ΤΟΠΙΚΑ

Σύγκρουση για τη θέση Αλεξόπουλου

σύγκρουση-για-τη-θέση-αλεξόπουλου-87628
Ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου ξεδιπλώθηκε χθες η μακρόχρονη και σφοδρή κόντρα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και του Αντιπεριφερειάρχη άνευ χαρτοφυλακίου -μετά την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων- Δημήτρη Αλεξόπουλου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή
Μετά την ομόφωνη απόφαση της ομάδας πλειοψηφίας, τον περασμένο μήνα, να καλέσει σε παραίτηση τον Δημ. Αλεξόπουλο, ώστε να διευκολύνει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της Περιφέρειας στη Μαγνησίας, το πολιτικό ζήτημα τέθηκε χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έπειτα από επερώτηση της «Θεσσαλών Δύναμη».
Ο επικεφαλής της Απ. Παπατόλιας εξήγησε ότι πρόθεση της επερώτησης δεν ήταν να εισέλθει η παράταξη στα εσωτερικά της πλειοψηφίας, ούτε να δυναμιτίσει τη διαμάχη που υφίσταται. Ωστόσο, όπως τόνισε, τίθεται μείζον πολιτικό ζήτημα και ηθική πρόκληση, όπως είπε, από την αργομισθία. Κάλεσε τον Περιφερειάρχη, εφόσον ο Αλεξόπουλος δεν αποδέχεται την παραίτηση, να αποδώσει πλήρως τις νομοθετημένες αρμοδιότητες στον αιρετό Αντιπεριφερειάρχη για να ασκήσει τα καθήκοντά του και να εργαστεί για το καλό του τόπου.
Εξαιτίας της σύγκρουσης, με αφετηρία την έντονη αντίδραση μετά την αγωγή που κατάθεσε ο κ. Αλεξόπουλος στον Δήμο Βόλου ζητώντας αποζημίωση για γεώτρηση ιδιοκτησίας του, εκτός από το κενό στη Μαγνησία, κενό δημιουργείται σε όλη τη Θεσσαλία, καθώς ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αργ. Κοπάνας δεν ασχολείται με τις αρμοδιότητες που του εκχωρήθηκαν, αλλά έχει επιφορτιστεί με εκείνες του Δημ. Αλεξόπουλου, ανέφερε ο κ. Παπατόλιας.
Ο Δημ. Αλεξόπουλος συνέχισε να κινείται στη γραμμή που έχει χαράξει: ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει τη θέση του. Απεναντίας θα τραβήξει το σκοινί, ακόμη και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του, όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του.
Εμφανίστηκε δυσαρεστημένος για όσα έχουν συμβεί και με καταγγελτικό λόγο αναφέρθηκε σε όσα έγιναν σε βάρος του, λέγοντας μάλιστα στον κ. Αγοραστό ότι δεν θα είχε καμία τύχη εκλογής η παράταξη, καθώς στο πρόσωπο του «ενώθηκε» η διασπασμένη στις εκλογές του 2006 Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία.
Ο ίδιος εξήγησε ότι θέλει να δουλέψει και να εργαστεί για τον τόπο του, αλλά στην Περιφερειακή Ενότητα κανείς υφιστάμενος δεν λογοδοτεί στον ίδιο, ακόμη και για τις αρμοδιότητες που του έχουν απομείνει από τον Καλλικράτη, ενώ χαρακτήρισε παράνομες όσες αποφάσεις έχει λάβει ο Περιφερειάρχης για το πρόσωπό του.
Η τοποθέτησή του προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση και επίθεση του Κώστα Αγοραστού, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Αλεξόπουλο άτομο χωρίς ηθική, αναφερόμενος στις αποφάσεις που έλαβε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το νερό σε βάρος του Δήμου Βόλου.
«Δεν δικαιούστε να μιλάτε. Αν μπορούσα θα σας είχα αφαιρέσει όλες τις αρμοδιότητες», του είπε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος στη διάρκεια της απάντησής του μίλησε για παρέμβαση Εισαγγελέα σχετικά με το θέμα Αλεξόπουλου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το αντικείμενο της δικαστικής έρευνας.
Η συζήτηση, με την αντιπαράθεση να χτυπά κόκκινο, ολοκληρώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών να ασκεί στο εξής ο Δημ. Αλεξόπουλος τις εκ του νόμου αρμοδιότητες, μέχρι νεοτέρας…
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» Κώστας Πουλάκης παρενέβη καταλογίζοντας ευθύνες για το θεσμικό αδιέξοδο τόσο στον κ. Αγοραστό και την παράταξη της πλειοψηφίας, όσο και στον κ. Παπατόλια.
Μάλιστα, απαντώντας στην πρόταση του κ. Παπατόλια να εκδοθεί ψήφισμα που θα καλεί τον κ. Αλεξόπουλο είτε να παραιτηθεί είτε «να εργαστεί για το καλό του τόπου», ο κ. Πουλάκης σημείωσε: «Σαφώς και θεωρούμε από κάθε άποψη καταδικαστέα την περίπτωση Αλεξόπουλου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε την πρόταση της παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη» να εργαστεί ένας άνθρωπος που έχει επιδείξει τέτοια ανάλγητη ηθικά συμπεριφορά μέχρι σήμερα «να δουλέψει για το καλό του τόπου». Επιπλέον, θεωρούμε υπεύθυνες για το σημερινό αδιέξοδο τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τόσο σε κεντρικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, γνήσιο «τέκνο» των οποίων υπήρξε το κατά κυριολεξία «έκτρωμα» που λέγεται «Καλλικράτης», αλλά και τους ίδιους τους κ.κ. Αγοραστό και Παπατόλια προσωπικά, με δεδομένη τη συμμετοχή τους στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΝ.ΠΕ. Κατά τη γνώμη μας, πρέπει να εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο να καλεί τον κ. Αλεξόπουλο να παραιτηθεί και να δεσμεύει τους κ.κ. Αγοραστό και Παπατόλια, ως μελών της Ε.Ε. της ΕΝ.ΠΕ., να ζητήσουν νομοθετική ρύθμιση του εν λόγω κενού του «Καλλικράτη» από το Υπουργείο Εσωτερικών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου