρων πανεπιστημιακών μέσα από τη νέα κάλπη αποκλειστικά για την εκλογή του νέου πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Διεθνής πρόσκληση
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έδωσε χθες στη δημοσιότητα το εξής κείμενο ενημέρωσης των ενδιαφερομένων:
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Νικόλαος Ζούμπος απευθύνει Διεθνή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιότητας σε όσους ενδιαφερομένους διαθέτουν τα νόμιμα προσόντα για την ανάδειξή τους στη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι υποψήφιοι για τη θέση του Πρύτανη πρέπει να είναι Καθηγητές πρώτης βαθμίδας ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, με ελληνική ιθαγένεια και άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, αναγνωρισμένο κύρος και σημαντική διοικητική εμπειρία.

Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι και την 24-12-2012, 13.00. Ηλεκτρονικές υποψηφιότητες είναι έγκυρες εφόσον θα υποβληθούν στην παραπάνω ημερομηνία και ακολουθήσει παράλληλα η συστημένη αποστολή πλήρους φακέλου με συμβατικό ταχυδρομείο.

Τα δικαιολογητικά υποβολής υποψηφιότητας είναι: αίτηση υποψηφιότητας, αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου, πλήρες βιογραφικό σημείωμα, δήλωση προθέσεων, συστατικές επιστολές και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αναδεικνύει τα προσόντα του υποψηφίου για την προς πλήρωση θέση. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας www.uth.gr.

Εκλογή αντιπροέδρου
Στο μεταξύ, στην προχθεσινή συνεδρίαση το Συμβούλιο Διοίκησης κλήθηκε να εκλέξει αντιπρόεδρο. Στη θέση εξελέγη ο νυν αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μιχάλης Ζουμπουλάκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου